Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (945)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice mám z Ritchieho gangsterek o kousek raději Lock, Stock... než Snatch, ale to je celkem jedno, protože zvěsti nelhaly, a Gentlemani jsou jednoznačně jeho nejlepší film. A také nejfilozofičtější - v žádném jiném se v každé druhé větě nevzpomínal Kant:) Ale vážně - Gentlemani nemají jediné hluché místo a jednotlivci hrají jeden každý úžasně. A k tomu jsou - samozřejmě o parník v čele s Matthewem McConaugheym - perfektně vystajlovaní. Gentlemani jsou precizně vysoustružení a přesto mají ducha, není to žádná sázka na jistotu, u které producenti naordinovali seznam "jistých" položek, které si pak během filmu odškrtáváte. Taky mám pocit, že Lock, Stock... i Snatch (na rovinu přiznávám, že RocknRollu..RocknRollera...whatever... jsem vytěsnil, takže nevím) byli primárně komediálního ražení, a občas Vám u nich zatrnulo. Ale Gentlemani jako by to měli opačně - pořád máte pocit, že jde o vážné věci, děje se "něco" špatného, a do toho probleskuje černočerný - což není rasismus;) - humor. Ať už jsou to Toddlers nebo mrtvola na cestě z mrazáku nebo bajka o drakovi a lvu, zapadá to na své místo. Bez problémů jsem se nechal pohltit a o hodinu a tři čtvrtě později musel uznale zamručet - je to bomba. 90% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Král je zpátky! Tedy doufejme. Guy Ritchie se vrátil do gangsterských sfér, ve kterých mu to režijně a scenáristicky slušelo nejvíc. Jeho filmy posledních let mě totiž nechaly při nejlepším chladným, třeba jeho rádoby cool Sherlocka Holmese docela nemůžu vystát. Ale Gentlemani se vskutku a bez nadsázky vezou na vlně jeho klasických veleděl Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k. Obsazení je celkově velmi vydařené, ale Colin Farrell nutně vybočuje i nad ostatní skvěle vybrané herce. Efektivně vykonstruovaná zápletka je tak akorát vyvážená, aby nepůsobila uměle, propojila barvité charaktery a minutu za minutou svým odkrýváním karet velmi dobře bavila. Trochu jsem postrádal více řízný a překvapivý závěr, přesto mě docela bavilo to meta rámování dotýkající se filmového průmyslu a celkově pohodově-pozitivní atmosféra. Návrat k pramenům Ritchie už léta vyloženě potřeboval a doufám, že to tímhle snímkem nekončí. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Famózny Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell a Hugh Grant. Už len ich samostatné scény spravili z filmu vynikajúce predstavenie. Takú charizmu a štýlivosť som pokope už dávno nevidel. Záverečná pointa nebola síce veľmi odrovnávajúca a popravde sa dala čiastočne očakávať, ale vôbec mi to neprekáža. Hlavné je, že som sa celý čas fantasticky bavil. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film tohoto roku a zároveň i to nejlepší z dílny Guye Ritchie. MConaughey a Colin Farrell jsou tady ti největší sympaťáci a divák si prostě musí zamilovat příběh i způsob, jakým je vyprávěn. PS: Na film jsem se neuvěřitelně těšil a měl od něj přehnaná očekávání, ale přesto mne film naprosto uchvátil. 96% ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 99% | Ritchieho styl jsem si zamiloval už v jeho prvotinách Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)ku, pak přišlo zklamání v podobě Revolveru a bohužel se Guy nedokázal v mých očích vykoupit ani RocknRollou. Poté co přesedlal ze svého oblíbeného krimi žánru, začínal jsem mít nepříjemný pocit, že už se od něj asi nikdy nedočkám tak ujetých a propletených příběhů jako dříve. Jsem velmi rád, že jsem se pletl. Gentlemani si berou to nejlepší z dřívějších hitů a navíc přidávají opravdu hvězdné herecké obsazení. Hned od prvních minut mě královsky bavil Hugh Grant, který si svou vyloženě ne-Grantovskou postavu totálně užívá a jeho popichování Charlieho Hunnama, patřilo k tomu nejlepšímu co zde lze najít. Tím se dostávám k Farrellovi, který i když měl méně času na plátně, kradl si pro sebe každou scénu a já se ho nemohl nabažit. Celkově jde poznat, že se Ritchie trochu zklidnil a film působí o dost dospěleji, ale když chce, pořád to umí pořádně rozjet - ať už svými typickými rychlými střihy, nečekanými zvraty nebo perfektně vypointovanými dialogy. Všechno je na svém místě a já s radostí přidávám tenhle film k tomu absolutně nejlepšímu od tohohle britského mistra. Abych mohl dát čistých 100%, chybí už jen nějaké to menší cameo Vinnieho Jonese. "Will you play a game with me, Ray?" ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • V původním návrhu filmu měl Raymond (Charlie Hunnam) vystupovat pod přezdívkou „Posh Pete“. (ČSFD)
  • Před barem parkuje dodávka s logem „Gritchie Brewery“. Stejně jako v případě "Lord of the Lands" se jedná o existující firmu, jejímž majitelem je režisér Guy Ritchie. (Punisher)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama