Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé se kvůli nehodě ocitnou sami v lese. Manžel se rozhodne jít pro pomoc, ale ženu v lese něco znásilní. O 17 let později jejich syn trpí podivnou nemocí, a tak se vracejí na místo znásilnění, aby zde našli pravdu. Jejich syn utíká z nemocnice, protože ho stále volá tajemný hlas. Ovšem zanedlouho se díky neznámé nemoci začíná měnit v hrůzné monstrum, které má chuť zabíjet. (Chupacabre)

(více)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

Temný, drsný a miestami (hlavne ku koncu) aj dosť nechutný horor, ktorému dosť pomáha jednak prostredie (zaspatý vidiek, ktorý po zahmlených nociach obchádza vraždiaca príšera), jednak sympatické postavy (od istej chvíle v podstate ide o tímovku v zložení hlavného hrdinu a jeho ženy, šerifa a jeho zástupcu a miestneho lekára) a jednak scenár, ktorý si neberie servítky pred ústa a nejaké to znásilnenie alebo synovražda mu rozhodne nie sú cudzie (hneď v prvých minútach je hrdinova manželka brutálne znásilnená v nočnom lese a oplodnená). Ale faktom je, že ma dosť sklamalo, že SPOILER príšera sa v plnej kráse začne objavovať až na samom konci a predtým vraždí obyčajný chalan SPOILER. Napriek tomu V dosahu beštie hodnotím skôr kladne, než záporne. S režisérom Morom sa každopádne následne „niečo“ stalo a nakrútil Howling 2 a Howling 3, čo sú neskutočne strašné snímky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně atmosférický horror, který začíná jednou docela hustou scénou znásilnění ženy v lese podivnou příšerou (rozumějte na úroveň tehdejší USA-cenzury) a pokračuje po 17ti letech, kdy se žena s manželem vrací do města (se svým 17ti letým synem...), u kterého se incident udál. Jejich 17ti letý syn začíná být stále divnější, později agresivnější, až vše vygraduje v proměnu ve zrůdu a souboj několika hlavních postav s ní. Nejedná se však o jednoduchý horror, jak by se dle popisu zdálo. Film má svoje temné tajemství (kdo, proč, kdy ...), které se postupně rozkrývá. To je na filmu velmi dobré. Dále je to pak úžasný hudební doprovod a scénická hudba, která je naprostou špičkou a diváka zcela vtahuje do atmosféry. Bohužel víc než polovina filmu se odehrává ve tmě, takže si jej určitě pustěte v noci, jinak z něj mít nic moc nebudete. Na dobu a původ vzniku velmi vydařený a působivý horror. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani se mi tomu nechce věřit. Člověk, co má na svědomí průměrnou dvojku a sračkoidní trojku série Howling, tak že natočil tenhle mimořádně povedený kousek?! Ba jo, natočil... a mě tímto polozapomenutým klenotem vytřel zrak. Začátek osmdesátých let se tu projevil tím nejlepší způsobem. Krvavé mordy, znásilňování a bolestivá proměna člověka na monstrum bez špetky nadsázky a humoru. Snímek má slušné obsazení, nesmírně hrozivou atmosféru, působivou hudbu a tajemstvím zahalené městečko uprostřed hlubokých lesů. Všechno nasvědčuje na vlkodlaky, ale pravda je někde jinde. Závěr je jedno velké překvapení. Takhle si představuju poctivý horror. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Návrat oživlé cikády. Spousta děr v logice a herecké výkony pod úrovní ochotnického spolku sice berou sílu, ale je tam pár jednotlivostí, na kterých lze stavět. Baxterův temný soundtrack, jednoduše natočená a zároveň sugestivní scéna úvodního znásilnění, chlapcova přeměna za pomoci staré dobré maskérské rukodělnosti či konec, který otevřel otázku koloběhu života (nebo novelizace potratového zákonu státu Mississippi). Dokážu si představit remake v rukou Alexe Garlanda. Vzhledem k lokaci samozřejmě s implementací woke principů a následným rozdělením publika.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zatraceně zajímavé, atmosférické i neuvěřitelně zábavné béčko, které si rozhodně zaslouží pozornost. Ať už pro svůj námět, tak i pro pár pěkně šťavnatých scén. V osmdesátejch letech to prostě uměli. Dnes by film s podobným námětem stál každopádně za ho***. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohoto staršieho amerického horroru sa začína v roku 1964 v Mississippi, v malom mestečku Nioba. Počas temnej noci v tmavom lese je mladá žena Caroline MacClearyová brutálne znásilnená podivným tvorom. Narodí sa jej syn Michael. Keď dovŕši sedemnásť rokov náhle sa u neho prejaví psychická a genetická porucha. Začne sa meniť na vraždiace monštrum. Je pod vplyvom génov svojho biologického otca, netvora. Ocitol sa "V dosahu beštie". *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Zamkni se, miláčku." ,,Neboj, přece nejsem blbá blondýna!" Tenhle horror z produkce MGM mě vskutku potěšil. Strašidelná hudba (Les Baxter) tak, jak ji najdeme jen ve starších horrorech, napínavý příběh a slušné mechanické efekty ( dnes by proměnu odbylo pár digi efektů, tohle je ale poctivá triková práce). Vychází úplněk a našince hned napadne, o jakou bestii by se mohlo jednat. Skutečnost je však trochu jiná... Velmi dobré herecké výkony, krásné prostředí močálu (lužního lesa) a dostatek gore efektů (utržená hlava, vysátý slizoun, roztrhaný dědula a spousta dalších). Když se střílí, lítají kusy vnitřností...a kostry jsou všude, kam se podíváš. Bezvadné finále. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Filmu rozhodně vévodí posledních dvacet minut, ve kterých hlavně exceluje finální proměna a i napětí je tam dobré. Ale nějakého pořádného vysvětlení, sem se nedočkal a logika tady dostává taky solidně na prdel. Z herců mně nejvíc bavil L.Q. Jones a R.G. Armstrong, hrají na jedničku a i jejich postavy sou sympatické a celkem jim to myslí. Zbytek herců je tak nějak v normě a Paul Clemens, mi byl nesympatický už od začátku. Jo a bylo mi líto té holky. Hudba ve filmu nijak výrazně nevyniká, ale když sem si ji pustil samostatně, tak je fakt dobrá a je škoda že ve filmu zazní jenom pár tónů, které sou přerušeny vrčením a nebo křikem. Je tedy škoda, že film je takový v podstatě o ničem, kdyby to mělo nějaký směr, logiku a výraznějšího hlavní představitele, ke kterému by byli i nějaké sympatie, mohl jít hodnocení výš. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma nádherně béčkovitého "monster" konce, jsem u filmu trpěl jak na záchodě po feferonkách. Extrémně slabý a neskutečně nudný a stupidní horor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek, který dávali nedávno na MGM je opravdu docela dobrou a především ani ne moc nudnou podívanou. Jen je škoda, že místy ztratil děj svůj šmrnc a atmosféra která vždy po etapách gradovala, náhle spadla o několik tříd dolů a muselo se začít zas od začátku. Prostě a jednoduše nestačili z dechem celou dobu. Herecké výkony docela ušli, ale stejně nejlepší byl prostě Ronny Cox. Proměna v monstrum se mi rovněž líbila, ale místy působila až zbytečně moc uměle a směšně. I tak na tu scénu s hlavou jen tak brzy nezapomenu. 7/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podarený béčkový monster horor. V príbehu som sa miestami orientoval iba s problémami, ako spomínali aj iní užívatelia, to záverečné rozuzlenie bolo dosť od veci a vytknúť by sa tomu dal aj pre 80. roky tak typický pomalší rozjazd, inak ale The Beast Within celkom ujde. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...ŠERIF VÁS CHCE VIDIEŤ. VÁS TIEŽ." ,,A PREČO?" ,,VIDIEŤ ZNAMENÁ UVERIŤ." __ Málo známy horor so solídne spracovanou atmosférou, v ktorom sa - napriek počiatočným predpokladom - napokon žiaden vlkolak neobjaví, hoci monštrum predstavené (až tradične) v závere miesto neho môže stáť smelo v jednom rade s inými (béčkovými) príšerami vytvorených v 80-tych rokoch. Okrem už zmieňovaného hudobného sprievodu hororového veterána Lesa Baxtera je kladom filmu explicitnosť viacerých scén najmä v závere, kde ukázanie nahoty považujem za akúsi nepísanú povinnosť všetkých podobne žánrovo zameraných snímok toho obdobia. Vo filme sa objavuje niekoľko zaužívaných klišé, avšak jeho najväčšiu slabinu vidím vo viacerých nelogicky pôsobiacich veciach, akými sú Michaelove úteky z nemocnice, ktoré si nik nevšíma a každý ich berie akosi prirodzene, zvláštna a bližšie nevysvetlená spoluúčasť rodičov na policajnom vyšetrovaní. Typické neduhy v podobe nezapnutia svetla v tmavej miestnosti (scéna v márnici) alebo bezdôvodne umiestnené zátarasy na ceste v záverečnej napínavej scéne už netreba priveľmi rozoberať a istotne slúžia hlavne iba pre efekt. Dabing MGM bol v tomto prípade napočudovanie pomerne slušný. (180. hodnotenie, 24. komentár k filmu) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Solidnímu scénáři (nebo spíše námětu) podkopává nohy řemeslná sterilita a mizerné herectví (především Clemens, na kterém to celé stojí, je naprostý herecký břídil)... Tady bych fakt ocenil kvalitní remake. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Asi budou SPOILERy. To jsem se zase nechal nachytati zdejšími výkřiky typu, ooch to je užasné, oooch a ta hudba atd. Mňo, bylo to celkově opravdu dobré a nějaká ta atmoška tam taky byla (díky 2 Lovecraftovským jménům, při popuštění fantasie je možno vnímati tento film i jako nepřiznanou poctu HPL) a scénář od mého oblíbence je dobře proveden, ale hudby jsem si téměř nevšiml a i když je to u mě na 3.5 díky celkovému dojmu, zaokrouhluji ke 3. Co je ale zajímavé, tak obsazení, které zvláště pro mne jest v několika př. poněkud zpětně myšleno, bizarní.;-) Mám tu totiž jako hl. manželský pár dr.Carol Marcusovou a její manžel, který bude ve vzdálené budoucnosti jiná ST postava v TNG.;-) Sheriffa tu hraje L.Q.Jones (který mě ze všech postav, zaujal asi nejvíce) což ocení zejména fandové dosti drsných westernů Sama Peckinpaha a Harlana Ellisona, kterým velmi zručně napsal a zrežíroval jednu povídku.:) Pokud by to někoho zajímalo je to, a Boy and his Dog z 75. Scéná znásilnění viděti byla i nebyla, takže ok a pobavilo, že na konci se stane přesně to samé, jen s tím rozdílem, že se jedná o biologického syna a onu fešnou dívku, která (přiznejme si to) má poněkud výraznější ňadra než dr.Marcusová, což je věc, kterou jsem zrovna nepotřeboval vidět za každou cenu, heh. Nechápu, proč ji neinseminoval, když byl ještě kluk jako buk, ale asi po proměně nastává zvýšení sex. apetitu, či co.;) Kvituji taky, že to má jasný konec, páč toto bych jako sérii fakt nedojil. Jen doufám/předpokládám, že gen. z 1.Predátora či strýko Louis z Friday the 13th the series, jako dr. provedl co nejdříve u Amandy (další ST postava a tentokráte rovnou 2x záporná v TNG a pak v DS9) potrat, páč mám důvody se domnívati, že jak otci tak synáčkovi se povedlo zasíti. Jen mě rozesmálo, že jak se 2.znásilnění podobá jako vejce vejci tomu 1. v tom, že oba roztrhnou dámám šaty, přičemž ke znásilnění tedy prsa zrovna nutně nepotřebujete. Dle mého. Ale za tu totálně efektní proměnu jsem měl 100 chutí dáti 4. To tedy ano. Jako dělané pro ty, co si zakrývali oči při Cronenbergově the Mouše.;) Už jen kvůli ní to musíte vidět. Celé samoz. Jo a taky jako jiní nechápu, jak se  rež. takových fláků jako Quíllení II a III, povedl takto zručně a efektivně vyrobený film. P.s. přečtěte si pak děj románu. Stojí to za to, zejména kvůli tomu, jak a proč se děj předlohy a filmu tolik liší.;-) Já preferuji rozhodně konec filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „V dosahu bestie“ je jednou z těch perel, které vás dovedou ohromit, a to i proto, že já jsem o něm nic moc nevěděl. Přitom je to jeden z filmů, o nichž by se mělo mluvit, protože jsou sice možná retro, ale jsou pořád dobré a v některých ohledech nic neztratily. Tak hutnou atmosféru po celou stopáž filmu hned tak někde nenajdete. A to je velká deviza téměř čtyřicet let starého filmu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si naivně myslel, že jde o horor s vlkodlakem a ona tam vraždí přerostlá cikáda na steroidech :-D ale ne, nebudu zlej a uznám, že monstrum na svou dobu vypadalo dobře a i snímek sám o sobě není vůbec špatný. Je to deprimující, temné a hodně syrové. Jeden týpek tam ztratí hlavu (doslova) , monstrum si dokonce i vrzne a většina obětí, jsou pěkný šmejdi, takže Vám jejich smrt zrovna smutek nezpůsobí. Herci jsou dobří (hlavně doktor a šerif) a hudební doprovod se taky vyvedl .Jen jsem nepochopil, proč se to 90% času tváří jako horor o vlkodlaku, když tam o žádného vlkodlaka nejde a nemůžu se díky tomu (jako nadšený fanda chlupáčů) zbavit lehce trpkého pocitu zklamání... ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný horor 80. let minulého století. Solidně stupňující atmosféru bohužel narušuje béčkový scénář, který neunese dva žánry najednou - častokrát se zde totiž střídá hororový žánr s thrillerem. Snímek je nakonec i tak docela slušně rozjetý a navzdory nevýrazným hereckým projevům i napínavý až do úplného konce, v němž se konečně ukáže monstrum. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z béčkových hororů na téma vlkodlak. Kluk se mění ve zrůdu a rodiče se s tím snaží něco dělat. Atmosféra celkem slušná, jinak průměr. ()

Reklama

Reklama