Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (280)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sa vrátili k originálnym konceptom, novým postavám a príbehom. A hoci nemôžem povedať, že "Onward" je veľmi originálny príbeh, tak vďaka Pixaru si ma opäť dokázal získať. Je to síce veľmi jednoduchý road trip film, ktorý môžeme v niektorých aspektoch predvídať, no zase si nechal v talóne aspoň pár príjemných prekvapení, ktoré na mňa skutočne zapôsobili. Priznávam, že v závere sa mi oči jemne leskli. Pretože film nemal koniec, ktorý som očakával, ale koniec, ktorý si zaslúžil. Nebudem to vysvetľovať nakoľko vám nechcem dávať spoilery, no je to rozhodne niečo, čo je pre Pixar ohromný dar. Vedia malé momenty nechať vyznieť. Film je veľmi srdečný, je príjemný na pozeranie, je vtipný a dostatočne energický na to, aby som pri ňom nezaspal. Má niekoľko fórov, ktoré na mňa nezapôsobili, no dokážu to neskôr inými veľmi dobre vykompenzovať. Postavy sú podľa mňa veľmi dobre napísané a je skvelé ich sledovať. Mimo iné poviem, že Tom Holland a Chris Pratt pôsobia spolu veľmi úprimne. Je to príbeh dvoch bratov, ktorí k sebe nakoniec počas jednej cesty dokázali nájsť cestu. A to je pre mňa pozoruhodné. Nielen oni mali ale dobrý casting. Octavia Spencer ako Manticora je vynikajúca. A dala do toho úplne všetko čo mohla. Plus by ma celkom zaujímalo ako dopadla tá úžerníčka po jej odchode. Možno by mohli Pixar urobiť malý kraťas z tohto sveta. "Pawn Shop Owner" napríklad alebo niečo. Mínusom filmu je podľa mňa skutočnosť, že mohol viac vyťažiť zo svojho fantasy konceptu. Keď som videl tie nádherné animácie krajiny a pozadia mal som pocit, že z toho dá veľmi veľa vyťažiť. Plus je tu fakt nádherný záber na dva mesiace v sebe položené. Nikdy som nič také nevidel a bolo to nádherné. No potom z toho spravili moderný svet. Lenže nič z toho moderného sveta nepôsobí tak, aby sme to mali vo svete fantastických bytostí. A hoci z toho vie plynúť dobrý humor, nevie to poriadne vyprofilovať príbeh ako taký. Ale tá srdečnosť dokáže z neho napriek tomu preraziť. Pixar v tomto smere majú proste ohromní talent. Takže ak máte radi animované dobrodružstvá, komédie a filmy od štúdia Pixar, určite "Onward" nevynechajte. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: A- ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky. Z posledních let např. Up, Wreck-It Ralph, Inside Out nebo Big Hero 6. Ale tohle je přes slibný nápad děsná nuda. Zcela mi tu chybí v animácích již tak běžná rovina, které se zasmějí jenom dospělí, zatímco děti se baví tím, že hlavní hrdina uklouzne na šlupce od banánu a po schodech spadne do sklepa. A jestli je vrcholem demonstrace zkriplenosti pohádkového světa moderním lidským prostředím fakt, že z víl se stali motorkáři, protože už neumí létat, nebo že drakobijec prodá svůj meč do zastavárny kvůli kontrole od finančáku, tak je to fakt promrhaný potenciál... 40% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na tejto Pixarovke mi jednak nesedel ten fikčný svet využívajúci rôzne fantasy postavy a pravidlá, keďže fantasy žáner ma nebaví. Naviac si ale myslím, že je to podané strašne nudne. Dan Scanlon posral už pokračovanie mojej srdcovky Príšerky. Onward má na prvý pohľad všetko, čo by Pixarovka mala obsahovať, ale ako celok to príliš nefunguje. Dojímavé scény ma nedojali, komické nerozosmiali, postavy si ma nezískali a vlastne mi bolo úplne jedno jak sa to skončí. 4/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nekolika skoro prumernejch pixarovkach konecne posun k lepsimu. Neni to vylozena pecka, z ktery by si clovek sednul na prdel, ale poctivej, fajn animak. Postavy jsou super sympaticky, dej prijemne odsejpa, fantasy prostredi je i pres misty lehce slabsi animaci hodne prijemny, hudba povedena a pribeh na animak vcelku originalni, i kdyz lehce predvidatelnej a plnej myslenek o dulezitosti rodiny atd., ktery ale nejsou divakovi vylozene cpany do xichtu. Takze za me spokojenost. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kvituji, že se i Pixar vždy jednou za čas vrhne do originálního projektu a nedojí tak pouze své zavedené značky. Bohužel tady to zas tolik neklaplo a přes všechny pixarovské kvality tu máme veskrze průměrný animovaný film. Animace, akce,alternativní mytologie a hvězdný voice over. To všechno je zde na výborné úrovni, přesně tak jak byste od Pixaru čekali. Bohužel mytologie alternativního světa, ve kterém se děj odehrává nabízí tolik možností a přesto to není úplně dotažené a využité v maximální podobě. To je velká bolest. Jinak jde všechno podle jasného a zajetého mustru. Rozhodně jde o příjemně strávený čas, ale tady musíme očekávat ještě o level lepší zábavu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama