Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Gigi (Leslie Caron) je vychovávána svoji babičkou a příležitostně dostává společenské lekce od babiččiny sestry – kurtizány. U babičky se setkává s bohatým mladíkem Gastonem (Louis Jourdan). Gaston k nim chodí nasávat domácí pohodu a dobírat si Gigi. Ani si neuvědomí, že z ní vyrostla slečna. Tato proměna způsobí změnu jejich vztahu, kdy babička dá jasně najevo, že nenechá Gigi zkompromitovat bez záruky na finanční zajištění. Gaston přistoupí na obchodní podmínky, ale hned první večer kdy uvede Gigi do společnosti si uvědomí, že ji miluje a požádá o její ruku. (Jezinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě až překvapilo, jak jednoduchý film někdy může získat 9 Oscarů- Jedná se o muzikál, který vyniká hlavně krásnou výpravou a kostýmy a... a to je vlastně všechno. Příběh je nesmírně jednoduchý, roztahaný a postavy nejsou nijak skvěle napsané. Prostě jen příliš dlouhý milostný příběh o tom, co se kdysi stalo v Paříži. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední film z roku 1958 jsem si tradičně vyhradil pro oskarovku. Gigi jakožto zapomenutý film byl před léty nesehnatelný, takže jsem jej viděl poprvé. A potvrdil si, co jsem tušil od začátku. Gigi je naprosto průměrný film, který má samozřejmě plusy. Nádherná výprava, kostýmy a kamera vytváří dokonalou iluzi Paříže přelomu 19-20. století. Ve vedlejší roli je okouzlující Chevalier a párkrát jsem se zasmál, když se tetička snaží učit titulní hrdinku mravům. Zbytek? Porvrchní, načinčaná nudná limonáda, ve které se protřelý milionář zamiluje do naivní dívenky. Jourdan bohužel nemá nijak zvláštní charisma, Caronová na toho "žabce" příliš v 27 letech nevypadá i když to utáhne svým elánem. Skutečný cit tu nahrazují milostné hry a bonton. A muzikálová čísla jsou bez tance, nápadů i jediného zapamatovatelného hitu, navíc s nezpěvem Chevaliera a Jourdana a přezpívanou Caronovou. I titulní oskarová Gigi je průměrná. V 50. letech asi největší přešlap Akademie, zvlášť když si člověk uvědomí co za filmy mohly Oskara získat - Kočka na rozpálené plechové střeše, Stařec a moře, Útěk v řetězech, Velká země, Vertigo... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mé osobní peklo. Jestli mě něco absolutně nezajímá, tak jsou to příběhy bohatých, krásných, noblesních a bezchybných lidí, jejíž největší starostí je výběr vhodných šatů na dnešní večírek a jestli mi některý žánr vůbec nesedí, tak je to především muzikál. A tohle celé bylo přesné takové, navíc ještě s minimálním dějem, šíleně naivním laděním a postavami, které mě, očekávatelně, absolutně nezajímali. Je to sice takové uvolněné, milé, všichni se mají úžasné, furt chodí na večírky, nikdo nepracuje, ale peněz mají všichni dost, pořád svítí slunce, které zapadne na požádání, když potřebujete správnou romantickou chvilku... Já chápu proč to vypadá takhle, ale nic to nemění na tom, že to absolutně není můj šálek kávy a že jsem se u toho neskutečně nudil. A nebýt povedené výpravy a kostýmů, nedal bych ani tu druhou hvězdu. Ještě mě těší, že to není celé zpívané, protože pak bych měl teprve problém to dokoukat. Vysoký počet Oscarů ale nechápu i přes to, jak mě to míjelo. Je to takové dost obyčejné, průměrné a zapomenutelné. Slabé 2* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Neverim vlastnim ocim, jak tento film mohl dostat devet Oscaru... Na muzikal sotva prumerne pisnicky (melodicky, texty byly dobre). Cele je to natoceno nejak zastarale (na rok 58) a hlavne strasne kycovite. Scenar pro romanticky muzikal neni spatny. Leslie Caron jsem videl ve druhem filmu a opet me nepresvedcila. Doporucuji jen pro fanousky zanru, pro zbytek dvouhodinova ztrata zivota:-)! ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je příznačné pro dějiny i současnost cen Americké filmové akademie, že zrovna tento film, produkovaný legendárním Arthurem Freedem, dostal ve své době 9 Oscarů - přičemž si dnes málokdo vzpomene, že vůbec existoval. Na co také vzpomínat? Zápletka z pařížské high society počátku 20. století je totálně banální (má si chudé děvče Gigi vzít multimilionáře, nebo ne?), písničky mají sice důvtipné texty á la My Fair Lady (s níž by se dalo najít více pojících bodů), ale není zde ani jedna skutečně chytlavá melodie. Skvělá je seladonská postava i v pozdním věku charismatického Maurice Chevaliera a zdařilé jsou secesní kostýmy a výprava - ale v zásadě tento film vskutku ničím moc nezaujme. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (7)

  • Až do roku 1961 to byl tento muzikál, který se držel na prvním místě v počtu získaných Oscarů (9). V tomto roce jej ovšem překonal film West Side Story (1961), který získal o jednu sošku více. (Posheidon)
  • Jedná se o poslední muzikál, který byl napsán speciálně pro filmové plátno, pomineme-li proud barevných „presleyovek“ v 60. letech. (Pavlínka9)
  • Film byl primární inspirací k desce Loud City Song z roku 2013 americké hudebnice Julia Holter. (Ersian)

Reklama

Reklama