Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi moc nelíbilo, jak lacině jednostranně scénář vykresluje probrexitové politiky - málem jako pekelníky (chyběly jen rohy) nebo jako mafiány od Scorseseho (chyběly jen italské přízvuky). Ale postupně se toho film zbavil, když se víc a víc soustředil na Cumberbatchova žraloka Cummingse, no a když do hry vstoupil ten - promiňte - hňup Johnson, už mi nějaká jednostrannost vůbec nevadila, naopak. Brexit (film) nabídl řadu důležitých námětů k zamyšlení, otazníků i vykřičníků, a hodně toho říká zdaleka nejen o současné Velké Británie. Konec rozhodně patří k těm nejsmutnějším závěrům filmů, jaké jsem v poslední době viděl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jde podobným způsobem vytvářet reklamní kampaně, tak proč ne i politickou. Ano, dosáhla opravdu kolosálních rozměrů, sice jsem si občas připadala jak akvarijní rybka v Pacifiku, ale vůbec jsem se tím netrápila. Politika mě celkem nezajímá, takže u mě by měli asi utrum všechny strany. Ještě není tato kauza ukončená, tak časem uvidíme (možná) jak to všechno dopadlo. Spíš mně vadil střih. To píši zcela vyjimečně. Měla jsem pocit, že se sešla parta maniakálních střihačů, přiznávám, že mě to dost rušilo. Jinak Benedikt byl opět ve své vynikající formě, ale u něj je to bráno už jako samozřejmost. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V skrátenej forme sme videli pozadie tej lživej kampane, ktorá viedla k jednému z najstupídnejšiemu rozhodnutiu oviec v dejinách. Zástancovia kampane Remain sa rozhodli útočiť na rozum voliča, zástancovia Leave zas na city a to je iste lepšia taktika, keďže väčšina ovcí rozum nemá. Ako Ricky Gervais vo famóznom vystúpení Humanity krásne vysvetlil: "Politici sa rozhodli alibisticky ponechať rozhodnutie na priemerného voliča. Do prdele, viete ako tupý je priemerný volič? Veď ešte stále máme na bielidle napísané nálepku, že Nepiť! Navrhujem, aby sme tú nálepku na dva roky odstránili. A potom usporiadajme referendum!" ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na film týkající se "manipulace davů" se mi až tak moc koukat nechtělo, ale kvůli Benedictu Cumberbatchovi jsem to zkusil a nakonec vůbec nelitoval. Své až tak ne moc populární role se zhostil opravdu na výbornou a velice věrohodně, i to cestování na kole za "vlivnýma" mu divák "žral i s navijákem". Film (nejenom) o vymývání mozků i manipulace davů názorně ukazuje více či méně sofistikované metody ovlvňování davů ve prospěch politiků i dalších "vlivných" a současně i to, že na trošku vzdálenější budoucnost už se tolik nemyslí a na ty davy (s výjimkou "škemrání" o jejich hlas) už teprve ne. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Referendum se může vyhlásit, pokud se vybírá jméno náměstí nebo ulice. Tečka. Film o partičce dárečků, z pohledu proevropských zastánců. Určitě zajímavé, ale já z Bennyho zase nijak zvlášť neučůrávám, popravdě mi jeho herectví lautr nic neříká. Ani pohledný člověk to není, takže nezbylo než jen vstřebávat hojné informace a po filmu zhasnout. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama