Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ti fanoušci TOP klubů by se na toto měli povinně podívat, protože takhle má vypadat fanouškovství - ne, že si vybereš ten nejúspěšnější klub a tomu potom fandíš. Mám rád místo, kde žiju, tak přece fandim místnímu klubu! A v zahraničí su buďto nestrannej, nebo si vybírám podle sympatií, ne podle počtu titulů. Všichni ti sparťánci, slávisti, mnichovobayerňáci, liverpoolovci, juventusáci, co s daným městem nemáte nic společnýho: TÁHNĚTE UŽ DO PRDELE KURVA! https://www.youtube.com/watch?v=ZxJDRwP7Qu8 ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvělej fotbalově-sociální dokument. Protiklad nablýskaného světa fotbalu - parádní stadion, rodinná atmosféra, hráči, z nichž někteří ani zdaleka nehrají dle svých možností, a prostředí kdysi bohatého města, jehož obyvatelé mnoho možností nemají. A tak svůj život zaplnili fotbalem. Naplno. Napořád. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne, není to taková pecka, jakou z toho všichni dělají a to především proto, že tu chybí spousta věcí ze zákulisí. Divák tak nezískává ucelený obraz. Na druhou stranu to bych filmařům tolik nevyčítal, protože jejich přístup byl téměř jistě omezený a ani všichni aktéři z řad hráčů a managementu na kameru neřekli všechno na plnou hubu. Nicméně tyto nedostatky vyvažuje fakt, že seriál je natočený s láskou k fotbalu a hlavně s láskou ke klubu. Díky tomu seriál dokáže vtáhnout a každý, kdo má mozek vymalovaný v klubových barvách, se tu dokáže se sunderlandskými fanoušky identifikovat a prožívat jejich slasti a hlavně, bohužel, strasti. Když se jedna z fanynek se slzami na krajíčku ptá "Proč nikdy neslavíme my? Proč to nikdy nejsme my?" bylo mi do breku spolu s ní.  Co mi ale přijde úžasné je skutečnost, že i když klub ve dvou sezonách dvakrát sestoupil a místo trápení Chelsea a United nestačí ani na Fleetwood, tak na něj chodí přes 30 000 lidí, kteří jsou věrní až za hrob a jejich podpora nepolevuje. Co by za to dala naše prvoligová mužstva. No nic. Jdu si objednat šálu a dres Sunderlandu. 90% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Napínavejšie ako triler... viac chytí za srdce ako nejaká dráma... má to psychologický a filozofický presah, pretože to nie je len o futbale... je to natočené a zostrihané úplne fenomenálne, ani si nechcem predstaviť, z akého množstva materiálu museli tvorcovia strihať a lepiť. Za mňa absolutórium, geniálne! A to som nečakal "pred výkopom" od tohto seriálu vôbec nič...:) ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fotbalové fanoušky, ale věřím, že může být zajímavé i pro lidi mimo fotbal. Druhá série mi přišla lepší než první, vedení klubu více zasahuje do děje a jejich kroky dávají smysl, což jsem v první sérii postrádal. Věřím ve třetí sérii, současná sezona by taky stála za analýzu. Čistě z fotbalově-nerdského pohledu bych vytknul, že se vůbec neřešil prodej Joela Asoro v létě 2018, který byl jednou z postav první série vedle Joshe Majy, kterému je věnováno hodně prostoru. Obecně mi trochu chyběla zmínka o konci kariéry kapitána O'Shey a o osudu dalších hráčů, kteří nepřežili letní čistku. Dále skoro ve druhé sérii nemluví odchovanec a kapitán Honeyman, což je škoda, ale zase chápu, že se třeba už nechtěl tolik podílet. Stejně tak se divím, že štáb více nesleduje už od první sezony americké křídlo Lyndona Gooche, také odchovance a dodnes hráče SAFC. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama