Reklama

Reklama

Gérard Depardieu - čas her a malin nezralých

(TV film)
  • Francie Gérard Depardieu, l'homme dont le père ne parlait pas (více)

Obsahy(1)

Portrét legendárního herce. Zní to naprosto neuvěřitelně, ale Gérard Depardieu, geniální herec, ale i nenasytný milovník jídla a vína, provokatér a bouřlivák, slaví sedmdesátiny. Bylo o něm napsáno a natočeno tolik, že snad není třeba to opakovat. Nezapomenutelný Cyrano, Jean Valjean z Bídníků, Jean od Floretty a nedostižný představitel mnoha dalších velkých postav v poslední době proslul zejména svými politickými excesy, například přijetím ruského občanství. V roce 2013 se stal oficiálně Rusem, aby ve Francii nemusel platit daně. Po pěti letech si ovšem Rusové začali stěžovat, že neplatí daně ani v Rusku. Pokračování může být dramatičtější než umělcův život. V dnešním dokumentu se však vrátíme k jeho začátkům. Jak se dítě ulice ocitlo ve světle reflektorů nejdříve v rodné Francii a později na celém světě? Co mu chybělo, co si chtěl dokázat, co se musel naučit? O tom vyprávějí jeho nejbližší přátelé v čele s Pierrem Richardem. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a hlavně obsáhlý dokument o velkém francouzském herci, který se v některým směrech svého života nikdy nevymanil ze svých rodinných poměrů. Hodně ukázek, fotek, rozhovorů. Bohaté na informace, zajímavosti i to, co člověk určitě o Depardieum nevěděl. A to ani nemusel hlavní hrdina skoro vůbec mluvit, jeho práce mluví za vše. Hudba: Clément Chassaing ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Gérarda Depardieu mám hrozně rád. Jeho nedokonalostem a výstřelkům navzdory. Není to ten tip matematicky přesného herce á la Al Pacino. Jeho herectví vychází z duše. A tu má opravdu širokou jako málokdo. Jelikož dokáže zahrát snad cokoliv. Měl bych ho rád i bez tohoto dokumentu, přestože bych některým jeho současným krokům a výrokům nerozuměl. (To mám ostatně podobně třeba s Nohavicou. Někdy prostě dávám přednost intuici a tomu, co má ten člověk za sebou a co vytvořil). Tento dokument jde ale opravdu do hloubky. Od Gérardova narození až po současnost. Zpovídá spoustu jeho přátel a kolegů a vysvětlí vše podstatné. Rozšíří obzory, pobaví i dojme. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, který na rozdíl od svých méně podařených "vrstevníků" přínáši něco nového a který pomáhá pochopit, proč se z GD stala tak směšná karikatura sebe sama. Geniální herec s kontroverzním citovým životem (viz jeho vztah k synu Guillaumovi), zjevně potlačovanou homosexualitou (viz např. jeho laškovné chováni na place a způsob líbání mužů - "Hezky voníš, asi se máš dobře..." made my day!) a patologickým obdivem k autoritám (snad kompenzace naprosté absence autority v dětstvi a dospívání?). Dokument diváka provází vším. Ač živ a od pohledu blahobytný, Depardieu jako herec i jako respektovatelná osobnost už bohužel zemřel. Ale zanechal po sobě impozantní dílo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument byl zajímavý a vlastně dost kvalitní. Jsou zde rozhovory, archivní materiály... Ale já nedám ještě o hvězdu víc z jednoho důvodu. Portrét si dává od začátku jediný cíl - přesvědčit diváka, že Gérard Depardieu není takový, jaký se v posledních letech zdál. A tvůrci se tím ani netají. Přestože některé chování jsou schopni odůvodnit tím, že Gérard neměl otce ani pořádné dětství, události posledních let vysvětlit neumí ani jeho přátelé a bývalá přítelkyně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama