Reklama

Reklama

Nevěstin otec

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spencer Tracy jako úspěšný právník Stanley, vdávající svou jedinou dceru Kay má nemalé starosti. Nejdřív si musí ověřit, zda nastávající ženich Buckley je vůbec hoden jeho pokladu a prověřit třeba samozřejmě i jeho rodiče. No a potom přichází zásnuby a samotná příprava svatby, kterou pevně chytí do rukou Stanleyho manželka Ellie. Z původně plánované malé svatby v rodinném kruhu najednou vzniká oslava pro více než pět set hostů s orchestrem a se vším, co k tomu patří. A Stanley se nestačí divit, jakou rychlostí se mění jeho těžce vydělané peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Väčšinu vtipných scén ťahá vynikajúci Spencer Tracy, hlavne zo začiatku stačí sledovať jeho reakcie a následkom sú výbuchy smiechu. Ide mu to proste výborne, aj za sekundovania patrične hystericky zamilovanej dcérušky. Škoda, že druhá polovica filmu (rsp. samotná svadba) už nedosahuje kvality začiatku, inak by to bolo za 5. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších příkladů toho, že nad originál zkrátka není. Hlavním důvodem je tentokrát skvělý Spencer Tracy, který je přeci jen jiná extratřída než popleta Steve Martin a také fakt, že oč méně se v této starší verzi tlačí na strunu prvoplánového humoru, o to zábavněji a civilněji to nakonec vyznívá. Jen tu opulentnost té svatby si v mém případě velmi ráda odpustím. :) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Komedie ze starých časů, kdy dialogy měly šmrnc, pro vtip se nechodilo na záchod a filmům vévodili herci jako Spencer Tracy a zkrášlovaly je děvy jako Elizabeth Taylorová. Stačí porovnat s nepovedeným remakem z 90. let se Stevem Martinem, abych věděl, že jestli se na něčem dá ilustrovat úpadek kinematografie, jsou to především komedie. Tatínkova milovaná dcerka se bude vdávat a otec se s tím musí vyrovnat. Prostý námět, famózní a na svou dobu velmi progresivní zpracování, kdy se otec přímo obrací na diváka a sděluje mu své sucharské postřehy. Tenhle film nepřináší salvy smíchu, ale příjemný pocit na duši. Tedy aspoň mě ho přinesl, když jsem ho viděl asi před pětadvaceti lety. Pravda, spolu s pokračováním hodnotím po paměti, ale co. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy byl pan herec a potvrdil to mimo jiné i v této romantické komedii, kde si vystřihl roli otce, jež mu svědčila i později ve slavném snímku Hádej, kdo přijde na večeři. V tomto případě ztvárnil rodiče, který se nerad smiřuje se skutečností, že se jeho jediná dcera vdává, avšak řeší také finanční stránku věci. Pobaví nejen jeho jízlivé, sarkastické, usedlé či rýpavé komentáře, ale také celá řada scén, např. otevírání coca coly či úvod, kde přemítá, kterého muže si asi tak může dcera chtít vzít. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

V čem je NEVĚSTIN OTEC navzdory předpokladům (žánr, černobílá kamera) stejný jako ostatní celovečerní snímky Vincente Minnelliho a v čem je jiný (a ve výsledku vlastně lepší) než remake HLAVA RODINY, píšu v recenzi při příležitosti Blu-ray vydání na tuzemském trhu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Helen Rose, ktorá navrhla svadobné šaty pre Elizabeth Taylor (Katherine Banks) do filmu, navrhla tiež svadobné šaty na jej sobáš s Conradom Hiltonom, Jr. (Michal74)
  • Premiéra filmu sa uskutočnila len niekoľko týždňov po skutočnom sobáši Elizabeth Taylor s jej prvým manželom Conradom Hiltonom, Jr. Publicita okolo tejto udalosti mala napomôcť filmu dosiahnuť úspech. (Michal74)

Související novinky

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

24.03.2011

Dlouhodobým problémům se srdcem včera podlehla jedna z největších filmových legend. Právě když se studio Sony Pictures snaží vrátit královnu Kleopatru na plátna kin (po Jamesi Cameronovi a Paulu… (více)

Reklama

Reklama