Reklama

Reklama

Ivalo

(seriál)
  • Německo Arctic Circle – Der unsichtbare Tod (více)
Trailer
Finsko / Německo, (2018–2023), 15 h 51 min (Minutáž: 40–47 min, Alternativní 5x90 min)

Hrají:

Iina Kuustonen, Pihla Viitala, Maximilian Brückner, Anna Ackerman, Susanna Haavisto, Venla Ronkainen, Clemens Schick, Joi Johannsson, Kari Ketonen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Laponsko pokryté ledem. Finka Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) je svobodná matka, která žije ve svém rodném městě Ivalo a pracuje jako policistka. Jednoho dne prohledává opuštěnou chatu a najde zesláblou ženu, prostitutku. Její krevní testy jasně ukazují, že je nakažena smrtícím virem. Na pomoc policistce se při vyšetřování připojí německý virolog Thomas Lorenz (Maximilian Brückner). Rozluštění této hádanky však znamená porušení zákona... (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (6)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Severský neo-noir se všemi typickými atributy - místo černé dominuje asijsky vnímaná bílá, tedy barva smrti, zločin má genderové pozadí, v hlavní roli silné ženy a vše se ukotvuje v sociálních aspektech - policistka má dítě s postižením, rozpadl se jí vztah vinou muže, společnost decimuje alkoholismus, ženy jsou vystaveny mužskému domácímu násilí, Rusky jsou z existenčních důvodů nucené prostituovat, vše je deteminováno... Žánrově jde navíc o dost originální mix neo-noir detektivky a katastrofického thrilleru... Škoda toho happyendu na konci první série, příliš nekorespondoval se zbytkem seriálu... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Hnusné, zasněžené a promrzlé místo. Nechápu, proč tam někdo dobrovolně žije. K filmu... Takový laponský vidiek, pár usmrcených prostitutek a jakási hrozící virová infekce. V prvním díle se to nadějně rozjede a pak to jde klasicky do kytek, jak se mrzký děj větví a hutní, aby se tím nějak vyplnilo celých 10 dílů. Jen vždycky poslední minutu dílu udělají zajímavou, aby lidi zase čuměli na další díl. Kdyby to mělo celé délku jen tak 2 až 3 dílů a vynechaly se všechny ty vykecávačky a přemrštěný sociální balast a taky všechny výplňkové zbytečnosti, byl by to fajn 1 celovečerní film. Takhle je to k uzoufání otravně táhlé a plné vaty. (22%) ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Pomerne originálny námet, kvalitné spracovanie a skvelá atmosféra. Severské krimi, vírus ako biologická zbraň a obchod s bielym mäsom. Napínavé, nápadité, tajuplné. (Ideálny seriálový "partner" na dlhé zimné lockdown večery, tématicky veľmi podobné s dnešnou situáciou). 90% ()

Reklama

Reklama