Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Nielen, že je to o futbale. hre pre dementov, ktorú hrajú ženy s penismi ale ešte aj ten neznesiteľný severobritský prízvuk a ešte navyše v tomto celom nepodarenom dokumente poriadne tí packali ani nevyhrali. Prečo by krista niekto chcel sfilmovať toto? Prečo nesfilmujeme bezdomovca ako ostal bezdomovcom? Lebo je to kokotina - preto odpad. Keby sa dalo dám dva odpady ešte za ten futbal retardovaný. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě než tu začnu cokoliv rozebírat musím zmínit, že intro, které má Sunderland 'Til I Die je vůbec prvním intrem, které jsem neměl odvahu skipnout, protože to je něco opravdu krásného a emocionálního.. A tím je i samotný seriál, který když páni kluci z Netflixu přijeli natáčet, tak asi očekávali velkolepou jízdu za postupem zpátky do Premier League a ono ejhle naopak napínavý boj až do posledních kol o setrvání v Championship. Líbí se mi, jak je tu realisticky zobrazený management celého klubu, od majitele "záporáka", který do toho už nechce tankovat peníze a přináší krizi, až po kuchaře a správce hřiště, kteří kvůli této krizi mohou přijít o práci a v neposlední řadě samotných hráčů, jejichž výpovědi mě až šokovali a ukazují ten kontrast lidských povah, kdy tam jsou srdcaři co bojují vyloženě za klub a na druhé straně frajeři, kteří jediné co chtějí jsou jejich týdenní miliónové výplaty a co nejrychleji zmizet do jiného týmu, protože tam kde teď jsem se zrovna nedaří. Další věcí jsou fanoušci Sunderlandu, kteří jsou ti pravý "supporters", ale i těm někdy jednoduše přetečou nervy a sledujeme jejich boj s managementem. Co se týče sportovních seriálů a fotbalu jako takovém, tak je to rozhodně jeden z kategorie must-see. 1. série - 90% Druhá série nabrala nový nádech společně s příchodem nového (sympatičtějšího) managementu, který konečně doopravdy vypadal, že ve skutečnosti chce něco změnit ku prospěchu Sunderlandu. Snížil se tu počet epizod, což mně osobně vůbec nevadilo, naopak, každá epizoda je zajímavá a má co nabídnout. Taková epizoda, kde se do poslední chvíle řeší během přestupového období jestli dotyčného hráče seženou nebo ne mě dokázala absolutně strhnout. Paradoxně si myslím, že ty věčné a srdcervoucí smolné neúspěchy Sunderlandu přinesly pro seriál dobro, protože neúspěch je vždy silnější zážitek než by byl onen vytoužený postup, což samozřejmě neznamená, že bych jim postup nepřál, právě naopak. Rád bych viděl finální poslední sérii, kde se konečně dočkají, ale buďme realisti, šance jsou minimální. 2. série - 95% Díky tomuhle seriálu jsem začal po očku sledovat výsledky Sunderlandu a když jsem viděl, že se znovu dokázali dostat do Play-Off o druhou ligu, tak jsem se jednoduše musel dívat. No, a po samotném výsledku jsem opravdu doufal v poslední finální sérii, která by to celé ukončila a ta přišla. A Netflix tu překvapil, udělal to všechno ve třech dílech, což byl skvělý tah (i když já osobně bych sledoval klidně dílů patnáct), ale tady šlo jen o jedno a to dát fanouškům to, po čem celou dobu toužili a to se rozhodně vyvedlo. 3. série - 85%  ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích se nám tady rýsuje silný příspěvek do žánru sport-doku. Nejlepší je samozřejmě nic o Sunderlandu posledních sezón nevědět, pak je to někdy thrillerový zážitek._Update 2024 - Znovusledování prvních dvou sérií už taková paráda nebyla (prostě když ten moment nevědění je pryč...), navíc S3 je fakt spíš do počtu (něco ve stylu, tak tady ji máte, když jste ji tak chtěli). Přes to všechno ale sympatický počin. 7.5/10 ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ti fanoušci TOP klubů by se na toto měli povinně podívat, protože takhle má vypadat fanouškovství - ne, že si vybereš ten nejúspěšnější klub a tomu potom fandíš. Mám rád místo, kde žiju, tak přece fandim místnímu klubu! A v zahraničí su buďto nestrannej, nebo si vybírám podle sympatií, ne podle počtu titulů. Všichni ti sparťánci, slávisti, mnichovobayerňáci, liverpoolovci, juventusáci, co s daným městem nemáte nic společnýho: TÁHNĚTE UŽ DO PRDELE KURVA! https://www.youtube.com/watch?v=ZxJDRwP7Qu8 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Obě série jsou naprostou povinností pro jakéhokoliv fanouška fotbalu či sportu. Skvělý vhled do zákulisí velkého fotbalového klubu, který se potácí v problémech a přitom je vlastně jediným potěšením pro převážně dělnické město na severo-východě Velké Británie. V zemi a městě, kde je fotbal náboženstvím. Skvělý dokumentární seriál. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama