Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účetní Marie Nováková je obviněna ze zpronevěry skoro 100 tisíc korun. Vyšetřovatelé zjišťují, co ji k činu vedlo. Osamělá, uzavřená a poctivá paní Nováková byla před časem jmenována vedoucí mzdové účtárny. Mladé sousedce, která byla ve finančních nesnázích, půjčila 20 tisíc. Milovala divadlo a vypomáhala v místním ochotnickém spolku. Půjčila peníze herci ze spolku i kolegovi v práci, hostila ochotníky za vlastní peníze. Přilnula k herečce Langové, ale ta její nabídku blízkého přátelství odmítla a navzdory dřívějšímu slibu ji nevzala s sebou na dovolenou. Zklamaná Nováková se odhodlala k zoufalému činu… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná televizní šeď. 1) 50letý scenárista Jan Císař sepsal tři příběhy, které spojuje postava lehce šaramantního vyšetřovatele (hraje ho 55letý Václav Babka)._____ 2) Vždy jde o nějakou lásku. Chlapec miluje svou práci, muž miluje svou ženu a konečně žena miluje lidi. Příběhy jsou dost neuměle napsány a mají silně televizní pojetí (v negativním smyslu)._____ 3) V našem případě dávám hvězdičku navíc za 62letou Danu Medřickou, která chabé story dodala alespoň trochu věrohodnosti._____ 4) Abychom získali představu, o jaké peníze šlo, stačí uvedené sumy znásobit deseti a dostaneme hrubý odhad v dnešní měně. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně za vlasy přitažená moralita v ne příliš záživném a dost toporném televizním provedení. Jediným důvodem, proč se na něco takového dívat, je Dana Medřická. Sledovat její herectví je zážitek, ať už by nejspíš hrála cokoliv. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakríknutá postaršia účtovníčka doháňa nedostatky v oblasti medziľudských vzťahov zaujímavými finančnými ponukami, bohužiaľ nie zo svojho. Kriminálno-psychologická inscenácia s vynikajúcou Danou Medřickou. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V současnosti samozřejmě těžce uvěřitelný způsob získávání přízně okolí, ve své době to ale možné bylo. Slušný, i když smutný příběh, dobrá psychologická propracovanost a samozřejmě vynikající zhoštění se role společensky odcizené a následně vyloučené ženy Danou Medřickou. ()

Reklama

Reklama