Reklama

Reklama

Co se z nás stalo

(festivalový název)
  • Dánsko Sorgenfri (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o světě, kde řádí hordy sousedů proměněných v nakažené lidožravé maniaky, vypráví režisér z pohledu jedné docela obyčejné současné rodiny. Nejsou tu žádní bývalí policajti, kteří trefí mozek ohnilé zombie na vzdálenost několika kilometrů, žádní vědci, kteří dokáží odhalit příčiny smrtícího viru, a žádné prázdné obchodní domy, věznice, nebo laboratoře, kde by přeživší mohli najít trvalejší azyl. Je tu jen rodinka ustrašených lidí, kterým skupina vojáků v plynových maskách přetáhne přes celý dům igelitový potah a zakáže jim vycházet ven. V takhle totální skleníkové izolaci samozřejmě intenzivně bují tísnivé pocity nejistoty, bezbrannosti a akutního ohrožení. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vojsko, virus, pandemie, zombíci kol mručí... mládí ale sexem žije, Sonja slastí kňučí... " Což je koneckonců rozumné, hodit mi armáda na barák plachtu z igelitu, šustil bych taky. Čím jiným se taky zabavit v nudném filmu s nesympatickou rodinou? Navíc během ponorky, v izolovaném domě, při totál karanténě a trpělivém (protože armáda vyzývá ke klidu :-)) čekání na zubatou. Hrát s rodiči flašku asi ne, možná tak s babou od vedle na Máš babu! nebo Zombíku, člověče, nezlob se! Holt si radši Gustav a Sonja vrznou, než jim úsměvy zmrznou... Bohužel, jeden apokalyptický zásun (navíc provedením krotký a mimo kameru) plus sympaticky hryzavá holčička Maj coby učiněný zombie andílek, film z průměru nevytrhnou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY! Začátek je dost slušný - městem se šíří nějaký virus a sledujeme reakce lidí na to všechno. Především jedné rodiny a jednoho manželského páru. Zajímavě se to tam mezi nimi vyvíjí, atmosféra funguje dobře, sice to má utahané momenty, ale nevadí, člověk se těší na to, jak to celé vyvrcholí. Atmosféra se dobře vyvíjí i přes tu občasnou utahanost, ale bum, pak přijde posledních 20 minut a všechno se to zřítí jako domeček z karet. Ono tady totiž začíná docházet k nějaké akci a bohužel, je to tragické. Ne, že by tak akce působila špatně a amatérsky, ale všechna ta logika těch vztahů se tam začne rozpadat a u zajímavých postav dojde k stupidním smrtím. A konec nic nezachránil, spíš naopak, ono to vlastně všechno bylo jasné od té doby, co kolem jejich baráku bylo zombies jako na konci Dead Set (a kdo ten seriál zná a viděl ho, tak asi tuší, o čem mluví). ¨Škoda, rozehrané to bylo dobře, ale pak to celé upadlo do toho nejhoršího, co mohlo. Ale závěrečné titulky zajímavé, aspoň co se toho nápisu filmu týče, já myslel, že tohle problikávání dělá jenom Gaspar Noe. 3* ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Seveřané prostě horory umí,o tom už nás mnohokrát přesvědčili, ale zde to vyšlo tak napůl. Film se rozjíždí v malém městečku, kdy začíná propukat nákaza a hodně mi to připomínalo Cabin Fever. Docela dlouho se zápletka nehýbe z místa a velký prostor dostane počátečnímu propukání nákazy. Není to nudné, ale postrádá to napětí, hororové prvky a moc nefungovalo sžití se s hrdiny. První hodinku bych snad ani do tohoto žánru nezařazoval. Když na závěr propukne zombie peklo, vše šlape jak má a je jen škoda, že na tuto část zbylo pouhých dvacet minut. Po vizuální stránce opět perfektní a zombie vypadaly díky skvělým maskám, pohybům hodně realisticky. Trošku promarněný potenciál......6/10 ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco opravdu zbytečné, tak číst Pomovi komentáře. :) Co se týče Sorgenfri tak je to klasický severský triller, takže čekejte spíš klaustrofobickou atmosféru a psychologický rozbor lidských vztahů tváří v tvář neznámému zlu, než americké komediální vyvražďovačky. Mikkelsen si nejvíce notuje asi s Balaguerem. A co dále Bo? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo jednu zo štvrtí menšieho mestečka zachváti neznámi chrípkový vírus, ocitá sa štvorčlenná rodina v karanténe vlastného domu. Po podniknutí niekoľkých nepopulárnych krokov sa odstupom času vynára otázka: bude lepšie zostať a neriskovať stratu života po zásahu neznámych ozbrojených síl v plynových maskách? Alebo sa predsa len pokúsiť o únik a riskovať tak nákazu? A ja si myslím, že má POMO takmer vo všetkom pravdu (pre tento krát). Navyše, mne príde potenciál filmu z pohľadu hororových prvkov dosť premrhaný. Kvalitatívne na vysokej úrovni spracovanému zombie snímku, s poctivo budovanou atmosférou, podráža nohy akurát "nesnaha" prezentovania dostatku scén s gore pasážami (teda až na záver). Predzvesťou bude hneď prvá príležitosť, kedy si tvorcovia striekancom na Samsung plazmu akurát strelia gól do vlastnej brány. Veľká škoda, že sa zo "Sorgenfri" stala viac dráma riešiaca vzťahy ako také, či polemiku: "čo len s nami bude", než poriadny horor s akciou, ktorý mohol byť po využití šance jednou z najlepších zombární na "trhu" za posledné obdobie - 60% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama