Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Zbohom, pán Black je príbeh o zrade, pomste a dôvere. Cha Ji-Woon (Lee Jin-Wook) je vojak, ktorý spoločne so svojím najlepším kamarátom Min Sun-Jaem (Kim Kang-Woo) prichádza domov, aby oslávili narodeniny Ji-Woonovho otca. Jin-Wook dokonca požiada o ruku svoju dlhoročnú priateľku. Čo však netuší, je, že za jeho chrbtom Sun-Jae vymýšľa úskoky ako sa dostať na čelo firmy, ktorú vlastní jeho otec. Ji-Woonov otec čoskoro zomrie a jeho mladšiu sestru unesú. Ji-Woona podozrievajú z vraždy a jemu nezostáva nič iné, iba utiecť. Na úteku mu pomáha mladá žena menom Kaya/Swan (Moon Chae-Won). Sun-Jae sa však chce Ji-Woona navždy zbaviť, a preto ho prenasleduje. Jin-Woon si na úteku prisvojí prezývku Black a začína rozmýšľať nad plánom, ako sa pomstiť a nájsť svoju sestru. (Eawy)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Závěry IX. sjezdu KSČM a svoji historickou úlohu v rámci leninského pojetí filmové estetiky splníme! Bůh pravděpodobně nenávidí pro tento rok fanoušky korejských seriálů, velkolepý výbuch č. 2, byť nikoliv v rozsahu tragédie Descendants of the Sun. Ale stejně jako tam, i zde uvidí divák vraždu dobrých herců pomocí scenáristické demence. Lee Jin-Wook a Moon Chae-Won, Kim Kang-woo by si zasloužili značně lepší seriál. Pozor spoilery!!! Do dílu 8. jsem ochoten baštit tvůrcům snahu o příběhu přátelství, zrady a pomsty, prostředí Thajska přitažlivé, představení charakterů a situace sympatické, napětí, vývoj, všechno fajn. Poté ovšem začínají postav jednat naprosto dementně. Komicky skoro působí hra na to, kdo málem zabil hlavního hrdinu a pojďme ho hledat. Manželce a bývalé lásce hlavního hrdiny nevadí, že manžel je zrádce a psychopat. Souboj a hledání se hlavních postav natahované, neúčinné, co mě však naprosto vytáčelo byla i hudba. To, že písňové OST nestojí nikdy za nic, kromě výjimek je axiom jak vyšitý pro korejskou tvorbu. Co ale odmítám rozdýchat je instrumentální OST, příšerný synťákový podkres, pojďme předstírat, že moje samply a hraní úrovně z 2. třídy jsou komorní orchestr... Co to k.... je? Vždyť už minimálně od roku 2003 a i v nedávné minulosti byly instrumentální OST korejských seriálů na špičkové úrovni (Dae Jang Geum, Love for Thousand Years, Green Rose,Time Between Dog and Wolf, The Innocent Man, Iris, Athena, The Big Man, Yong Pal, Missing Noir M a další. Znovu opakuji, že je to zákeřná série a měli by jste se jí vyhnout, protože prvních osm dílů nedává tušit, jaké peklo později nastane, neživotné postavy, zpackané zvraty, nuda, ztráta jakéhokoliv napětí, vývoje děje, postavy se topí, divák taky, scénárista se asi utopil... Zvažoval jsem, zda nedat tři hvězdy, protože proti výbuchu Descendants of the Sun to působí nevinně, ale to prostě nejde. Špičkový rozpočet a herci si zaslouží jednak lepší scénář, ale taky technické zpracování , kamera je celkem nevýrazná a málo nápaditá, nemám z ní žádný dojem, hudba fakt katastrofa. Moon snad měla kliku na film, Lee Jin Wook by měl mít letos film a pokračování série 3 mušketýři, Kim Kang-woo pokračování Missing Noir M, takže jako fanoušek těchto herců Vám říkám, dejte si pohov, počkejte na jejich jiné letošní tituly, tomuto se vyhněte velkým obloukem. Působí to z velké části jako nepovedená vykrádačka Healera... ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě absolutní ztráta času. Stále jsem čekala na něco zajímavého, ale vlastně mě tam nic nezaujalo. Děj mě neohromil, kamera s hudbou nestála za to a herecké výkony slabota. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bolo výborné. Mala som predsudky to pozerať, keďže som predtým čítala zlé recenzie, ale nakoniec to naplnilo moje očakávania. Scenáristka sa snažila o logickosť, a preto problematické časti vynechala. (tých päť rokov v zahraničí). Mohla ešte zostručniť mocenský boj o pozície v korporácií, tak by to bolo za čisté 5*. A pridať viac akčnosti, predsa len hlavná postava je bývalý vojak elitnej jednotky. Inak nemám, čo vytknúť, snáď ešte ten „prešťastný “, sladký koniec, ale tak nejak to malo končiť, ako sa to dalo tušiť od začiatku. Vývoj niektorých dejových zvratov sa nedal predpokladať, čo oceňujem, takže to bolo aj napínavé. Na rozdiel od takého Vagabonda, tu sa dobrodružnosť nestratila, ale bola pekne rozdelená aj do neskorších epizód. Bojové scény boli akčné a uveriteľné. POZOR SPOILER: Jin-wook Lee som už na rozbitú hlavu videla umrieť v seriáloch trikrát, tak neviem, či by som zniesla, ešte viackrát. Proste mu to „umieranie“ ide dobre. Spolu s Voice 2 a Voice 3 (Boiseu) je to jeden z jeho naj výkonov. Najdojímavejšia scéna ale v tomto seriáli nepatrila jemu, ale jeho priateľovi. Fakt som ho ľutovala, keď rozprával s Ma Ri vo väzení. KONIEC SPOILERA. Hlavné postavy boli výborné všetky štyri, aj zloduch so svojim diabolským smiechom bol dostatočne strašidelný. Najviac ma bavila multifunkčná postava Meu Tong (podvodník, lekár, riaditeľ, predseda, počítačový odborník, zabávač, šarlatán, duchovný a ešte neviem,čo …). Čo sa týka produkcie, oceňujem kameru v exteriéri . Hudba mi nevadila, ale viac originálnejší soundtrack by tomu určite zvýšil hodnotenie. ()

Reklama

Reklama