Reklama

Reklama

Namsanui bujangdeul

  • Jižní Korea 남산의 부장들 (více)

Obsahy(1)

Vláda juhokórejského prezidenta Pak Čong-hia sa skončila v roku 1979, keď ho zastrelil jeho priateľ a riaditeľ Kórejskej informačnej služby (KCIA). Prezidentovi muži sú voľnou adaptáciou faktografického románu Muži z Namsanu (Kim Choong-Seek) a mapujú 40 dní predchádzajúcich atentátu, ako aj mocenské hry medzi silovými zložkami krajiny a mužmi, ktorí im velia. Vstúpte do sveta, v ktorom aj baloniak, klobúk a slnečné okuliare sú uniformou a lojalita, priateľstvo a česť súčasťou stratégie. Skrátka, ak nejde o život, ide o osud krajiny. Prezidentovi muži sú druhou spoluprácou režiséra Woo Min-hoa a hereckej hviezdy Lee Byung-huna, ktorý podáva monumentálny herecký výkon. (Art Film Fest)

(více)

Recenze (7)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V JK velký hit a nedivím se, protože je to přesně ten typ vlasteneckého filmu, který Korejčany potěší a ještě k tomu tu hraje jejich největší hvězda Lee Byung-hun, který je opět výborný. Upřímně čekal jsem nudu jako blázen, jelikož politika kor z Jížní Koree jde mimo mě, ale je to poměrně poutavě natočené. Film se odehrává v roce 1970, kdy Korea je pod absolutní nadvládou prezidenta Parka, který kontroluje také organizaci KCIA a to se samozřejmě nelíbí všem a už se planuje atentát. Potěšila mě finální krvavá přestřelka a došlo i na pár napínavých momentů, takže ve výsledku slušný politický Thriller, kde si příznivci subžánru mohou přidat hvězdu navíc. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se utvrdila v tom, že Lee Byung-hun je pan herec. Politika rozhodně nepatří mezi témata, po kterých bych ve filmu prahla, ale nějak mě zlákal poster a měla jsem chuť koukat na výše uvedeného, a tak jsem to zkusila. Do děje jsem se dostala v podstatě po pár minutách, a velmi brzy už jsem si jela na vlně užívání si skvělého hereckého koncertu, co mi tady hlavní hrdina předváděl. A že toho bylo... 4* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato historická lekce není pro každého. Občas zmatek. Připomíná to politické thrillery ze 70. let. Je to stylové a nabízí toho dost k obdivování i pro ty, kteří neproniknou pod povrch. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Som rada, že nakoniec niekoľkých hajzlov zabil, hlavne tých dvoch. Ja by som ich zabila oveľa viac, a to nielen v Kórei. Stačil by mi koktejl zo saké, trochu koksu, revolver, bazuka, delomet, prípadne tank... a idem! A to by som sa možno netriasla a nenechala si skákať po hlave tak ako hlavný predstaviteľ. Len by som sa nebola schopná za dažďa s okuliarmi štverať po stene, ani zabíjať priateľov. Zahrané to bolo výborne. Ale všetci už vieme, ako to bolo, tak nijaké veľké prekvapko sa nedialo. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Politicky triler,založeny na udalostiah,ktore viedli k atentatu naa juhokorejskeho prezidenta v roku 1979,je fascinujucou lekciou historie.Tento putavv triler sa ponoril do kapitoly korejskych dejin ktora zrejme väčšine tunajšich divakov nie je znama.Zodpovedny človek nebol ani hrdina ani darebak,ale muž niekde v strede medzi jeho moralkou a ambiciami.Film zabali do 114 minut vela postav a historie,natolko že niektori divaci ktori nepoznaju skutočny pribeh,sa môžu škrabat po hlave s otazkou kto je ten chlap?Co povedal komu?Režiser Min-ho-woo napriek tomu udržuje veci v pohybe a pomerne svižne a dokaže vybudovat napätie,aj ked divak vie že to všetko skonči slzami a tragediou.Juhokorejske kino je viac ako len film Parazit. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Kórejci tie konce proste vedia. Nasekať toľko emócie, napätia a drámy do koncovej pasáže nevie nikto iný na svete, tak ako oni. Fantastický politický thriller vychádzajúci zo skutočných udalostí o atentáte na Juho Kórejského prezidenta. Akcie tu je skutočne minimum a časť z nej bola zrejme pridaná účelovo na zvýšenie dramatičnosti filmu, no napriek tomu je tempo parádne plynulé, bez hluchých alebo zbytočných pasáží a atmosféra spolu s dejom dokážu chytiť a udržať divákovu pozornosť po celý čas. Herecké výkony všetkých zúčastnených sú, ako sme už u Kórejcov zvyknutí na veľmi vysokej úrovni a keby aj pre nič iné, tak len za ten našponovaný koniec musím odporučiť. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Ach boha, asi jsem pořád nedospěl do úrovni, abych bych schopný 2h koukat na film, kde se 90 min jen mluví a mluví a nic se neděje. Upřímně po 20 min kecání jsem to chtěl vypnout, ale nějak jsem to dokoukal...I když něco málo z historie, tak to bylo natočené fakt nudně. 35% ()

Reklama

Reklama