Reklama

Reklama

Eric Clapton 70 - živě v Royal Albert Hall

(koncert)
  • Česko Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall (více)
Trailer
Hudební
Velká Británie, 2015, 125 min (Alternativní 60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Koncertem, který se odehrál letos 21. května, oslavil Clapton svou sedmdesátku a 50 let na špici hudebního průmyslu. Film také symbolicky připíjí na vřelý vztah hudebníka a londýnského koncertního sálu Royal Albert Hall, ve kterém Clapton jako vůbec první umělec překročil počet 200 odehraných vystoupení. Jeden z nejlepších bluesových kytaristů představí divákům svůj hudební repertoár v celé jeho šíři - od intimního klubového blues až po epické finále s hitovkami jako jsou Crossroads nebo Cocaine. Doprovodnou kapelu tvoří uznávaní hudebníci Paul Carrack, Steve Gadd, Chris Stainton, Andy Fairweather Low a Nathan East. Spolu s Claptonem zahrají ikonické skladby Layla, I Shot the Sherriff, Tears in Heaven nebo Wonderful Tonight. Film je doplněn exkluzivním krátkým filmem s rozhovory, které vede Paul Gambaccini s Paulem Carrackem, Andym Fairweatherem Lowem, Hughem Fielderem a Paulem Sextonem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (7)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mistrovský koncert ve všech ohledech, který dokazuje, že Clapton je stále Bůh. Technická schránka je dokonalá. Opravdu skvělá kamera, výborný střih, perfektně ozvučené a do toho super světlová show, ale nikterak přeplácaná, jen aby doplňovala skvělou atmosféru. Ironické je, že největší vyvrcholení koncertu je už v 1/3, a to s písní I Shot the Sheriff, kterou bych se nebál nazvat nejlepší verzí této písně, která kdy byla nahrána. Při monstrózním kytarovém sólu na konci písně jsem měl husí kůži komplet všude. Co ale taky nesmím opomenout je akustická část koncertu s písněmi jako klasická Drifting Blues, nebesky nádherná Tears In Heaven nebo temně vášnivá Layla. Clapton prostě válí na i na starý kolena a s jeho vizáží starého zkušeného bluesmana, který prošel mnoha žánrama, ale vždycky se nějakým způsobem držel u blues tématiky, boží veškeré limity dokonalosti hry na kytaru. Při takovýhle chvílích sním, abych mohl někdy v životě být alespoň tak z 1/5000 tak dobrý kytarista jako on. No, sním dál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Převážně přehlídka největších hitů. https://www.ceskatelevize.cz/porady/11281887949-eric-clapton-70-zive-v-royal-albert-hall/ ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Eric Clapton vyzerá na 70-ročného pána veľmi dobre, stále mu to hraje a spieva. Koncert je veľmi podarený, menšie výhrady mám akurát k aranžovaniu niektorých skladieb ("Layla" stráca náboj v inak skvelej inštrumentálnej časti, "Tears in Heaven" je v akomsi zvláštnom prevedení, ktoré vyznieva skoro až veselo). Na druhej strane, verzia skladby "I Shot the Sheriff" je parádna. Technicky je koncert zvládnutý perfektne, páčila sa mi aj svetelná šou, ktorá bola veľmi pôsobivá. Videná 60-minútova verzia. ()

kaprson 

všechny recenze uživatele

Zaokrouhluju nahoru na 4*  Potěšily mě zejména kytarové sólíčko ve vydařené verzi I Shot The Sheriff a parádní klávesové finále myslím že v Cocaine (esli se po 3 dnech nepletu :-) ()

Reklama

Reklama