Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (942)

Fr 

všechny recenze uživatele

„V DŽUNGLI PŘEŽIJE LEV TAK, ŽE SI NA KRÁLE NEHRAJE, ALE ŽE SE JÍM STANE...“ /// Hodně lidí už zapomnělo a hodně ani neví, jak vypadá gangsterka podle Guye Ritchieho. Pravda. On sám to nikomu neulehčuje. Jeho posledním filmem je Disneyovka ALADIN (2019), takže vysvětlujte dnešní generaci, že první, téměř dokonalou gangsterku natočil už před 20 lety. „Gentlemani“ jsou návratem k jeho typickým postavám, dialogům, ději… prostě filmovým věcem, který mu jdou nejlíp. Vymazlenej, do posledního detailu promyšlenej, mnohavrstvej šmrncovní příběh s dokonale ostrými dialogy, kterým se režisér a scénárista Guy Ritchie vrací ke svým filmovým kořenům. Mixuje černej humor, násilí i vtip, navrch přihazuje parádní postavy a obsazení, na který budete dlouho vzpomínat. Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu džunglí jsem nečetl, přesto se chcu se stát králem zvířat. 2.) Miluju tu vo těch prachách a podfu(c)ku. 3.) Mám něco na Babiše. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se trošku ztrácel jak v ději, tak ve všech těch postavách, ale postupně se jasnilo a jasnilo, až hvězda jménem Guy Ritchie začala zářit naplno. Vtipně ostrý dialogy, krásně napsaný postavy, zejména Colin Farrell a jeho batolata byla radost mít na plátně. Matt výbornej a i když se ty pointy můžou zdát překombinovaný je zřejmý že se scénářem si kluci pohrávali, tak aby měl šrmnc i vtip. Zatím dám čtyři, ale nevylučuji, že po oakpakovaných projekcích dám bůra, protože takový Gentlemany nemáme v kině zase každý den, máme-li je vůbec. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a ve vší vážnosti vtipná kriminálka, která spolu s Podfu(c)kem patří mezi to nejlepší, co Guy Ritchie natočil. Příběh je tak akorát zamotaný a trošku překombinovaný, aby dokázal v důležitých místech překvapit, ale přesto zůstal i při své nadsázce "realistický", a tedy nepůsobil jako totální fantasmagorie. Líbí se mi způsob vyprávění a nejvíce mě oslovily postavy. Nejde o nějaký vývoj charakterů, na to není prostor, jde o to, jak skvěle charaktery padly na tělo jednotlivým hercům. Sledovat krále Matthew McConaugheyho, jeho nejskvělejšího pobočníka Charlieho Hunnama, sexy Michelle Dockery, jakož i vtipálky Hugha Granta a Colina Farrella je čiré potěšení. 9/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako by se Guy Ritchie omlouval za Aladina a natočil přesně to, co jeho fanoušci chtěli vidět. A navíc ho to očividně bavilo. Ačkoliv nepatřím k těm, kteří jsou s Ritchieho tvorbou posledních let nespokojeni, Gentlemany jsem si velmi užil. Chytrý a vtipný scénář (celý film je vlastně velká anekdota s pointou v podobě jedné téměř závěrečné scény), skvělí herci v čele s perfektním Matthewem McConaugheym v roli novodobého Vita Corleoneho, jistá a dravá režie... Co víc chtít? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice mám z Ritchieho gangsterek o kousek raději Lock, Stock... než Snatch, ale to je celkem jedno, protože zvěsti nelhaly, a Gentlemani jsou jednoznačně jeho nejlepší film. A také nejfilozofičtější - v žádném jiném se v každé druhé větě nevzpomínal Kant:) Ale vážně - Gentlemani nemají jediné hluché místo a jednotlivci hrají jeden každý úžasně. A k tomu jsou - samozřejmě o parník v čele s Matthewem McConaugheym - perfektně vystajlovaní. Gentlemani jsou precizně vysoustružení a přesto mají ducha, není to žádná sázka na jistotu, u které producenti naordinovali seznam "jistých" položek, které si pak během filmu odškrtáváte. Taky mám pocit, že Lock, Stock... i Snatch (na rovinu přiznávám, že RocknRollu..RocknRollera...whatever... jsem vytěsnil, takže nevím) byli primárně komediálního ražení, a občas Vám u nich zatrnulo. Ale Gentlemani jako by to měli opačně - pořád máte pocit, že jde o vážné věci, děje se "něco" špatného, a do toho probleskuje černočerný - což není rasismus;) - humor. Ať už jsou to Toddlers nebo mrtvola na cestě z mrazáku nebo bajka o drakovi a lvu, zapadá to na své místo. Bez problémů jsem se nechal pohltit a o hodinu a tři čtvrtě později musel uznale zamručet - je to bomba. 90% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Všechny boty, které nosí Ray (Charlie Hunnam) byly navrženy speciálně pro tento film. (TaNya_)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)
  • Bugzy Malone, představitel Ernieho, je autorem hudebního výstupu a vedle herecké kariéry se věnuje britskému rapu. (Suhysen)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama