Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladomanželka Kay Dunstanová (Elizabeth Taylor) má pred sebou prvú vážnejšiu manželskú krízu – a okrem toho čaká svoje prvé dieťa! Jej láskavý, no značne svojrázny otec Stanley Banks (Spencer Tracy) sa však rozhodne necíti byť zrelým na rolu deduška... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Faye 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu „Nevěstin otec“ v TV uváděné pod názvem „Jak je těžké být dědečkem“. Stanley v „Nevěstin otec“ provdal svou milovanou dceru a rozloučil se slovy „Můj syn, je můj syn, než si obstará ženu, ale má dcera je mou dcerou celý život, celý náš život“. V pokračování se novomanželé, za asistence svých rodičů, vyrovnávají s posvatebními problémy, zařizují dětský pokoj, rozcházejí se, usmiřují a těší se na miminko. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lehká, do celofánu zabalená komedie vládne jak přínosným tématem - konfrontace nejen dvou generací, ale i dvou rodin dvou generací - tak špičkovým hereckým obsazením, v němž vyniká jak s nadhledem i zjevnou chutí hrající Spencer Tracy, tak ještě hvězdnými manýrami neobdařená, přesto již tehdy filmově ostřílená Elisabeth Taylorová. Její mladičká maminka, sbírající první zkušenosti ze stálého manželského soužití, je rozkošná ve své nejistotě i v dětinsky dojemné touze být svému muži skutečnou oporou. Jakkoliv se to nezdá, DĚDEČEK byť v úsměvné poloze zachycuje základní rozpory rodícího se zlatého věku konzumní společnosti v USA, jen postupně, ale neobyčejně rychle odrůstající z negativních zkušeností Velké krize třicátých let, psychologie izolacionismu a nakonec i krvavé lázně druhé světové války; mnohé tu naznačuje i vztah mezi dědečkem počínajícího třetího věku a jeho energickou, nezkrotnou manželkou. Lehkost nemusí být vždy levným synonymem pro povrchnost a omezenost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď sa divák príjemne zasmial aj na príjemných komédiách, ktoré svojou roztopašnosťou, rozkošnou cukríkovosťou môže nazvať akurát milé. Dnes by takýto nápad skončil niekde v odpadovom koši filmového priemyslu. Takže milé, ale je to len príjemné doplnenie si zbierky filmov. 60%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Milá komedie padesátých let, z rodu těch, které se točily na jedno brdo po celém světě, nikdy neurazily a nikdo od nich nečekal víc než uvolněnost a zábavu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Taky by se to mohlo jmenovat rozumný chlap Spencer Tracy versus ťuťu ňuňu. Opravdu, s jedničkou to nesnese srovnání. Pár vtipných scén se najde a to je díky Tracymu, jinak je to spíš sladkobolný a trapný rodinný film. Snad to bylo jen tou češtinou... # [viděno: monitor, CZ] # příběh ** | hudba **** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komedie ze života, s vynikajícím Spencerem Tracym, jehož grimasy a snaha udržet si za každou cenu odstup od zlomových událostí v rodině, aby na stárnoucí kolena nepřišel o svůj pečlivě od života vydupaný klid, vás určitě pobaví. EDIT: s původním dabingem Petra Haničince se u filmu objevuje nová dimenze, jeho vypravěčsko spiklenecký tón získává body zejména u mužů. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: LEVNÉ KNIHY = 24.11.2010 - vydali to bez klasického porevolučného ČST dabingu. Bohužiaľ ... (24.11.2010) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo natocit to v dnesnom Hollywoode plnom vsetkych tych Tchorov, Kapitanov Banglades /ci jaxa ten stat vlastne vola, sak si rychlo nespomeniem/, Spajdrdementov Hery Potratov a podobneho hnoja pre mainstreamom zdegenerovane ovce, tak film by nielen zhorel v kinach, ale presiel by bez dalsieho povsimnutia. Takto aspon expert na spolocenske konzervacky Vincente Minnelli vedel, do coho ide, rezisersky na urovni, dialogy su - po vatovo planom plkani v priemernych filmoch ako Undercurrent 1946, Hodiny 1945 -o5 na urovni, ba dokonca sa filmovy diviak kadeco z nich dozvie. K tomu roztomily a ukludnujuci Spencer Tracy v roli laskaveho, a dost svojrazneho dedka, ktory sa neciti byt zrely na vnuka ...... pani Krajcirka /Kdo se boji Virginie Woolfove, Kleopatra/ tiez dobre hrala. Videl som aj Dona Krajcira /Armada peti muzu, Tajemna zare nad Pacifikem/. Prijemne, spolocenske, dobre odsypajuce, regenerujuce a ukludnujuce -myslim, ze tolko pozitivnych atributov k tomuto filmu staci. 74 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaná, lehká a vtipně zábavná komedie o vyrovnávání se se stavem prarodičovství. Rodinné problémy, neshody, radosti, nedorozumění, těhotenství, bláznění kolem příchodu nového života, nechápání tohoto stavu a nakonec radostné uvolnění a přijmutí všech příchozích změn. Stanley Banks (dobrý Spencer Tracy) je konfrontován se skutečností, že se stane dědečkem. Jeho odmítání přijmutí tohoto trochu ponižujícího stavu, který ho odsouvá mezi nechtěné starce, mu jako jedinému uchovává chladnou hlavu a neposkakuje všude při pouhé myšlence na nově příchozí dítě. Jeho smíření s touto skutečností přináší až bezprostřednost a bezbrannost jeho narozeného vnuka (Donald Clark), odhazuje svůj odstup a tuto skutečnost si začne i náležitě užívat. Z dalších rolí: Stanleyeho manželka Ellie (elegantní Joan Bennett), která se prostřednictvím svého vnuka chce seberealizovat, jejich dcera Kay Dunstan (Elizabeth Taylor), procházející všemožnými pochybnostmi, tlakem a očekáváním ze svého prvního dítěte a poměrně novým stavem manželství, Kayin manžel Buckley (Don Taylor), který chce být především dobrým manželem, a Buckleyovo rodiče Doris (Billie Burke) a Herbert (Moroni Olsen) Dunstanovi, kteří jsou z těhotenství u vytržení a energicky se ujímají veškerého zařizování kolem toho. Nenáročné, lehké a zábavné. Svou jemností a vtipem rozhodně pobaví a zabaví. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě neoslovila. S. Tracy je zdravý, přiměřeně starý, spokojený s penězi, manželkou a životem. Proto ho tak těžce zasáhne, že z něj dcera E. Taylor udělala dědu. Žvanění na věčných amerických večírcích mě připadlo o hovnu a nadšení dědků jak udělají vnoučeti pokojíček vyloženě trapné. Vlastně jedna z prvních exkurzí do debilní americké konzumní společnosti. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hej, tohle mě tak skvěle pobavilo :D :D Skvělý Tracy, absurdní, ale zároveň tak trefná životní situace a přišlo mi, že takové zpodobnění situace příchodu prarodičství jsem ještě neviděla :) Bavilo mě to od začátku do konce, párkrát jsem kroutila hlavou, jakože cože :D Z jeho manželky bych kvetla a plno těch situací mi přišlo tak absurdních :D Ale od začátku do konce jsem se bavila :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nastejno s prvním dílem, tedy příjemná, nenáročná a velmi jednoduchá komedie. Tentokrát rodina řeší dítě a opět je v centru dění Spencer Tracy. Ten se ještě stále nesmířil úplně se zetěm a teď musí čelit tomu že je dědou, krotit vášně ostatních členů rodiny, usmiřovat hádky a nakonec sám přijít dítěti na chuť. Musím uznat, že jeho ostup je v záplavě všech těch ťuťuňuňu ostatních osvěžující a silně mi připomíná mě s dětmi všech kamarádů a kamarádek. Jinak jsem se párkrát usmál, pobavil nad zběsilou jízdou městem a zatrnulo mi při scéně, kde Tracy zapomene dítě v parku, to bylo docela zbytečný psycho. Suma sumárum za mě opět za 3*. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší. Už to nemá tu eleganci prvního dílu. Ani už ten Tracy mě filmem neprovedl tak příjemně, jako posledně. V porovnání s prvním filmem velké zklamání. ()

Reklama

Reklama