Reklama

Reklama

Řád

(seriál)
  • USA The Order
Trailer
USA, (2019–2020), 15 h 55 min (Minutáž: 42–51 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Student chce pomstít smrt své matky, a tak přísahá věrnost tajnému řádu. Rázem se ocitá uprostřed války mezi vlkodlaky a bytostmi, které se neštítí černé magie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (29)

haluska11 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sebeuvědomělý a dějově nadupaný fantasy seriál z produkce Netflixu. Každou chvíli se něco děje, narativ je nepředvídatelný zejména v maličkostech a vtipech, postavy umírají jak na páse. Ty přeživší objevují svět, který je plný zrady a intrik, vlkodlaků a temných kouzel, celkem okatého fan service a hlavně skvěle načasovaného humoru. Varování: milovníkům odpočinkového komediálního fantasy přiroste k srdci. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má spousty chybiček,které lze přehlédnout,ale zároveň má z mého pohledu dost velké megachyby.Tou první je dementní úvaha,že magický řád bez masek a rouch,je méně atraktivní...vždycky ,když jsem viděl ty hábity a masky a lebky s rohama... tak veškeré tajemné pocity zmizely a zůstal pocit demence ( ne mojí ale seriálové).A ta druhá megastupidita je závěr...už dlouho jsem takhle nekroutil hlavou.Trochu jsem očekával,že vše nebude růžové,ale tohle byl opravdu kopanec do koulí celkového dojmu.Zbytečné,laciné a i dost nelogické...Druhou řadu pokud ji někdy stvoří už sledovat nebudu. slabých 50%..hlavně kvůli dementním posledním 10 minutám...Trapná snaha o překvapení diváka... co mi vadilo - závěr,masky řádu,věčně nažehlení krasavci a krásky (jako by v okolí kampusu byl běžným ksichtům vstup zakázaný.).Představa jak vyšší mágusové jen lusknou prsty a zavírají dveře,či vysloví jedno slovo a je po problému,zatímco ti nižší pokud si nerozřezají ruku na sračky tak si ani nezapálí (magicky pochopitelně) cigáro.Celkově dementně nedootažené vedlejší postavy (děda Pete,golem Clay či třeba metrosexuál Kyle.. a další cca 3-4 postavy).. co se mi líbilo - celkový nápad ohledně vlkodlaků a fungování kůží,casting (vyjma Very...ta mi nesedla),a občasný humor... ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

I přes hodně nedostatků a divného pocitu po pár prvních dílech tu musím nakonec zanechat vcelku pozitivní hodnocení. Zpočátku možná moc nebudete chápat, ale postupem času se vám svět, kde na jedné straně je "prohnaný" čarodějnický Řád a na druhé rytíři von vlkodlak, bude zamlouvat. Prvků magie a různých nadpřirozených vjemů se tu objevuje nespočet, to rozhodně zvyšuje zajímavost, jelikož jsme úplně všichni fanoušci Harryho Pottera. Celkově příběh a děj je plný někdy i trochu laciných zvratů, které se dají snadno předvídat. Ruku v ruce to scenáristicky taky není žádná sláva, to však napravují některé herecké výkony. Obsazení jsem po prvním seznámení také proklínal, nicméně postupem času se dá zvyknout na všechno. Což není tak úplně dobrá věc, ale musím říct, že ke konci, kdy zápletky byly hodně citově zabarvený, mi to nepřišlo tak kýčovité a o tom to je. Konečná část byla jen celkovém vyústění situace, nic převratného. Pokud nemáte na co koukat,"The Order" je určitě dobrá volba na zabití času. 66%. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí Bradavické školy pro odrostlejší děti, kde hlavní záporák hledá zubní pastu wademecum a hlavní klaďas není až tak kladný jako rozmilý Harry. Čáry máry, obětiny, vlkodlačí kokotiny. Tak by se dal do dvou infantilních veršů shrnout děj. . Po shlédnutí obou sérií jsem poněkud na rozpacích, ale čím jsem si jistý, že v tom lese za školou bych psa nevenčil, protože kdekoli by hrábnul, někoho by vyhrábnul. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna amerického seriálu „The Order“ za mě rozhodně nesplnila očekávání, a to jsem jich moc neměl. Skupina vlkodlaků je zase jen nudnou skupinou teenagerů, kdy by popravdě bylo nejlepší, pokud by se tu více řešilo třeba nějaké homosexuální téma, než bojůvky. Více sociálního než akčního by podobným seriálům prospělo, ale je jasné, že tady se cílilo na docela mladé diváky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Univerzita „Belgrave“, na které studují hlavní představitelé, je ve skutečnosti University of British Columbia ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada). (zbyshek)

Reklama

Reklama