Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (946)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od Ritchieho, že ešte niekedy natočí gangsterku, ktorá sa kvalitou vyrovná jeho ranným peckám. Konečne sa mu to podarilo. Keďže už je Ritchie v stredných rokoch, tak aj jeho postavy a štýl filmu je vyzretejší a tempo pomalšie. Ale našťastie mu druhý pokus o serióznejšiu gangsterku na rozdiel od RocknRolly vyšiel. Dokonca je to ako celok lepšie ako Vaughnov Layer Cake s ktorým to má spoločnú hlavnú líniu o mafiánovi, ktorý chce povesiť svoj biznis na klinec, ale cesta za tým bude strašne komplikovaná. Úplne mi nesedelo podanie filmu cez rozprávanie dvoch postáv, vďaka čomu sa z McConaugheyho postavy, ktorá by mala byť hlavným hrdinom, stala prakticky len jedna z mnohých figúrok. Naviac miestami je tak nepríjemne drsný, že som mu nemal príliš chuť držať palce, aby to všetko zvládol. Ale až na túto drobnosť to funguje veľmi dobre. Jednotlivé figúrky sú dostatočne zábavné, pritom to už nie sú primitívny začiatočníci, ale väčšinou inteligentní a nebezpeční chlapi s mnohými skúsenosťami. O to je napínavejšie sledovať ich počínanie. Režijne to je tiež skvele zvládnuté. Ritchie sa správa väčšinu času umiernene, ale keď to je potrebné tak dupne na plyn a na konci všetky línie do seba pekne zaklapnú. Výsledkom je najlepší Ritchieho film od prvého Sherlocka Holmesa a kľudne by som si pozrel aj nejaké pokračovanie. Ritchie na to stále má. 8/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie po 20 rokoch čakania opäť vypustil do sveta 5* film. Gentlemani sú o chlapákoch. Kto si myslí, že ním je a kto ním naozaj je. Dostanete neskromnú porciu presvedčivých, pôsobivých hlavných postáv, ktoré majú po ruke zaujímavé, vtipné, ideálne zvolené vedľajšie postavy. A aby to celé mohlo perfektne držať pokope, tak samozrejme nechýba dostatočne vynaliezavý súper. Teda pardon, Guy Ritchie je milovník zvratov, takže dostanete viac než jedného, viac než dvoch, viac než...súperov. A kto ma bavil najviac? Matthew McConaughey (Michael Pearson), Charlie Hunnam (Ray), Hugh Grant (Fletcher)? Nie, na vrchol nabušenej pyramídy dávam Colina Farrella a jeho kouča bez mena. Užijete si gangsterku narvanú prírodným testosterónom bez zbytočných teatrálností, ktorá Vás zahrnie veľkým množstvom skvelých dialógov. Film roka 2019. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nahlédnutí mezi slušné chlapce se mi ohromně zamlouvalo, jedná se totiž o skvěle namíchaný koktejl, drsná akční podívaná je protkaná břitkým humorem, má úžasné dialogy a výborné herce (musím zmínit Colina Farrella, neb ten mi způsoboval pravidelné zvrásnění obličeje potutelným úsměvem a místy zcela upřímným smíchem od srdce a ta jeho parta svěřenců byla rovněž povedená, no a marjánkový král McConaughey neměl chybu). Guy Ritchie zaslouží pochvalu, poklonu a ode mne má zářivou pětihvězdu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Mali sme to vo firme ako taký menší teambuilding po práci, kedy sa priniesli nachosky a my sme si v spoločenskej miestnosti išli pozrieť komédiu, ktorú nám navrhli, teda vraj komédiu. Nebavil som sa, humor išiel pomimo mňa po väčšinu času. Vulgárne to bolo, ale skôr než čierny humor to bolo také nihilistické a polofrajerské. Krimi to bolo, zápletky to tiež malo, možno aj menšie poučenia, no nemyslím si, že keby tam hrali iní herci ako McConaughey, Grant či Farrell, že by tomu ľudia dali potom väčšie hodnotenie. Myslím si, že hodnotenie je prestrelené a obsahovo uvidíte skôr bežnú gangsterku, ktorá presne sedí na ten mix britsko-amerického rukopisu. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Už podle anotace, trailerů a hereckého obsazení muselo být mnohým lidem jasné, že Guy Ritchie bude ve svém nejnovějším filmu opět používat šablonu svých divokých a akčně hravých filmů jako Sbal prachy a vypadni, Snatch nebo RocknRolla. Jeden by si řekl, že tohlecto věčné kopírování už musí člověka omrzet, ale opak je pravdou. Guy Ritchie je opravdu velice zdatný scénárista a režisér, i přes určitou podobnost s jeho předchozími ikonickými snímky jsou Gentlemani velice svěží, zábavnou a chytlavou jízdou, které dominují skvělí herci a hlavně parádní dialogy, dosahující až tarantinovského levelu. Snímek se ale nevyhnul určitému negativnímu trendu, který jsem vypozoroval už v Ritchieho předchozích filmech, čímž je určitá chaotičnost ve vyprávění samotného děje. Ten film jede na plné koule, nezdržuje se nějakou pomalou expozicí, prostě to hned na diváka rychle vypálí, přičemž i když jsou scény zábavné a dobře natočené, člověk se v tom občas zbytečně ztrácí. Gentlemanům se to ale dá více méně odpustit, hlavně kvůli nesmírně uspokojujícím dialogům a zajímavým vtipným postavám, které drží celý snímek pevně na nohou. Velice milé překvapení, tak nějak jsem čekal, že po všech těch jeho předchozích titulech to bude jen vohraná písnička, nad kterou mávnu rukou. Příště si dám už většího majzla! Průměrné 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Riči sa prebudil z komerčnej letargie ( ktorá ale zarábala väčšinou slušné prachy ) a natočil si film v obraz svoj. Toto bude viditeľne perlou v jeho filmografii a zároveň aj vrcholom v tých ostatných, tu účinkujúcich. Čo postava, to prednáška herectva a coolovosti, čo dialóg, to radosť počúvať. Malý, ale veľký film. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečný náklad s fabulózním servisem! Storytelling výborný a všechny postavy totálně na jedničku od Hugha, přes Colina až po Bugzy Maloneho. Tady neni co vytknout! ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

