Guy RitchieScénář:
Guy RitchieKamera:
Alan StewartHudba:
Christopher BensteadHrají:
Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell, Henry Golding, Hugh Grant, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Lyne Renee, Tom Wu, Jason Wong (více)VOD (5)
Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Ent.)
Videa (9)
Pocitově pro mě momentálně asi nejlepší Ritchie vůbec. McConaughey, Hunnam (!), Farrell i Grant, který mě neskutečně překvapil.. Ti všichni (samozřejmě i díky úžasnýmu scénáři) poskládali a neuvěřitelně stylově odvyprávěli nejelegantnější odpočinkovou pecku posledních let. Takhle královsky jsem se v kině už dlouho nebavil.. 95%. ()
Další Ritchieho bezchybný zářez. Je neuvěřitelně znát, že jako tvůrce vyzrál a promítá se to i do scénáře a především postav. Stylový posun je markantní, současně ale obsahuje všechny klasické ritchiovské propriety, pracuje s nimi ale zase trochu jinak a výsledkem je neskuteně zábavný, inteligentní a rafinovaný film. Nejplnohodnějtší divácký zážitek v kině za hodně dlouhou dobu. ()
Skvělá gangsterka, která mě chytla stejně jako před lety Ritchieho předchozí Podfuck. Je to takový trochu remake Dlouhého velkého pátku s Bobem Hoskinsem (kromě podobné zápletky je i jedna z posledních scén v autě téměř totožná). Svižné tempo, vlastně za nejslabší část považuju asi vysvětlující začátek a pak už se to nezastaví. Výborné herecké obsazení, mnohými vyzdvihovaný Hugh Grant mě překvapivě bavil asi nejmíň, ale i tak byl skvělej. Colin Farrell geniální. 90% ()
Mal som pocit, že sa Uwe Boll snaží natočiť Pulp Fiction 2. Plné kecov, ktoré však nefungujú ako u Tarantina. Viac časových pásiem pri ktorých ak raz žmurknete, tak sa stratíte. Niektoré scény stoja za to, sem tam sa pousmejete, ale ako celok je to strašné. A hlavne stopáž. Ja hodnotím filmy aj podľa toho, či mám chuť si ich pozrieť niekedy znova. Kľudne len kvôli jednej scénke. Toto si však rozhodne nepozriem už nikdy viac. Jeden zo snímkov, u ktorých platí, že hviezdni herci nie sú všetko. Na záver sa pýtam, či tam vôbec bola jediná pesnička. Neutkvela mi v pamäti ani jedna. A vlastne áno. Tá "hija hija hou". Celé zle. Hviezda za McConaugheyho a Farrella. ()
Osvěžující a ve vší vážnosti vtipná kriminálka, která spolu s Podfu(c)kem patří mezi to nejlepší, co Guy Ritchie natočil. Příběh je tak akorát zamotaný a trošku překombinovaný, aby dokázal v důležitých místech překvapit, ale přesto zůstal i při své nadsázce "realistický", a tedy nepůsobil jako totální fantasmagorie. Líbí se mi způsob vyprávění a nejvíce mě oslovily postavy. Nejde o nějaký vývoj charakterů, na to není prostor, jde o to, jak skvěle charaktery padly na tělo jednotlivým hercům. Sledovat krále Matthew McConaugheyho, jeho nejskvělejšího pobočníka Charlieho Hunnama, sexy Michelle Dockery, jakož i vtipálky Hugha Granta a Colina Farrella je čiré potěšení. 9/10 ()
- Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)
- Krátko pred koncom stojí Fletcher (Hugh Grant) pred plagátom k filmu Krycie meno U.N.C.L.E. (2015). Tento film Guy Ritchie režíroval a Grant si v ňom aj zahral. (0verseer)
- Všechny boty, které nosí Ray (Charlie Hunnam) byly navrženy speciálně pro tento film. (TaNya_)