Reklama

Reklama

Svět v plamenech

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 12 h 32 min (Minutáž: 56–59 min)

Tvůrci:

Peter Bowker

Scénář:

Peter Bowker

Hudba:

Dan Jones

Hrají:

Helen Hunt, Jonah Hauer-King, Julia Brown, Yrsa Daley-Ward, Arthur Darvill, Parker Sawyers, Brian J. Smith, Radosław Kaim, Tomasz Kot, Lesley Manville (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Přinášíme srdceryvné drama mnoha příběhů z 2. světové války prostřednictvím životů běžných lidí ze všech stran válečného konfliktu. Postupně se ponoříme do narůstající hrůzy rozpoutané války od vpádu Němců do Polska v září roku 1939 po bitvu o Británii. Příběh sleduje protínající se osudy živě vykreslených postav z Británie, Polska, Francie, Německa a USA. Dozvíte se, jak se potýkaly s následky války ve svém každodenním životě. Získáte tak zbrusu nový pohled na začátek války. Toto drama plné adrenalinu je citově podmanivé a dotýká se všech lidí na celém světě. Odehrávají se v něm lidské příběhy ukryté v jednom z nejzásadnějších okamžiků 20. století. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Této směsi nesmyslů a absurdit jsem nedal odpad jen pro výborné herecké výkony většiny aktérů (hlavně Sean Bean v pro něho zcela atypické roli). Nesmysl č.1 Dva polští vojáci po pádu Gdaňska utečou a narazí na sovětské vojáky, utečou znovu a ponějaké době narazí na britské vojáky. To jako utíkali přes  celé Polsko Německo až na západní pobřeží Francie?   Nesmysl č.2 Harry byl ve Waršavě 1. září 1939, ale Lois, kterou přivedl do jiného stavu ještě před tím v Anglii porodí až včervenci 1940.  Nesmysl č.3 polská odbojářka balí stále ve stejné hospodě německé vojáky, které potom zabijí a hloupým Němcům trvá skoro rok, než na to příjdou a když  už má oprátku kolem krku, tak ji uprostřed Varšavy odbojáři zachrání  a utečou.  No a když se Tom z Francie dostane do Španělska, Janek se se  svým bratrem šťastně shledá v Anglickém blázinci, Harry seskočí do okupovaného Polska, kde se shledá se svojí polskou manželkou a chtějí se dostat do Jugoslávie(?????) a Lois souhlásí s Vernonou nabídkou ke sňatku, tak jedno oko ani ucho nezůstane suchý. A zcela samostatná kapitola je příběh černošského homosexuála a jeho amerického přítele v  okupované Paříži, jaký to mělo smysl zřejmě neví ani režisér  a scénarista  v jedné osobě. Zřejmě pro povinný počet černochů a homosexuálů v jakémkoliv dnešním filmu i když to je sebevětší nesmysl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle ze širokého pohledu pojaté dobové díla, která se nezaměřují na jeden příběh na jednom místě, ale snaží se to všechno pochytit tak nějak co nejvíc komplexně. Tu jsme v Polsku, pak Paříž, Německo...A všude je to trochu o něčem jiném. Škoda absence většího rozpočtu, která neumožňuje uskutečnit tu akční stránku, kterou by určitě spousta lidí ráda viděla. Snad už brzo se k nám přinese druhá řada, aby to nezůstalo tak nějak bez závěru. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, názvem i žánrem seriálu jsem se nechal naprosto oklamat. Čekal jsem válečný seriál, který mě bude mocně bavit, místo toho jsem dostal jakousi téměř telenoveloidní romantiku, přičemž v pozadí probíhá něco, co divákovi vzdáleně připomíná válku. Nacistická zvěrstva se tu neukazují ani náznakem, občasná poprava, stříhání vousů nebo zavírání černochů za plot z ostnatého drátu se k tomu ani nepřibližuje. Podobně bombardování Varšavy, které obrátilo město v ruiny, v seriálu reprezentuje přelet jednoho bombardéru a tři výbuchy. Tak teď nevím, buď tvůrci nevěděli, co dělají, nebo to neumí, nebo byl seriál hrubě podfinancován. Sázím na kombinaci všech tří možností. Jedinými momenty, kdy by se dalo mluvit alespoň o snaze vytvořit atmosféru, byly návštěvy v Berlíně. Za mě velmi slabé, přesto se na případné pokračování podívám, abych se o válce zase dozvěděl něco nového. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zdrženlivě pojatá telenoveloidní válečná freska. 1)  Zajímavému pohledu na období tzv. podivné války mezi dobytím Polska a pádem Francie očima běžných Angličanů škodí chvílemi nevěrohodný děj (např. vývoz dítěte do UK) a místy nudné zpracování. Velmi zajímavé osudy jsou prezentovány nezajímavě, suše, bez šťávy. Po prvním díle jsem váhal, zdali mám ve sledování pokračovat. Nelituji, že jsem první řadu viděl, ale očekával bych, že mě tvůrci zatáhnou do svého světa hned od začátku._____ 2)  Vtipný koment FeroFabuse* poukazuje na některé z mnoha nelogičností až nesmyslů seriálu._____ 3)  Angličané hrají Angličany, Američané Američany, Poláci Poláky, Němci Němce a Francouzi Francouze. Stejně tak i mluví. V rámci českého nepříliš kvalitního dabingu však mluví všichni česky. Seriál tak přichází o výrazný prvek tvořící atmosféru. Pod dabingem je podepsáno S pro Alfa, 2019._____ 4)  Seriál nabízí mnoho pěkných kluků. Především 23letý Jonah Hauer-King (poručík Harry Chase) s milým úsměvem a zamyšleným oduševnělým pohledem se mi zamlouval. Pak je tu přitažlivý Ewan Mitchell nezjištěného věku (cholerický anglický ulejvák a bratr Harryho anglické milenky Lois Tom Bennett), 26letý Mateusz Więcławek (Kasiin bratr Grzegorz), Eryk Biedunkiewicz nezjištěného věku (malý Kasiin bratr Jan), 38letý Brian J. Smith (americký lékař v Paříži Webster), 36letý Parker Sawyers (Websterův přítel saxofonista Albert), 34letý Blake Harrison (Harryho seržant Stan) a další._____ 5)  Data narození se vztahují k roku 2019._____ 6)  Koment píši po zhlédnutí první řady. Příprava druhé řady se opozdila vzhledem ke covidu, ale už prý natáčení běží. Podle scenáristy Petera Bowkera je vývoj postav naplánován a rozvržen do šesti řad. Tak si počkáme._____ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jeden z mála počinů s válečnou tématikou který se zabývá osudem židů ale zase se v těch příbězích zas až tak moc nezdržuje,Každý ví jaká byla válka obrovská tragedie nejen pro ně.Potkáváme spoustu známých herců.Dobrou práci odvedli producenti s výběrem exteriérů a interiérů.Kostýmy,masky rekvizity to muselo být velmi náročné.Jen česky dabing za moc nestál.Klasická šeptanda.Kdy řeč se ztrácela v ruchech...Viděno znova 10.1.2024.Slovenský dabing a je to úplně o něčem jiném.Potlesk za profesionalitu. ()

Galerie (450)

Zajímavosti (5)

  • Pařížský dům, ve kterém bydlí Webster (Brian J. Smith), se ve skutečnosti nachází v Praze na Malostranském nábřeží. Když z něj Webster vybíhá, lze v pozadí vidět nasvícenou budovu Národního divadla. (Martin_L)
  • Tento seriál se natáčel na mnoha místech v České republice. Na záběrech se objevují destinace jako zámek Ploskovice, klášter v Doksanech, pevnost Terezín, zámek Roudnice nad Labem a také kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích. (Wladi.mir)

Reklama

Reklama