Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film situovaný do roku 1820 do karibské oblasti. Za obtloustlého a bohatého starostu města se má provdat krásná dívka Manuela pocházející z obyčejné měšťanské rodiny. Don Pedro Vargas se jí vůbec nelíbí, zato má plnou hlavu vysněného romantického hrdiny. Tím není nikdo jiný než postrach pobřeží a moří v celém Karibiku - slavný pirát Macoco. Aby alespoň na čas oddálila plánovaný sňatek, vyprosí si Manuela od tetičky Inez cestu do města, které nikdy před tím nenavštívila. Právě tam se ale náhodou seznámí s mladým sympatickým dobrodruhem Serafinem, do něhož se zamiluje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Blofeld

všechny recenze uživatele

Film jsem bohužel neviděl, ale musím doplnit dvě Oskarova tvrzení: 1) Mistr byl ve formě, pravě v sezoně 48/49 měla na Browayi premiéru jeho geniální Kiss Me Kate. 2) Be a clown : Při natáčení Zpívání v dešti přišli Gene Kelly a Stanley Donen za Arthurem Freedem, že potřebují nějakou písničku, v níž by Cosmo povzbuzoval Dona - něco veselého - něco jako "Be a Clown". Stanley Donen: "No a další den přišel s písničkou, která byla dost jako 'Be a clown,' Pak jednou natáčení navštívil Cole Porter a slyšel hrát 'Make 'em laugh' a ptal se jenom 'Kdo to napsal?'". Cole Porter totiž nikdy nebyl uveden jako autor Make 'Em Laugh, Freed si ji "přivlastnil" ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zapomenutý muzikál. A upřímně řečeno, tak trochu právem. Gene Kelly sice zpívá a skotačí s obvyklou vervou, ale mám takový dojem, že Judy Garlandová se zrovna nepřetrhla, výprava nestojí za nic a dokonce ani písně Colea Portera se nerovnají těm z období, kdy byl mistr ve formě. S výjimkou té o klaunech, která se vrátila o pár roků později ve Zpívání v dešti s novým textem (Make Them Laugh) a stal se z ní hit. 30% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S tých mála muzikálov čo som videl je tento určite na popredných miestach. Nedokážem ohodnotiť jeho artovú hodnotu (ani nechcem). Proste som sa bavil a s prehľadom sa naplnili moje skromné očakávania. Cez príjemnú hudbu, choreografiu, kulisy, herecké výkony až po príbeh. Snáď len to, že to nieje moja šálka kávy a ja keď kávu nepijem, občas si dám. A túto rád doporučím... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od takovéhoto obsazení jsem čekal trochu víc. Gene Kelly trochu zatančil, Judy Garland zazpívala, ale mezi tím byla docela hluchá místa. Muzikálová čísla prostě Vincente Minnelli zvládnul bravurně, zbytek poněkud podcenil. Výsledkem je průměrný muzikál, jakých v té době vznikala spousta. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozbehnuté to nie je zle, lenže chýba tomu ten správny muzikálový šmrnc a ľahkosť. Gene Kelly ovláda celý film, ale nestačí to. Dokonca až na jednu pesničku, ani po hudobnej stránke snímok neprináša želaný výsledok. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pravom zabudnuty Minnelliho muzikal, kulisy su priserne priemerne, dialogy az nepocuvatelne .......velka bieda. Staci raz napozerat, viac sa nevracat k tomuto . 56 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný muzikál s mladým Genem Kellym a hezkou Judy Garland. Určitě to nepatří k vrcholům muzikálové tvorby, ale je to příjemná podívaná a zvláště taneční čísla jsou perfektní. Po hudební stránce to však je hodně unilé a kromě hlavní písně s jedním motivem film v ničem nepřekvapí. Ale pro muzikálové fajnšmekry povinná podívaná. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch klasicky pohodových muzikálů, kde výkony hlavních herců jsou prostě úžasné. Na Gena (?) Kellyho a Judy Garland je radost se dívat! Dost se mi líbil také děj, i když bych si jej dokázala představit propracovaněji. Nechybí ani dobrý vtip a samozdřejmě vynikající zpěv a taneční kreace! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Odkud pak, že prý týhle písně znám.... Že je neznáte? Ninia, ninia... Ne? Tak určitě pak "Be a claun". Do toho boží tančení Gene Kellyho. To není tančení, to je pastva pro oči. ()

Reklama

Reklama