Reklama

Reklama

Recenze (14)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský agent - žena, pochopiteľne, patriarchát, LGBT a podobne - je vystavená vypočúvaniu ruských agentov, Tánička prenikne na ruskú utajovanú základňu. Viac k tejto epizóde asi nemám čo dodať, snaha o akúsi špionážnu drámu z pohnutých rokov v našej histórii je opäť jednosmerná a trochu tvorcovia stratili niť. Čo je škoda, pretože kulisy boli celkom dobré. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní série zasazená do období lámání dvou režimů je v polovině a upřímně bych tedy čekal větší terno. Zbytečně moc si nás tvůrci drží od těla, ač chápu, že to má být pojaté řádně temně a s nebývalou skepsí. Scénář informace poměrně umně zadržuje, tempo je velmi pozvolné a plíživé jako se pomalu hroutí jeden systém, aby jej vystřídal jiný. Berg se snaží odhalit pravdu a už v mnohém chápe souvislosti, dokonce nachází kus světla od auta, které srazilo disidentský pár. A důležitou fotku nechává u své (utajené) přítelkyně. Narazí ovšem na svého šéfa, který krásně vykresluje jakousi nejednoznačnost, kdy nikdy není zcela zřejmé, zda jeho milé slovo nebo projevená empatie nejsou jen nástroji k manipulaci okolí. Mariina lesní výprava do vojenského prostoru docela zdlouhavá a naivní. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako v předchozích epizodách jsem si užíval kvalitní atmosféru, příběh nabral špionážně thrilleroidní kurz, což mě bavilo, těšil jsem se, jak tvůrce zase pochválím, ale než jsem se dostal ke konci dílu, tak to takhle po..... pošlou do háje? Tohle přece není vědecká fantastika, takže abych si mohl děj užít musí být uvěřitelný. Tak co měl sakra znamenat ten orientační běh v sovětském vojenském prostoru? To byla ťafka...Alespoň ta hudba zachraňovala situaci; Planetu Hieronyma Bosche 2 bych tady nečekal. / Poučení: Chceš zhubnout? Dej si kyselou lázeň. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na šokující a dle mého rozhodně nečekaný závěr se bohužel prostřední díl trochu nemastně neslaně vlekl, i když se snažil veeelmi opatrně dostat na povrch další souvislosti v onom komplikovaném pátrání. Jestli bylo nynější roční období ještě před 30 lety opravdu takto prohnilé, tak děkuji samotnému bohu, že jsem až dítětem milénia. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc se mi líbil Kopta coby vlasatý mechanik :-)V díle zazní podezření, že by dopis mohl být šifrován takzvanou Vernamovou šifrou. Vernamova šifra  je jednoduchý šifrovací postup patentovaný v roce 1917 Gilbertem Vernamem. Spočívá v posunu každého znaku zprávy o náhodně zvolený počet míst v abecedě. To se prakticky rovná náhradě zcela náhodným písmenem a na tomto faktu je založen důkaz, že Vernamova šifra je v principu nerozluštitelná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Únosci britské diplomatky (Hattie Morahan) použili ruské auto Żuk A06 B z roku 1975. (sator)
  • V garážích Flora hraje „Ve světle petrolejky“ od Mahagon. V cukrárně hraje „Famous“ od Laurent Blot. (Duoscop)

Reklama

Reklama