Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve výtahu starého domu je nalezena mrtvola ženy. Policie zjistí, že jde o paní Blanku Tatírkovou, která pracovala v novinovém stánku a kupoval u ní celý dům. Zrovna ten den měla narozeniny. V době vraždy měla u sebe denní tržbu. Nůž, kterým byla oběť zavražděna, je nalezen ve výtahové šachtě. Kdo zavraždil paní Tatírkovou a proč? Na to už se podívejte v dnešním detektivním filmu. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Plán vraždy byl chytře vymyšlený, ale smolík – šmíráci jsou všude…Ačkoliv jsem moc tváří v tomto příběhu neznal, nepodali zas tak hrozné výkony, jak tu někteří tvrdí. I samotná pointa není vyloženě špatná. Možná to chtělo trošku lepší atmosféru a ne zrovna strojové dialogy, ale mladý Václav Knop byl srandovní (vzhledem) a Daniela Muchová celkem pohledná ženská. V celkovém hodnocení to vidím na průměrné ohodnocení. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní kriminální film popisující vyšetřování vraždy staré ženy, jejíž mrtvola byla nalezena ve výtahu. Ústřední dvojici vyšetřovatelů tvořil málo známý Z. Forejt a R. Rusev. Následuje série výslechů svědků a obyvatelů domu, kde se tragédie stala. Mezi nejvíce podezřelé patří domovník A. Zacpal (pravý přednosta stanice ze stejnojmenného filmu), který měl s obětí vraždy pletky, dále mladý muž mající problémy se zákonem v podání V. Knopa či syn zavražděné s manželkou žijící v bytě oběti. Přestože se ve snímku objevují poměrně neznámé tváře, děj i dialogy mezi kriminalisty jsou natolik zajímavé, že absence známých herců není překážkou. Herecky mě nejvíce zaujal pan Rusev s V. Knopem. Režisér O. Kosek natočil průměrnou, dnes zapomenutou kriminálku, se zajímavým rozuzlením a netradiční dvojicí vyšetřovatelů. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Proč jsem správně určil pachatele na jediný pokus hned při první zmínce o dotyčné postavě? Protože jsem tak dobrej? To taky, ale hlavně proto, že tyhle kriminálky mají svá železná pravidla a některé ještě k tomu rády "nenápadně" napovídají. A tak ačkoli jsem v následujícím průběhu vyšetřování o svém favoritovi párkrát zapochyboval, nakonec mě nezklamal. Jako prostředek zlidštění SNB slouží zde kriminalistovy telefonáty s manželkou ohledně shánění bytu. Nadřízený člen vyšetřovací dvojice je nad tyto starosti ovšem povznesen. A tak je to správné. ()

Tangarinka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá detektivka, pokud se potřebujete na chvíli zastavit, zpomalit a odpočinout si. "Téměř dokonalý zločin" odhalí dvojice sympatických vyšetřovatelů v podání Zdeňka Forejta a Radana Ruseva. I když mě nejdříve málem odradila "hrůzostrašná" hudba, která byla naštěstí jen na začátku, děj dokázal zaujmout a u této inscenace jsem strávila příjemnou hodinku. ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc často nevidí. Docela zajímavý příběh s nečekanou pointou, který je totálně zabitý prkenným a málo uvěřitelným projevem všech hlavních postav. Konkrétně o hlavním detektivovi jsem si dlouho myslel, že to je jenom nějaký podržtažka a že ten pravý teprve přijde (možná by stačilo prohodit oba policisty a nechat Rusevovi trochu svobodu). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama