Reklama

Reklama

Co se z nás stalo

(festivalový název)
  • Dánsko Sorgenfri (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o světě, kde řádí hordy sousedů proměněných v nakažené lidožravé maniaky, vypráví režisér z pohledu jedné docela obyčejné současné rodiny. Nejsou tu žádní bývalí policajti, kteří trefí mozek ohnilé zombie na vzdálenost několika kilometrů, žádní vědci, kteří dokáží odhalit příčiny smrtícího viru, a žádné prázdné obchodní domy, věznice, nebo laboratoře, kde by přeživší mohli najít trvalejší azyl. Je tu jen rodinka ustrašených lidí, kterým skupina vojáků v plynových maskách přetáhne přes celý dům igelitový potah a zakáže jim vycházet ven. V takhle totální skleníkové izolaci samozřejmě intenzivně bují tísnivé pocity nejistoty, bezbrannosti a akutního ohrožení. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vojsko, virus, pandemie, zombíci kol mručí... mládí ale sexem žije, Sonja slastí kňučí... " Což je koneckonců rozumné, hodit mi armáda na barák plachtu z igelitu, šustil bych taky. Čím jiným se taky zabavit v nudném filmu s nesympatickou rodinou? Navíc během ponorky, v izolovaném domě, při totál karanténě a trpělivém (protože armáda vyzývá ke klidu :-)) čekání na zubatou. Hrát s rodiči flašku asi ne, možná tak s babou od vedle na Máš babu! nebo Zombíku, člověče, nezlob se! Holt si radši Gustav a Sonja vrznou, než jim úsměvy zmrznou... Bohužel, jeden apokalyptický zásun (navíc provedením krotký a mimo kameru) plus sympaticky hryzavá holčička Maj coby učiněný zombie andílek, film z průměru nevytrhnou. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl It Comes at Night, oba dva filmy pracují s podobnými tématy, nebo se o to aspoň pokoušejí. A zatímco It Comes at Night, je pomalejší, značně i depresivnější a víc se tam hraje na psychologickou notu, tak zde je to rychlejší a také víc napínavější. Nicméně i zde nakažení se moc nevyskytují a hodně se tu pracuje s představivostí, že tam někde sou a představují hrozbu, ale logicky největší hrozbou mají být další přeživší. A tady asi přichází první kámen úrazu, jak už název filmu vypovídá "Co se z nás stalo" tak sem očekával nějakou tu morální výstrahu, že přeživší budou horší, než nakažení a že se rodina, obrátí proti sobě a vytvoří se nějaké to parádní rodinné dusno, tak jako v The Divide. Ale ono tady nic takového neni a to je škoda, ono je tedy na filmu vidět, že má nízký rozpočet, ale tvůrci mohli jít touhle temnější cestou už od začátku. A byť finále je depresivní, tak přeci jenom neni zase tak temné a to je škoda. Film se mi líbil, do doby než postavy vyjdou ven hledat jídlo a králíka, pak je to sice rychlá vybíjená, ale bez nějakých větších morálních dopadů a to je škoda. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Seveřané prostě horory umí,o tom už nás mnohokrát přesvědčili, ale zde to vyšlo tak napůl. Film se rozjíždí v malém městečku, kdy začíná propukat nákaza a hodně mi to připomínalo Cabin Fever. Docela dlouho se zápletka nehýbe z místa a velký prostor dostane počátečnímu propukání nákazy. Není to nudné, ale postrádá to napětí, hororové prvky a moc nefungovalo sžití se s hrdiny. První hodinku bych snad ani do tohoto žánru nezařazoval. Když na závěr propukne zombie peklo, vše šlape jak má a je jen škoda, že na tuto část zbylo pouhých dvacet minut. Po vizuální stránce opět perfektní a zombie vypadaly díky skvělým maskám, pohybům hodně realisticky. Trošku promarněný potenciál......6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné Zombie Drama z Dánska. Film je natočen sice celý v jedné ulici a soustředí se pouze na jeden barák a jednu rodinu- tedy prudká minimalistická forma, ale má to své momenty. Byť je děj filmu pomalejší, tak nějak to nenudí a tváří se film reálně, což se mi zamlouvalo. Ke konci dojde i na trochu krve a akce. Závěr je depresivní a nečekaný, za což si Dánové připisují plusové body. Like za nadrženou sexy sousedku. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 3/10, Vizuál 5/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 4/10. 60% ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco opravdu zbytečné, tak číst Pomovi komentáře. :) Co se týče Sorgenfri tak je to klasický severský triller, takže čekejte spíš klaustrofobickou atmosféru a psychologický rozbor lidských vztahů tváří v tvář neznámému zlu, než americké komediální vyvražďovačky. Mikkelsen si nejvíce notuje asi s Balaguerem. A co dále Bo? ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama