Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (944)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

I přes jistou zamotanost je děj naplno srozumitelnej a krásně přehlednej, takže zapojit se hned od začátku mi nedělalo sebemenší problém. Příjemný, vtipný dialogy, pár překvapivých dějových přesmyček, slušný napětí, vynikající hudba, obsazení...zkrátka, bavil jsem se skvěle. 90%. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Pecka, proste pecka! Guy Ritchie natočil úžasný film ktorý nemá chybu. Úžasný dej pri ktorom som sa ani stotinu nenudil. Herci hrali úžasne, atmosféra bola bohovská, proste všetko bolo bohovské. Tento geniálny snímok by nemal premeškať vôbec nikto. Znovu som poznal filmovú krásu. ()

germiny 

všechny recenze uživatele

Poslední film, na kterém jsem byl v kině... To bych v té době opravdu nečekal. No ale naprosto skvělý film a pro mě už teď klasika, na kterou se pokaždé podívám rád zas a zas. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Nejdřív nepochopení, dezorientace, nuda, pak záblesk, údiv, zpozornění, posléze pobavení a spokojenost. Vše v mé hlavě:-))) ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem nestihl tento snímek v kině, ale i na obrazovce jsem si jí užil celkem dost. Guy Ritchie je cvok, který ale s věkem trochu zpomalil a svůj trademark rozšířil, poupravil a hlavně dopiloval. Gentlemani jsou tak tím vším, co máte na Ritchiem tak rádi. Rychlé tempo, nápaditý střih, skvělé obsazení, fantastický scénář a hlavně hlášky, které se budou ještě dlouho citovat. Gentlemani jsou takovým vyzrálým vínem Ritchiho tvorby a pro nezasvěcené skvělým odrazovým můstkem, aby si k jeho tvorbě našli cestu. A ti zbylí? Ti už to přece dávno viděli. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Tři jsou ideální.Po druhým shlédnutí vím,že už si to nepustím.Zprvu jsem obdivoval kameru,herce,hudbu...ale nezůstala žádná stopa na další den.Druhá projekce mi to jen potvrdila!Originalita ,humor, soundtrack, rozuzlení??? Stojí za hovno, nebýt skvělýho obsazení jdu níž.Kdo to srovnává s Lock,Stock a Snatch ,tak je idiot. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Ritchie na staré dobré vlně Podfu(c)ku a Sbal prachy a vypadni, a je to vlna parádní, vtipná, a jede se na ní sakra dobrá jízda. 85% ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Určitě kvalitní film. Herecky dobře vybavený. Scénář propracovaný a zamotaný do úplného konce. Vše nakonec vysvětleno a rozuzleno. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie v mistrovské formě předkládá směsici gangsterské zábavy a suchého humoru, která velmi dobře funguje, což je do velké míry zásluhou skvělého hereckého složení. Gentlemani mě uchvátili a vůbec bych se nezlobil, kdyby Ritchie natočil jejich pokračování. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je velký kluk a točí filmy pro jiné velké kluky. Netuším, jestli z toho prostředí vzešel nebo ho jenom fascinuje, ale pravidelně je to o nekalých praktikách podsvětí. Umí točit svižně a vtipně, a dokáže pro své projekty získat to nejcharismatičtější pánské obsazení. Koho by nebavilo být aspoň na chvíli velkým zlým klukem? ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie v posledných rokoch nemal šťastie na nejaký fakt kvalitný film, ktorý by zanechal vo fanúšikoch hlbokú stopu tak ako za starých čias. Preto je tento návrat k žánru pre neho tak typického určite zadosťučinením  pre všetkých, ktorí považujú za vrchol jeho tvorby kultovku Podfu(c)k. "The Gentlemen" je totiž určite najlepším a najzábavnejším kúskom práve od zmienenej klasiky. Ritchie opäť dokázal skĺbiť súhru zaujímavých postáv (fakt dokonalé herecké kreácie McConaugheyho, Granta aj Farrella), vypiplaných dialógov a hravého príbehu. Výrazný rozdiel oproti jeho staršej tvorbe je v tom, že už sa veci vo filme neriešia len násilím, ale proste....gentlemansky. A často aj s nečakane humornými následkami. Štruktúra deja je opäť poriadne prešpekulovaná, ale zároveň si dokáže udržať gradáciu a občas prinesie aj nečakané prekvapenia. Klasickú tvorbu režiséra tento kúsok síce neprekonáva, ale aj tak je to film, ktorý dokáže zaujať. 80%. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Výborná mafiánská "storka". Styl vyprávění mě zde náramně sedí, protkané i trochou toho humoru a rivality. Spojení britské s americkou angličtinou a přístupem k řešení konfliktů taky není vůbec marná. Plno zvratů a (ne)čekaných podrazů a vybruslovaček je samozřejmostí. Obsazení je zde vskutku hvězdné a tomu odpovídají i jejich výkony. Hodnocení: 94/100. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Filmy Guye Ritchieho mám rád a tady mi udělal mimořádnou radost. Dobré obsazení, kde se hlavní postavy předhání, kdo bude lepší. Boj o business s trávou jak vyšitý. Poklidné tempo, kde se ale stále něco děje, kvalitní černý humor, výborné dialogy, vydírání a příběh, kde všechno do sebe s hodinářskou precizností zapadá. Takhle má vypadat správná gangsterka, u které se budete bavit. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Výborne obsadená gangsterka, v ktorej sa kecá a kecá. Príbeh je rozprávaný formou flashbackov. V centre záujmu všetkých postáv je marihuanová farma a zisk z nej. Zápletka je trochu komplikovaná a divák musí dávať pozor. Film je veľmi zábavný, páčila sa mi scéna ako kouč zrušil vo fast fonde bandu výrastkov. Páni boli veľmi sympatickí a najväčší boss bol Mickey. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Od A do Z vyšpičkovaný scenár, každé slovo detailne vybrané do dialógu a k postave, čo v konečnom dôsledku perfektne zapadlo do celkovej mozaiky filmu, charaktery postáv skvelé, dejová línia taktiež premyslená do poslednej sekundy. Skvelo som sa bavil.. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama