Reklama

Reklama

Sonja: Královna ledu

  • Česko Královna ledu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sonja: Královna ledu je příběh o Sonje Henie, jedné z největších světových sportovkyň a zakladatelce moderního krasobruslení, která se v roce 1936 rozhodla dobýt Hollywood a stát se filmovou hvězdou. Její první film překonal kasovní rekordy, v roce 1937 se zapsal jako snímek s nejvyšším počtem prodaných vstupenek. Sonja se stala nejbohatší ženou své doby, stále obklopenou fanoušky, milenci a rodinou, nikdy nebyla sama. S přibývajícím věkem její sláva slábla, ale ona se rozhodla stále pokračovat. Její svět se zhroutil, když spadla opilá na rozbředlém ledu v Rio de Janeiru. (iTunes)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sonja Henie byla zajímavá osoba se zajímavým osudem protkaným setkáními se spoustou zajímavých lidí. Ve filmu bruslí, utrácí, fetuje, souloží, pak krachuje a znovu se zvedá a je to všechno žhavé …..  asi tak jako led. Film nedokáže zprostředkovat téměř žádnou emoci. I potenciálně vypjaté scény, jako roztržka s milovaným bratrem, smrt otce, nevěra milence nebo ústup ze slávy – vše plyne téměř bez jediného drnkutí na emoční strunu. Prostě to tak nějak ukazuje, nic neprožívá. Jen malinko, ve chvíli, kdy její hvězda začne hasnout, téměř nesměle naznačí nějaký pocit, ale hned se zase stáhne do šedošedé hradby chladu bez pokusu o jakoukoliv empatii. Sonja je tak spíš figurkou než člověkem, bez jakýchkoli povahových rysů s výjimkou sebestřednosti a pýchy. Když je na výsluní, vše se jí daří samozřejmě, bez toho, že by film ukázal, že o svůj úspěch musela usilovat a když padá, zas je to takové mechanické, dalo se to čekat, ale moc prožité a vysvětlené to není. SHRNUTÍ: Královna ledu v ledovém pojetí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážně byla taková ? Cílevědomá, pilná, leč bezskrupulózní sebestředná kariéristka, která by pro úspěch a světskou slávu zaprodala duši Ďáblu ? Uvidíte, jak postupně obalovala své city ledovým krunýřem - a když v krátkých záblescích nahlédnete do jejího dětství a poznáte, co ji formovalo, možná v sobě vydolujete i stín pochopení ... pro všechno, čím byla - na svém vrcholu a posléze i hluboko pod ním. Neboť běh času je neúprosný a každá královna jednoho krásného (či šeredného) dne dokraluje. Fandit jí nemusíte, ale její životní dráha vás může zaujmout. ()

Reklama

natalanka 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda. Uměla bruslit to bezesporu. Ego měla taky až do nebe. Semlela ji sláva a city ji chyběly. Film byl sám o sobě hodně dobrý. Měl spád, bylo na co koukat a to jak holka fičela životem mi připomnělo Eltona Johna i Frediho. Sláva jim udělala ze života peklo a nakonec se stejně cítili osaměle. Stojí za to ho shlédnout. Ale vracet se k němu nebudu. :-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film o zaujímavej postavičke menom Sonja Henie, ktorá svojho času nemala na ľade konkurenciu a stala sa synonymom dokonalosti. Ako to však už býva, po každom vzostupe často nasleduje postupný pád, a inak tomu ani nebolo v Sonjinom prípade. Je to smutné, že z takej skromnej dievčiny z Nórska sa napokon vykľula pyšná "kráľovná", ktorej sláva prerástla cez hlavu. Škoda, že sa film sústreďuje skôr na tú fázu, kedy ukončila športovú kariéru a už vidíme len tú roztopašnú a márnotratnú Sonju. Určite by bolo zaujímavé, vidieť jej príbeh od úplného začiatku. Tento záber z jej "filmového života" mňa osobne až tak nebavil a celkovo film pôsobí miestami mdlo a nevyvážene. Ale inak, zahrané to bolo obstojne. No na viac ako 3* to bohužiaľ nie je (chcelo by to väčší záber z jeho života, nie len tá fáza postupného pádu). ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Protože jsem kromě krasobruslařské kariéry o Sonje nic nevěděla, byl tento film pro mě objevný a donutil mě počíst si trochu ve wikipedii. Byl však poněkud nudný, věci se děly tak nějak samy od sebe a vnitřní motivaci hlavní postavy k sebezničení jsem nepochopila. Reálné archivní záběry na závěr potěšily. Celkově - kategorie "potěší ale nenadchne". ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama