Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fotbalové fanoušky, ale věřím, že může být zajímavé i pro lidi mimo fotbal. Druhá série mi přišla lepší než první, vedení klubu více zasahuje do děje a jejich kroky dávají smysl, což jsem v první sérii postrádal. Věřím ve třetí sérii, současná sezona by taky stála za analýzu. Čistě z fotbalově-nerdského pohledu bych vytknul, že se vůbec neřešil prodej Joela Asoro v létě 2018, který byl jednou z postav první série vedle Joshe Majy, kterému je věnováno hodně prostoru. Obecně mi trochu chyběla zmínka o konci kariéry kapitána O'Shey a o osudu dalších hráčů, kteří nepřežili letní čistku. Dále skoro ve druhé sérii nemluví odchovanec a kapitán Honeyman, což je škoda, ale zase chápu, že se třeba už nechtěl tolik podílet. Stejně tak se divím, že štáb více nesleduje už od první sezony americké křídlo Lyndona Gooche, také odchovance a dodnes hráče SAFC. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Fotbal mám rád a anglická liga je moje oblíbená, i když musím přiznat, že Sunderlandu jsem nikdy nefandil. První série začíná pop sestupu klubu do druhé ligy a načrtává pozitivní atmosféru, kde se všichni těší na to, jak si klub vybojuje návrat do první ligy. Místo toho však přichází rozklad klubu v přímém přenosu, kdy se nedaří vůbec nic a zabředá se stále do větších a větších problémů. Jako dokument to funguje skvěle, protože to je něco, co chcete sledovat. Pro fotbalového fanouška povinnost, pro ostatní jistě zajímavé zpestření. Náhled do fungování fotbalového klubu je unikátní a atmosféra dokreslená fanatickými diváky je prvotřídní. Fotbal v Anglii je něco, co je třeba zažít. 2. série Přišel sestup do třetí ligy a nový majitel klubu. V očích fanoušků to vypadá na spásu, otázka však je, jestli to dokážou hráči podpořit výkony na hřišti. A i když to od nich není taková tragédie jako předešlou sezónu, tak tomu pořád něco chybí a k cíli se nedaří dostat. Musím uznat, že mě druhá série bavila o něco míň, ale pořád je to jako celek solidní pokoukání. Nevím, jestli má Netflix v záloze i další řadu, ale vzhledem k tomu, že následující sezónu hodně ovlivnila a vlastně i ukončila pandemie, tak si ani nedovedu představit, že by se nyní se seriálem pokračovalo dál. I když bych jim ten postup o ligu výš přál a rád bych se jednou podíval na to, jak se jim všechno daří. Mimochodem Football Manager patří mezi moje oblíbené hry a vidím Sunderland AFC jako skvělou výzvu pro každého hráče. 3. série - Zčistajasna se po letech na Netflixu objevila třetí série a i když má pouhé tři epizody, tak to potěší. Působí to jako rozloučení s celým seriálem, i vzhledem i k úplnému zakončení. To může pro ty, kteří si Sunderland oblíbili, působit jako škoda, když se jim konečně začalo dařit a podařilo se vrátit o ligu výš, ale alespoň to má své zakončení. ()

Reklama

mazic odpad!

všechny recenze uživatele

Mám závidět někomu, kdo v životě má jen pivo, fotbal a škaredou ženu? Bez starostí, bez myšlenek na to, co se děje ve světě a týdenní náladu mu určuje výsledek minulého víkendu. Jsem rozpolcený a přiznávám, že tohle nadšení nechápu a v zásadě těmto idiotům jejich bezstarostnost závidím.... Takže odpad těmto lidem, ne tomuto dokumentu. Nejlepší byl ten frajer, co byl 22 let na každém venkovním zápase - SO WHAT? ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ti fanoušci TOP klubů by se na toto měli povinně podívat, protože takhle má vypadat fanouškovství - ne, že si vybereš ten nejúspěšnější klub a tomu potom fandíš. Mám rád místo, kde žiju, tak přece fandim místnímu klubu! A v zahraničí su buďto nestrannej, nebo si vybírám podle sympatií, ne podle počtu titulů. Všichni ti sparťánci, slávisti, mnichovobayerňáci, liverpoolovci, juventusáci, co s daným městem nemáte nic společnýho: TÁHNĚTE UŽ DO PRDELE KURVA! https://www.youtube.com/watch?v=ZxJDRwP7Qu8 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích se nám tady rýsuje silný příspěvek do žánru sport-doku. Nejlepší je samozřejmě nic o Sunderlandu posledních sezón nevědět, pak je to někdy thrillerový zážitek._Update 2024 - Znovusledování prvních dvou sérií už taková paráda nebyla (prostě když ten moment nevědění je pryč...), navíc S3 je fakt spíš do počtu (něco ve stylu, tak tady ji máte, když jste ji tak chtěli). Přes to všechno ale sympatický počin. 7.5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama