Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Propukne válka a mladý překladatel Harry slíbí své polské milence Kasie, že jí pomůže uprchnout z Varšavy. Jak to ale vysvětlí své přítelkyni Lois, která na něj čeká doma v Manchesteru? (Viasat)

Recenze (6)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná se to zlepší, ale celé to má takový hollywoodský nádech postrádající větší autentičnost. Podtrhuje to špatný dabing, kde se lidé zdraví "zdravím" mluví o fašistech místo nacistech atd. Samosebou tam musí být černoch a k tomu gay. ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že BBC si v roce 2019 dá pozor na historické detaily, ale bohužel. Grzegorz má několik vteřin krásný detail na batoh vzor 1960 naší Československé lidové armády. V Gdaňsku Němci neměli ve skutečnosti obrněné transportéry Sd.Kfz. 251 (ani nic, co by je připomínalo), který je ještě v dokumentu mizerně upravený československý poválečný OT 810. Uniformy Němců jsou také hrozné (má se jednat o jednotku SS Heimwehr Danzig, nicméně herci dostali uniformy Wehrmachtu). Homosexuální mezirasové námluvy v klubu jsou už asi nepsaným pravidlem současné produkce, tak k tomu se vyjadřovat nebudu. Zajímavá je i negativní zmínka o Francouzské akci, což ještě zlepšuje kádrový posudek pořadu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě nejsou zatím mé dojmy příliš kladné. Počátek války tady sloužil jen jako pozadí pro nějakou tu romantiku a k vytyčování jasné hranice mezi dobrem a zlem, ale mě se děj zdál být podivně prázdný. Hodně se mluvilo o osobních problémech, vím už, že postava Seana Beana trpí traumatem z Velké války, ale všechno bylo takové nevýrazné. Atmosféra nic moc, herecké výkony taky nebyly úplně přesvědčivé, ale hlavní úkol byl splněn beze zbytku. Už delší dobu mám pocit, že se filmy a seriály točí hlavně proto, aby divák věděl, jakým způsobem má myslet, takže se musí uvědoměle plnit kvóty a na příběh se tolik nehledí. Co mi to jen připomíná? ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 1.dílu se v malé roličce mihnul V.Škultéty . Jinak ho zdegradovala zbytečná politicky korektní dějová linka s gay-zápletkou z Paříže. Že by podmínka BBC, jinak by seriál vůbec nevznikl ? Ostatně čemu se divit v Británii, tam jsou lidi běžně vyhazovaní z práce za to, že nosí na krku křížek (prý to uráží jejich muslimské kolegy ... ) . 1.díl : 2,5 - 3 * a 51 %, víc ani omylem . ()

Galerie (108)

Reklama

Reklama