To byl ale ukecanej film, měla jsem co dělat to usledovat a to jsem na pořádnou kadenci slov zvyklá od mé drahé mamičky, která mluví rychlostí jakou Leonardo DiCaprio střídá modelky Victoria Secret. Guy Ritchie se konečně vrátil k žánru. kde je nám spolu dobře, ach, a hlavně obsadil Huga Granta, což je můj oblíbený oblíbenec. Tuším, že je to celkem chlívák, ale v mých představách ne. Tam mi denně nosí květiny, nezapomíná na moje narozeniny a zajímá se o moje pocity. Prostě je to ten nejbáječnější imaginární přítel, jakého si jen žena může přát. Sem tam bych ho v představách klidně proložila i Matthewem McConagheym, ale většinu času netuším, jak se píše jeho jméno a to mě znervózňuje. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jestli tento film něco charakterizuje, tak je to čirá radost. Radost ze sledování, radost z filmu, z filmařiny, hereckých osobností, hereckých výkonů, scénáře. Prostě je to ten typ filmu, u kterého je všechno v pořádku a vy si jej jen užíváte. Snímek to není přehnaně humorný, ale když, tak se zasmějete od srdce. Naopak si užíváte své oblíbené herce, kteří zde plní určité absolutorium, které jejich postava může nabídnout. A je to přesně ten typ filmu, který byste si od Ritchieho přáli, po tom co jste viděli Sbal prachy, Podfuck, Rockenrolla. Zápletka, charaktery postav, vypointování děje - vše vás hladí po divácké duši a jste spoko, že si můžete film jen užívat, protože tohle je opravdu srdeční záležitost. Dlouho jsem se tak nebavil, začátek roku nasadil laťku výš, než by bylo zdrávo! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Podfu(c)k v nedohlednu.. a spíš se stále zase a znovu potvrzuje, že v rámci Ritchieho schopností to byl tenkrát spíš jen exces a šťastná náhoda.. Gentlemani jsou jako drtivá většina věcí G.R. jen překombinované mlácení prázdné slámy.. Občas vykoukne hezká scéna nebo hláška, ale celek je jen sebevykrádačská, onanistická póza... Hezké, ale zýýývám u toho.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejstylovějších gangsterek za poslední roky (a kdo jiný ji mohl natočit, než mistr řemesla Guy Ritchie). Když k tomu připočte člověk vybroušený scénář do posledního detailu a perfektní herecké osazenstvo, kde každé jméno něco na poli světové kinematografie znamená, tak Gentlemani prostě a jednoduše dopadnou špatně nemohli. Velice mě zaujal příběh, který byl vyprávěn retrospektivně z pozice Hugha Granta, ten si svou roli užíval neskutečně. Jasně, Matthew jako hlavní postava předvedl opět vysoký nadstandard, ale nalijme si čistého vína, herecky mě on už nemá čím překvapit, protože vím, že patří mezi tu nejužší extratřídu. To spíš Hunnam zaválel, jeho scéna s mobily mě rozsekala. No a Colin Farell sice nedostal asi tolik prostoru, kolik bych si já osobně přál, na druhou stranu využil svou přítomnost maximálně a dokázal ještě ten film vyšvihnout o nějakou tu úroveň výše. Akce zde vůbec není, tady si člověk při sledování užívá plnými doušky ty propracované dialogy plné důvtipu (v tom Guy Ritchie exceluje na plné čáře). A konec, kde už divák fakt nevěděl, komu může věřit, výborný. Zdejší hodnocení zcela poprávu. Za mě dávám 86 % ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od tvorby Guye Ritchieho jsem si dával trošku pauzu, protože jeho filmy jako revolver, rocknrolla nebo král Artuš mě úplně nepřesvědčily. Gantlemani se ale vážně povedli - hned jsem si připomenul legendární film Guye podfu(c)k. Originální postavy, skvělé herecké obsazení, zvraty, způsob vyprávění, pojeby, humor. Bavil jsem se prakticky od začátku až do konce - 80%. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A máme tady další nálož Ritchieho génia, který se naprosto vyžívá v co největším komplikovanost příběhu a jednání postav. Skvělý herecký ansámbl, perfektní britský akcent, příjemná hudba a pevná ruka vrcholného Guye. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Guy Fucking Ritchie je zpátky tam, kde se cítí nejjistější. V gangsterkách, kde se rychle mluví, dělají se humory a každej vojebává každýho. Tady je to tak brilantně nasnímané, naštěstí bez typického, někdy rušivého trademarku, tedy zběsilého střihu, že se vám chce při závěrečných rapovacích titulkách tleskat, jak to tak krásně všechno zapadlo. A že za vším vždycky hledejte ženu! :-) 95% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bezva jízda, která má vše co potřebuje! Skvělé dialogy, skvělé herce a skvělého Guye Ritchieho! Krásně jsem se nechal vtáhnout do děje filmu. Velmi mě bavila část, kdy Hugh Grant si povídá s Charlie Hunnamem. Matthew McConaughey jako ultra mafiánský boss, výbornej, věříte mu všechno. Akce pěkná, promyšlená, bez zbytečného digitálního opruzu. Dlouho jsem z kina nešel tak nadšený! Tohle byla trefa do černého!!! ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama