Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Dům pro celou rodinu (S10E27)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 18 min

Obsahy(1)

Ta rozkošná mateřská dovolená. Povídka z oblíbeného cyklus Bakaláři 1981. Mladí manželé (H. Maciuchová a J. Štěpnička) mají děravou střechu a teče jim do chalupy. Manželka je na mateřské dovolené a už chce také dům, kde by nebyly fontány a kde by střecha nebyla jako ementál. A tak se manžel pustí do stavby nového velkého domu. Pomáhá mu i syn Jindra. Manželka se chce rovněž zapojit do stavby, ale manžel ji odhání, aby si pořádně užila mateřskou dovolenou... Čas ale letí, dům není dostavěný a dětí v rodině přibývá... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další bakalářské nic, co by chtělo být něčím. Těžko se rozhodnout, jestli jsou nepříjemnější ty staré čb díly natáčené na nekvalitní materiál, či tyto "moderní" natáčené na barevný nekvalitní materiál. Ovšem řešení je zřejmě snadné, méně uvěřitelná dvojice, než Maciuchová / Štěpnička je pouze zde. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šest dětí v chalupě. Tenhle socialistický chalupník měl plození dětí jako svůj "vedlejšák". Do toho stačil stavět dům, mít velký dům i velkou rodinu pro něj nebyl problém. Maciuchová vypadala po šesti dětech až moc zachovale, Štěpnička se moc nepředřel, spíše vylehával, popíjel pivko, žádná velká lopota. Hruška nadaboval určitě víc filmů než zahrál rolí, zde hrál nejstaršího potomka, který se musel vdávat. Ano, skutečně to tam zaznělo, když coby mladý budoucí otec oznámil svým rodičům tuto radostnou událost. Zřejmě v rozčílení se mu popletly výrazy. Příběh nemá žádnou extrovní zápletku. Markantní na něm byla hlavně ta rozrůstající se rodina. A muselo se to vměstnat jen do čtvrthodinové stopáže. Což samozřejmě působilo naivně. Příjemnou změnou bylo, že se natáčelo v exteriérech. Po všech těch studiových bakalářských povídkách se objevila řeka, kam se chodilo, dům vypadal také reálně. Kašírovaných kulis podstatně ubylo. Radost neměli majitelé televizí s vysokým rozlišením obrazu. Vetchý a rozplizlý obraz skutečně nic vizuálně zajímavého nepřinesl. Ono to nebylo nijak zvláště poutavé ani z příběhového hlediska. Zinnerová se moc scenáristicky nepředvedla, Hudeček režíroval příliš mechanicky, senzitivní dojem nezanechal vůbec žádný. Rozdíl oproti dnešku je nezměrný. Takže pamětníci zamáčknou pyje, dneska je šest dětí scifi. Teenageři se na to dívat nebudou. 40% ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to blázinec, co?" Rodičovský příběh, natočený podle zadaného tématu "Ta rozkošná mateřská dovolená", vyprávějící o rodině, které se během výstavby vysněného rodinného domu, podaří rozrůst o šest dětí a jedno vnouče a ve kterém se na televizních obrazovkách, poprvé objevil herec Libor Hruška a v menší roli mladšího syna, si zde zahrál i bývalý dětský herec Jan Kreidl, známý jako David Pelc ze seriálu "Létající Čestmír". ()

Reklama

Reklama