Reklama

Reklama

Sonja: Královna ledu

  • Česko Královna ledu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sonja: Královna ledu je příběh o Sonje Henie, jedné z největších světových sportovkyň a zakladatelce moderního krasobruslení, která se v roce 1936 rozhodla dobýt Hollywood a stát se filmovou hvězdou. Její první film překonal kasovní rekordy, v roce 1937 se zapsal jako snímek s nejvyšším počtem prodaných vstupenek. Sonja se stala nejbohatší ženou své doby, stále obklopenou fanoušky, milenci a rodinou, nikdy nebyla sama. S přibývajícím věkem její sláva slábla, ale ona se rozhodla stále pokračovat. Její svět se zhroutil, když spadla opilá na rozbředlém ledu v Rio de Janeiru. (iTunes)

(více)

Recenze (24)

Aniki 

všechny recenze uživatele

Porucha osobnosti v plné své kráse, nicméně holka se z toho průseru (dle závěrečného dovětku) ještě vylízala. Wilmannová zahrála krvelačnou "bestii" velmi uvěřitelně, škoda jen, že příběh byl až na ten úplný závěr celkem předvídatelný. Srdce hlavní hrdinky dotlouklo mnohem později, než v době, kterou ještě snímek mapoval. Hodnocení za neoslnivost - trojhvězdí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sonja Henie byla zajímavá osoba se zajímavým osudem protkaným setkáními se spoustou zajímavých lidí. Ve filmu bruslí, utrácí, fetuje, souloží, pak krachuje a znovu se zvedá a je to všechno žhavé …..  asi tak jako led. Film nedokáže zprostředkovat téměř žádnou emoci. I potenciálně vypjaté scény, jako roztržka s milovaným bratrem, smrt otce, nevěra milence nebo ústup ze slávy – vše plyne téměř bez jediného drnkutí na emoční strunu. Prostě to tak nějak ukazuje, nic neprožívá. Jen malinko, ve chvíli, kdy její hvězda začne hasnout, téměř nesměle naznačí nějaký pocit, ale hned se zase stáhne do šedošedé hradby chladu bez pokusu o jakoukoliv empatii. Sonja je tak spíš figurkou než člověkem, bez jakýchkoli povahových rysů s výjimkou sebestřednosti a pýchy. Když je na výsluní, vše se jí daří samozřejmě, bez toho, že by film ukázal, že o svůj úspěch musela usilovat a když padá, zas je to takové mechanické, dalo se to čekat, ale moc prožité a vysvětlené to není. SHRNUTÍ: Královna ledu v ledovém pojetí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bruslařské umění, pěkné se koukalo na některé vystoupení, ale příběh neohromil s herci úplně jak by měl. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Samotný film, čo sa týka dramatičnosti, scenára atď. nič moc. Čo oceňujem vo filme je fakt ako formujú človeka peniaze a ako stráca súdnosť majetný človek, čo už nevie od radosti čo so sebou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film o zaujímavej postavičke menom Sonja Henie, ktorá svojho času nemala na ľade konkurenciu a stala sa synonymom dokonalosti. Ako to však už býva, po každom vzostupe často nasleduje postupný pád, a inak tomu ani nebolo v Sonjinom prípade. Je to smutné, že z takej skromnej dievčiny z Nórska sa napokon vykľula pyšná "kráľovná", ktorej sláva prerástla cez hlavu. Škoda, že sa film sústreďuje skôr na tú fázu, kedy ukončila športovú kariéru a už vidíme len tú roztopašnú a márnotratnú Sonju. Určite by bolo zaujímavé, vidieť jej príbeh od úplného začiatku. Tento záber z jej "filmového života" mňa osobne až tak nebavil a celkovo film pôsobí miestami mdlo a nevyvážene. Ale inak, zahrané to bolo obstojne. No na viac ako 3* to bohužiaľ nie je (chcelo by to väčší záber z jeho života, nie len tá fáza postupného pádu). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážně byla taková ? Cílevědomá, pilná, leč bezskrupulózní sebestředná kariéristka, která by pro úspěch a světskou slávu zaprodala duši Ďáblu ? Uvidíte, jak postupně obalovala své city ledovým krunýřem - a když v krátkých záblescích nahlédnete do jejího dětství a poznáte, co ji formovalo, možná v sobě vydolujete i stín pochopení ... pro všechno, čím byla - na svém vrcholu a posléze i hluboko pod ním. Neboť běh času je neúprosný a každá královna jednoho krásného (či šeredného) dne dokraluje. Fandit jí nemusíte, ale její životní dráha vás může zaujmout. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na krasobruslení se vždy ráda podívám, takže životopisný snímek o jedné z nejslavnějších krasobruslařek všech dob jsem si nemohla nechat ujít. Bohužel však musím konstatovat, že se jedná o dost bezkrevný film, který nevyvolává skoro žádné emoce. Jsem krapet rozmrzelá i z toho, že se tvůrci věnovali pouze značně omezenému časovému výseku života Sonji Henie, přičemž její veleúspěšnou sportovní kariéru nechali téměř bez povšimnutí. (55%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jasněnka - Polárka. Světská "něha" sofistikovaných piruet. Pozná je. Rub i líc. Bruslivý život tanečnic, v labutím obutí, na ladných nožích, v nichž ožijí, /ba/letí. Lyrické linie v nylonkách. Pyšná epika v rozpustilých sukýnkách. Čardášová princezna, s paví korunkou, na lehce chladném  parketě. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A čo si myslela, že bude zarábať navždy? To ma vždy dokáže fascinovať, ako si tí ľudia myslia, že ked sú bohatí teraz, budú bohatí navždy. No nebudú, lebo všetko minú na alkohol, autá a domy a nič im neostane. V prvej hodine sa toho strašne veľa udeje. Iný režisér by z prvej hodiny spravil jeden dvojhodinový film. Tá druhá je presný opak. V prvej vidíte lesk a slávu, zdola na hor, v tej druhej z hora na dol. Pomaly, ale o to hlbšie. Natočené výborne, zahraté skvelo, dobová atmosféra sa podarila. Proste film, kde si väčšina niečo nájde. 3 z 5 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na film o Sonje Henie těšil, navíc je nosrký tím i o to víc, ale jsem poněkud zklamán... Film bohužel začíná až po třetím olympijském vítězství legendární bruslařky a není tedy vůbec sportovní (občasná lední revue je spíš k pláči, než sportovní výkon). Když už tedy pojali tvůrci film jako vzestup a pád, mělo to obsáhnout i sportovní karieru a taky dění po roce 1956, které naznačili jen v titulkách. Je to prostě celkově takové seversky chladné a neúplné...50% (ale zase pár věcí jsem se dozvěděl, za to ty tři hvězdy) ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Bezobsažnost, prázdnota a nuda, emoční chlad a to cool na ledě v množství menším než malém. Naparfémovaný zmrzlý hovno! ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Zpracování, herci - to vše ok. Jinak mě tento životopisný film příliš nebavil, vydržela jsem do konce jen díky kámošce a lahvi vína :) Na druhou stranu, vždy se ráda dovím něco o osobnostech, které neznám. Film si určitě již nepustím, ale jako informace o této norské krasobruslařské hvězdě dobré. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mně se obvykle filmy z krasobruslařského prostředí docela líbí a nad ledasčím dokážu přimhouřit oko, tak jsem se docela těšil na (jak jsem si myslel) film o tom, kterak se jedna z největších krasobruslařských hvězd ženského krasobruslení dostávala na vrchol a vůbec na film o jejím životě. A já nevím, je to tak správně, že hlavní dojem, který mi po shlédnutí filmu zůstal, je ten, že Sonja Henie byla pěkná kráva nebo je to jen tak blbě natočený? ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem obvyklou zidealizovanou životopisnou oslavu světoznámé celebrity a namísto toho jsem shlédl rozporuplný portrét poměrně nesympatického zpovykaného fracka, jeho strmý vzestup i stejně strmý ústup ze slávy. Se vším, co k tomu v životě podobných celebrit patří. A to je na filmu i to nejcennější - že nelakuje na růžovo, ale ukazuje odvrácenou cynickou tvář slávy ve vší její nezáviděníhodné nahotě. Ine Marie Wilmann předvedla zároveň obdivuhodnou hereckou kreaci. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Protože jsem kromě krasobruslařské kariéry o Sonje nic nevěděla, byl tento film pro mě objevný a donutil mě počíst si trochu ve wikipedii. Byl však poněkud nudný, věci se děly tak nějak samy od sebe a vnitřní motivaci hlavní postavy k sebezničení jsem nepochopila. Reálné archivní záběry na závěr potěšily. Celkově - kategorie "potěší ale nenadchne". ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda. Uměla bruslit to bezesporu. Ego měla taky až do nebe. Semlela ji sláva a city ji chyběly. Film byl sám o sobě hodně dobrý. Měl spád, bylo na co koukat a to jak holka fičela životem mi připomnělo Eltona Johna i Frediho. Sláva jim udělala ze života peklo a nakonec se stejně cítili osaměle. Stojí za to ho shlédnout. Ale vracet se k němu nebudu. :-) ()

Reklama

Reklama