Reklama

Reklama

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se rozplétá a splétá pozvolna. Zjišťujeme, kdo z aktérů je hráčem pro jakou stranu. Seriál ani estébáky nekarikuje, snaží se je vykreslit jako lidi, kteří mají své slabiny, což je krásně vidět na vyhořelém Vlachovi (Jan Vlasák). Dokáže vyvolat psychický nátlak a rozhodně se nebojí drsných metod mučení, zároveň ale pečuje o umírající ženu a jeho vztah k podřízenému (Martin Hofmann) je víc otcovský než autoritativní. Právě hodně o nich čtvrtá epizoda je, důležitou roli sehraje také sekretářka Miluška (velmi slušná Kristýna Podzimková). Víc prostoru má z ženských postav v tomto dílu rovněž sestra Marie, která evidentně vnitřně bojuje mezi láskou a nenávistí k vlastní sestře, která kdysi prchla a mnohé svým blízkým zkomplikovala. Naopak se nám vzdaluje sama (tak trochu naivní) Marie, která jen bloudí a pátrá ve světě, o kterém toho moc neví a pevnější vztah si k ní nevytvoříme. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K mé radosti se tentokrát tvůrci nepouštěli do organizování dalších stezek odvahy v ralských lesích, a tak jsem se mohl znovu vrátit k lepšímu hodnocení, přestože hlavní hrdinka stále více připomíná neřízenou střelu, a k tomu, abych uvěřil, že po ní stále marně pátrají, bych musel být hodně naivní. Jako celek mě ale epizoda bavila a zatím si stále myslím, že jde o jeden z našich lepších seriálových počinů. / Poučení: Nenos děravé ponožky. Nikdy nevíš, kdo ti je zkontroluje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som podstatne viac, uvidíme trošku mučenia zo strany státni bezpečnosti, neohrozenú ženu ktorá položé celý komunistický aparát a aj pár reálnych a sympatických postáv. Škoda že Tánička vznikla iba na filmovom plátne 30 rokov po páde komunizmu a nebola skutočnom postavou. Trochu ironický komentár, ale možno tak trochu kompenzuje sklamanie zo slabého deja, naproti tomu niektorý herci zvládli svoje úlohy celkom dobre a viac ako dobre je zobrazená aj vtedajšie prostredie, škoda pomerne nevýrazného deja. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten hnusofiltr mě začíná trochu srát, co si ale vzpomínám, tak jsem ho měl v té době před očima taky. S nástupem Vaška se to jistě rozzáří. Občas je to taky už moc televizní, skoro až divadelní- takový strnulý, statický, sterilní. Někdy mě praští do očí divná kamera- třeba ten poskok na prázdnou postel po Vlachově ženě... Tady to podle mě naopak statický být mělo, i bez té dramatizace bychom pochopili, že tam ta nemocná paní ležela a najednou tam není. Jinak dvojitý agent je patrně ustálený slovní spojení, kdo to nehraje minimálně na dvě strany, ten to dělá blbě. Není to bez chyby, ale rozhodně to chci dokoukat. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jako celku jsem čekal asi víc šokující zvraty, nicméně po castingové stránce není absolutně co vytknout. Jana Vlasáka znám především jako starého Valentu z První republiky a je více než zajímavé jej vidět v tolik odlišné roli. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako natoceny je to dobre, zahrany vyborne, ale nejak me irituje, ze se v tom poradne neorientuju. Sami agenti vsech moznejch narodnosti... Trochu se v tom placam... Snad se dockam odpovedi.... ()

Reklama

Reklama