Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia autobiografickej knihy známeho amerického spisovateľa Whitleyho Striebera o jeho údajných kontaktoch s mimozemšťanmi. Whitley Strieber ide so svojou rodinou a priateľmi na víkendovú chatu do hôr. Začnú sa diať podivné veci, sú to aktivity UFO? Whitleyho unesú a následne rieši strašnú dilemu - bol unesený, alebo sa zbláznil? Navštívi psychiatra, ktorý sa prostredníctvom hypnózy pokúša nájsť pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl podle bestselleru Whitleye Striebera z roku 1987, který sepsal podle údajně vlastních zážitků. Právě tento román ukotvil v lidech představu mimozemšťanů jako malých šedivých bytostí s abnormálně velkou hlavou a černýma očima ve tvaru mandle. Do vydání knížky byli mimozemšťané v popisech unesených značně rozdílní. Malí šediví se sice objevili již dříve ve Spielbergových Blízkých setkáních, ovšem až po Spojení (v přesnějším překladu Společenství) se tato představa plně rozšířila a přetrvává dodnes. (Landauer)
  • Autor knihy “Comunion“ Whitley Strieber sa nakrátko objaví vo filme ako muž, ktorý si prezerá obrazy v múzeu. (kongamato2)
  • Múzeum vo filme je v skutočnosti známe newyorské Whitney Museum. (kongamato2)

Reklama

Reklama