Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyprodanou pražskou O2 Arénu rozezpívaly známé hity populární rockové megaskupiny v čele s Petrem Jandou a celou řadou hostů. Legendární rocková skupina Olympic ve složení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl vystoupila na velkém koncertu v pražské O2 areně 9. prosince 2017. Oslavila tak 55 let své existence a Olympiku přišla poblahopřát řada zpěváků a kamarádů. Kapela, která vznikla v roce 1963, je právem označovaná za zakladatele české rockové hudby. Po famózním debutovém albu Želva dokázala fanoušky fascinovat i následujících pět dekád. Během této doby vydala 20 studiových alb, desítky výběrových alb. Odehrála více jak 7 000 koncertů a v roce 2017 překvapila všechny nebývalou show v O2 areně. „Můžeme Vás ještě něčím překvapit? Věřte, že ano – můžeme! Pracujeme totiž na tom od podzimu minulého roku,“ říká lídr kapely Petr Janda a napovídá: „Připravujeme pro vás velkolepou scénu, filmové dotáčky, zahraje vám Olympic v původní sestavě. Kdo nám přijde blahopřát? Chcete to vědět? Přijďte s námi oslavovat, bez vás by to totiž nešlo. Hrajeme padesát pět let. Nikdy jsme nevěřili, že se to dá – výroční koncert si chceme pořádně užít a už teď se těšíme na šedesát.“ Na koncertě s Olympikem vystoupili Pavel Chrastina, Ladislav Klein, František Ringo Čech, Jiří Korn, Marta Jandová, Petra Janů, Richard Krajčo nebo Michal Malátný. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele

Koncert pěkný, což o to, ale naživo to musel být super zážitek. V televizi to nevyzní ani z 10%, natočeno to ale není nijak hrozně, v pohodě. Pro nadšence skupiny povinné, zbytek diváků si to ale také může užít. Jen škoda té krátké délky koncertu, ve skutečnosti to muselo být aspoň dvě hodiny. Mezi hosty vystoupili Milan Peroutka, Richard Krajčo, Petr Kolář a Michal Malátný, ani Korna ani Janů tu opravdu neuvidíte! ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

vlada67.Souhlas.Ve srovnání s Olympic 25 let je to strašnej propad.Některý písničky jsem skoro nepoznával.A kdo mu tam naspal tyhle "hosty" musel bejt idiot.Přítomnost Malátného z Hovnaski a Krajča je urážka všech zakladatelů Olympicu a rockerů, ke kterým Janda ani nepatří Jeho protěžovaná dcerunka, to je už úplnej výsměch.Ale chápu, že holka se musí nějak živit, aby nechcípla hlady.Janda měl Olympic rozpustit už dávno, je to jen parazitování na skvělém jménu této české legendy.. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Olympic a neuvěřitelných 55 let. To už dnešní mladé kapely vydrží jen stěží neboť se dožívají takových 5 let a ne víc. Průměr dožití kapel založených po roce 2000 by byl asi velmi zajímavý. Koncert v O2 aréně musel být fantastickým zážitkem, protože když se taková hala rozezpívá na nějakém velkém hitu, to běhá mráz po zádech. Sám mám zážitek z ostravské (původně nazvané) ČEZ Arény (dnes Sport Aréna), když tam koncertovali Kabáti nebo Michal David. Nicméně už nástup Olympicu na scénu je opravdu velkolepý a originální v každém duchu a je vidět, že chlapci mají smysl pro humor. Zazní velkolepé hity a přijdou si s nimi zazpívat různí další zpěváci. Výjimečně nedávám vinu České televizi za stopáž, celý koncert ani odvysílat nemůžou, tam hrají roli nějaká práva a pod., ale i 60 minut je delší než podobné koncerty bývají. Kapela si připravila archivní fotografie a původní sestavu a já oceňuji pěti hvězdama především fakt, že do celých 60 minut se opravdu vešla hudba a není v tom žádná nehudební omáčka atd. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama