Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé se kvůli nehodě ocitnou sami v lese. Manžel se rozhodne jít pro pomoc, ale ženu v lese něco znásilní. O 17 let později jejich syn trpí podivnou nemocí, a tak se vracejí na místo znásilnění, aby zde našli pravdu. Jejich syn utíká z nemocnice, protože ho stále volá tajemný hlas. Ovšem zanedlouho se díky neznámé nemoci začíná měnit v hrůzné monstrum, které má chuť zabíjet. (Chupacabre)

(více)

Recenze (38)

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný horor 80. let minulého století. Solidně stupňující atmosféru bohužel narušuje béčkový scénář, který neunese dva žánry najednou - častokrát se zde totiž střídá hororový žánr s thrillerem. Snímek je nakonec i tak docela slušně rozjetý a navzdory nevýrazným hereckým projevům i napínavý až do úplného konce, v němž se konečně ukáže monstrum. 60% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...ŠERIF VÁS CHCE VIDIEŤ. VÁS TIEŽ." ,,A PREČO?" ,,VIDIEŤ ZNAMENÁ UVERIŤ." __ Málo známy horor so solídne spracovanou atmosférou, v ktorom sa - napriek počiatočným predpokladom - napokon žiaden vlkolak neobjaví, hoci monštrum predstavené (až tradične) v závere miesto neho môže stáť smelo v jednom rade s inými (béčkovými) príšerami vytvorených v 80-tych rokoch. Okrem už zmieňovaného hudobného sprievodu hororového veterána Lesa Baxtera je kladom filmu explicitnosť viacerých scén najmä v závere, kde ukázanie nahoty považujem za akúsi nepísanú povinnosť všetkých podobne žánrovo zameraných snímok toho obdobia. Vo filme sa objavuje niekoľko zaužívaných klišé, avšak jeho najväčšiu slabinu vidím vo viacerých nelogicky pôsobiacich veciach, akými sú Michaelove úteky z nemocnice, ktoré si nik nevšíma a každý ich berie akosi prirodzene, zvláštna a bližšie nevysvetlená spoluúčasť rodičov na policajnom vyšetrovaní. Typické neduhy v podobe nezapnutia svetla v tmavej miestnosti (scéna v márnici) alebo bezdôvodne umiestnené zátarasy na ceste v záverečnej napínavej scéne už netreba priveľmi rozoberať a istotne slúžia hlavne iba pre efekt. Dabing MGM bol v tomto prípade napočudovanie pomerne slušný. (180. hodnotenie, 24. komentár k filmu) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Asi budou SPOILERy. To jsem se zase nechal nachytati zdejšími výkřiky typu, ooch to je užasné, oooch a ta hudba atd. Mňo, bylo to celkově opravdu dobré a nějaká ta atmoška tam taky byla (díky 2 Lovecraftovským jménům, při popuštění fantasie je možno vnímati tento film i jako nepřiznanou poctu HPL) a scénář od mého oblíbence je dobře proveden, ale hudby jsem si téměř nevšiml a i když je to u mě na 3.5 díky celkovému dojmu, zaokrouhluji ke 3. Co je ale zajímavé, tak obsazení, které zvláště pro mne jest v několika př. poněkud zpětně myšleno, bizarní.;-) Mám tu totiž jako hl. manželský pár dr.Carol Marcusovou a její manžel, který bude ve vzdálené budoucnosti jiná ST postava v TNG.;-) Sheriffa tu hraje L.Q.Jones (který mě ze všech postav, zaujal asi nejvíce) což ocení zejména fandové dosti drsných westernů Sama Peckinpaha a Harlana Ellisona, kterým velmi zručně napsal a zrežíroval jednu povídku.:) Pokud by to někoho zajímalo je to, a Boy and his Dog z 75. Scéná znásilnění viděti byla i nebyla, takže ok a pobavilo, že na konci se stane přesně to samé, jen s tím rozdílem, že se jedná o biologického syna a onu fešnou dívku, která (přiznejme si to) má poněkud výraznější ňadra než dr.Marcusová, což je věc, kterou jsem zrovna nepotřeboval vidět za každou cenu, heh. Nechápu, proč ji neinseminoval, když byl ještě kluk jako buk, ale asi po proměně nastává zvýšení sex. apetitu, či co.;) Kvituji taky, že to má jasný konec, páč toto bych jako sérii fakt nedojil. Jen doufám/předpokládám, že gen. z 1.Predátora či strýko Louis z Friday the 13th the series, jako dr. provedl co nejdříve u Amandy (další ST postava a tentokráte rovnou 2x záporná v TNG a pak v DS9) potrat, páč mám důvody se domnívati, že jak otci tak synáčkovi se povedlo zasíti. Jen mě rozesmálo, že jak se 2.znásilnění podobá jako vejce vejci tomu 1. v tom, že oba roztrhnou dámám šaty, přičemž ke znásilnění tedy prsa zrovna nutně nepotřebujete. Dle mého. Ale za tu totálně efektní proměnu jsem měl 100 chutí dáti 4. To tedy ano. Jako dělané pro ty, co si zakrývali oči při Cronenbergově the Mouše.;) Už jen kvůli ní to musíte vidět. Celé samoz. Jo a taky jako jiní nechápu, jak se  rež. takových fláků jako Quíllení II a III, povedl takto zručně a efektivně vyrobený film. P.s. přečtěte si pak děj románu. Stojí to za to, zejména kvůli tomu, jak a proč se děj předlohy a filmu tolik liší.;-) Já preferuji rozhodně konec filmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně atmosférický horror, který začíná jednou docela hustou scénou znásilnění ženy v lese podivnou příšerou (rozumějte na úroveň tehdejší USA-cenzury) a pokračuje po 17ti letech, kdy se žena s manželem vrací do města (se svým 17ti letým synem...), u kterého se incident udál. Jejich 17ti letý syn začíná být stále divnější, později agresivnější, až vše vygraduje v proměnu ve zrůdu a souboj několika hlavních postav s ní. Nejedná se však o jednoduchý horror, jak by se dle popisu zdálo. Film má svoje temné tajemství (kdo, proč, kdy ...), které se postupně rozkrývá. To je na filmu velmi dobré. Dále je to pak úžasný hudební doprovod a scénická hudba, která je naprostou špičkou a diváka zcela vtahuje do atmosféry. Bohužel víc než polovina filmu se odehrává ve tmě, takže si jej určitě pustěte v noci, jinak z něj mít nic moc nebudete. Na dobu a původ vzniku velmi vydařený a působivý horror. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohoto staršieho amerického horroru sa začína v roku 1964 v Mississippi, v malom mestečku Nioba. Počas temnej noci v tmavom lese je mladá žena Caroline MacClearyová brutálne znásilnená podivným tvorom. Narodí sa jej syn Michael. Keď dovŕši sedemnásť rokov náhle sa u neho prejaví psychická a genetická porucha. Začne sa meniť na vraždiace monštrum. Je pod vplyvom génov svojho biologického otca, netvora. Ocitol sa "V dosahu beštie". *** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Philippe Mora sa raz vyjadril, že táto snímka je encyklopédiou hororových filmov. (beso74)
  • Mená Curwin (Don Gordon) a Dexter Ward (Luke Askew) si tvorcovia vypožičali z hororového románu "Prípad Charlesa Dextera Warda" od H.P. Lovecrafta. (beso74)
  • Herec Ronny Cox v úlohe Eliho MacClearyho bol súčasne autorom a interpretom hudby v štýle country použitej vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama