Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (944)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Luxus. Ukecaný, přechcávací, pindíky poměřující, mariánkou načichlý, krví pokropený, do teplákovek a drahých obleků navlečený, nekorektní, do sebe zahleděný LUXUS. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ritchieho Ritchie. Navrat ke korenum a protoze jsem nikdy nebyl prehnanym fanouskem jeho korenu, rekl bych, ze i nejlepsi film typka. 8/10 ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Nějaká špetička tomu chybí, ale jinak vychutnávka, která vděčí zejména nasazení ústředních protagonistů. Občas by to mohlo být špinavější a doslovnější. Nicméně v hyper korektní době docela zázrak. A po Ritchieho posledních příspěvcích, tuplem. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zvyšujeme sázky, už žádní pouliční zlodějíčci, tohle je jiná liga, dokonce i jinej sport. A king is back! Třetí nejlepší film Ritchieho. Konečně se zase vrátil do vod, v kterých umí tak dobře plavat. A naplno. Vcelku zamotaný příběh je tu převyprávěn neskutečně cool Hugh Grantem v jeho možná životní roli slizkého novináře. To byla spolu s geniálně zahraným Farrellovým koučem ta nejlepší postava. Dobře si to dává i Hunnam a král McConaughey, který je sice slabší odvar Brick Topa ze Snatche, na druhou stranu má docela říz a je vidět, že to je přesně ten gentleman, který může vládnout trhu s trávou v Británii. Celkově tento film není tak přízemní, špinavý a nekompromisní jako jeho dva geniální předchůdci (Snatch a Lock, Stock...) a proto se jim svým způsobem nikdy nemůže úplně vyrovnat. Ale je to bomba a já bych si to vpálil klidně hned znovu. A vy si to dejte taky, stojí to za to! 5* ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně to bylo velké zklamání. Guye mám strašně rád a po zdejším hodnocení jsem byl natěšený. Z kina jsem však odcházel v rozpacích. Dobrý film, ale podprůměrný Ritchie. Klasické trojce (Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k a RocknRolla) to v mých očích nesahá ani po kotníky... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky napsaný, zahraný a zrežírovaný film. Přestože první půl hodina je lehká rozjížďka, dalších 45 minut představí důležité postavy a poslední půlhodina je naprosto skvělé a svižné rozuzlení zápletky. Viděno již dvakrát a opravdu výborný film. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné a pro mne úplně nejlepší Hugh Grant. Co se vizuálu týče, kdyby tam nejezdil Mercedes a tuším Jeep, byla by to pro mne, absolutní hrůza, protože ohozy, kromě Matthewa a jeho filmové ženy, to bylo jako přehlídka poválečné krize před sto lety, panenko skákavá, hrůza Anglie. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Po "odbočení" z žánru, se Ritchie vrací v té nejryzejší formě. Příjemně čistokrevná, (ne)korektní, černohumorná podívaná, které kralují všichni zůčastnění. Po dlouhé době jsem se u filmu královsky bavil a necítil ani moment, že mi v průběhu děje cokoliv chybí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedna obrovská hračička. Spousta vytříbených dialogů, ale také spousta postav, které se mě občas motaly přes sebe. Tohle bude chtít určitě ještě jednu projekci. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem si musel zvykat na tu rychlou nálož a přehršel informací, jmen a charakterů, ale když si to všechno "sedlo" a já zapomněl na to, jak blbej jsem měl den, tak to stálo za to. Tolik cool charakterů, vtipných hlášek a dialogů, které mají potenciál se po více shlédnutí stát kultovními, tolik nápadů, to se jen tak nevidí. Pokud máte rádi smrtící černý humor, tak jako já, budete si rochnit. Tenhle film má šťávu, dokázal mě nadchnout, celou cestu metrem domů z kina jsem se usmíval při zpětném přehrávání nejlepších scén a už teď se nemůžu dočkat, až si to pustím znova. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zatím silný 4*, páč mě trochu rozčarovala dost pomalá a nezajímavá první půlka, která je ale nakonec setsakra důležitá a v druhý půli dobře zúročená. Avšak v hloubi duše tuším, že až to někdy dám podruhý, ta pátá hvězda tam nakonec přistane. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Hrozně nepravděpodobná nesourodá slepenina. Tenhle svět jde úplně mimo mne. Snaží se to být hrozně cool, tough, funny, stylish a modern… Na procvičení pouliční angličtiny to ovšem není špatné. Byl jsem zvědavý na "snow queen face" Michelle Dockery v jiné roli než té z Downtonu. Dočkal jsem se. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Na téměř dvacetileté výročí geniálního Podfu(c)ku nám Ritchie servíruje možná tu nejgangsterštější britskou gangsterku od právě dvacet let starého skvostu s Bradem Pittem. Režisérův rukopis je naprosto nezaměnitelný a vypiplanost celého snímku je cítit z každé scény. Film má v první půlce trochu slabší tempo a člověk si říká, že něco musí přece přijít. Není to tak, že by to nudilo, ale stejně Ritchieho znalý divák musí tušit, že to je jen rozjezd. V druhé půlce už film nabere tempo strhující a já, jakožto velký Ritchieho fanoušek, si to užíval každým coulem. Klasicky tu máme několik zajímavých a dost hvězdně obsazených charakterů, které dokáží bavit tím, že pijí čaj nebo grilují steak, ale přesto je největší síla ve skvělých hláškách, které ze sebe v tomto snímku nejvíce sype Colin Farrell, ale celý zbytek obsazení taky nezůstává pozadu. Pro milovníky gangsterek je tohle parádní trefa do černého a já se nemůžu dočkat dalšího Guyova filmu! ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je potřeba vidět znova kvůli začátku. Herecký výkony super, ale nejvíc mě bavily Matthew McConaughey s Colinem Farrellem. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mám docela rozporuplné pocity. Na jedné straně je fajn vidět Ritchieho vracet se ke kořenům (i když to taky znamená, že vykrádá sám sebe, ale nových nápadů je naštěstí taky dost). Herci, postavy i příběh jsou super (netřeba zmiňovat, že Hunnam si krade každou scénu), soundtrack je jako vždy bombastický, je tam spousta ikonických scén a celé je to opět neskutečně stylové, ALE s čím mám problém je tempo vyprávění. Nevadí mi zamotanost nebo přeskakování v čase. Co mi vadí jsou nekonečně dlouhé scény plné prázdných monologů či dialogů, které vedou naprosto nikam, a tady jich je na můj vkus až moc (aneb když britský Tarantino kráče ve stopách skutečného Tarantina). A když se v kině přistihnu, že se dívám na hodinky, tak je něco špatné. Napodruhé se mi to snad bude líbit víc. Jo a chci to teasované pokračování The Man from UNCLE, pane Ritchie. EDIT: Jop, napodruhé to bylo lepší. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ritchieho skalní fanoušci asi těžko vydýchávali, že se na nějakou dobu zaprodal Hollywoodu, ale teď by mohli pořádně zajásat. Novým snímkem totiž odkazuje ke své tvorbě na přelomu století, pro kterou byl tolik milován. Děj se ani na chvíli nezastaví na místě, divákům několikrát zamotá hlavu nečekanými zvraty a baví slovním humorem (mohl by se zapsat do knihy rekordů díky největšímu počtu anglického vulgarismu "c*nt" v historii) i frajerskými hereckými výkony ústřední čtveřice McConaughey + Hunnam + Farrell + Grant. Spokojenost. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama