Reklama

Reklama

Epizody(12)

Recenze (6)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda mě bohužel příliš nenadchla, skoro vůbec jsem se totiž neorientovala v ději a postavách, i vzhledově se mi někteří antihrdinové dost pletli. Hned v druhém díle jsem tomu však začala přicházet na chuť a pak už se všechno jen zlepšovalo až do grandiózního finále, ze kterého mrazí. Trochu mi to celé připomíná drsnou a nekompromisní Gomoru, ovšem šmrncnutou divokým Balkánem. Také Besa se může pochlubit velmi dobrými hereckými výkony a neskutečně tísnivou atmosférou. A opět se mi moc líbí titulkový song. (85%) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nefandím organizovanému ani neorganizovanému zločinu, ale filmy a seriály s touto tématikou mě paradoxně velmi baví. Tedy pokud jsou natočeny kvalitně. A první sezóna Besy taková byla. Jak už jsem to dal najevo v komentářích/ recenzích k jednotlivým dílům, byl jsem nadšený tím, jakou dokázali tvůrci spáchat atmosféru, jaké dokázali vytvořit napětí, jak se soustředili na psychologii jednotlivých postav, jak precizně dokázali natočit akční scény (když už na ně došlo), a jak si scénárista dokázal drsně pohrávat s osudy jednotlivců. Sérii jako celek u mě navíc pozvedl i fakt, že Srbové zvysoka sr... kašlali na idiotskou politickou korektnost a s ní spojené kvóty (které mi až příliš často nedávají smysl), a díky tomu vytvořili seriál bez falešných tónů. Teď už jenom doufám, že ještě nějaký čas vydržím, abych si mohl dopřát pokračování. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uroš Perič je drobný podnikatel, manžel, otec dvou dětí, obyčejný chlapík, jehož život zásadně ovlivní autonehoda, kterou nezavinil, ale zemře při ní dcera hlavy albánské mafie Dardana Beriši. Uroš nemá na výběr - pokud má jeho rodina zůstat na živu, musí pro Berišu vykonat, co po něm vyžaduje... Když se člověk nad tím zamyslí, zjistí, že hlavní motiv příběhu a jeho zápletka je vlastně docela bizarní a těžko uvěřitelná záležitost. Někdo s tím může mít problém, stejně jako s množstvím postav a lokací, které se často střídají. Já se ale přes tu jistou příběhovou nekorektnost bez problémů přenesl a užíval jsem si skvěle natočenou, drsnou, napínavou a skvělou atmosférou napumpovanou podívanou. Pochvalu zaslouží i casting za herecky i typově výtečný výběr herců. Komplexně výborná práce. 85 %. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když začala česká televize první řadu Besy na podzim 2022 vysílat, hltal jsem každej díl. Příběh o normálním chlapovi, kterej se stane účastníkem autonehody, při níž zemře dcera mafiánskýho bosse a ten za to chce po hlavním hrdinovi, aby pro něho zabíjel nepohodlný lidi. Seriál byl každým dílem lepší a gradoval, bohužel se mi ho nepodařilo dokoukat celej….ČT totiž odvysílala pouze deset dílů z celkových dvanácti….Na můj dotaz, proč byl seriál takhle stopnut mi z ČT nikdo ani neodpověděl. Až potom jsem se dozvěděl od jednoho zdejšího uživatele, že mezinárodní distribuční verze měla opravdu jen deset dílů. Osobně to nechápu, asi se to někomu nahoře z Interpolu, nebo EU nelíbilo. Každopádně jsem už nikde na internetu ty poslední dva díly nesehnal. Odkazy, který mě na ně navedly byly fail, prostě se nikdy o jedenáctý a dvanáctý díl nejednalo a to jsem hledal fakt dlouho a poctivě. Takže kdo si tenhle seriál bude chtít vychutnat, musí počítat s tím, že bude ochuzen o zřejmě to nejlepší z první série. Já jdu do druhé série s tím, že si něco asi budu muset domyslet, něco jsem si vyčetl, tak to snad nebude tolik vadit. Ale sere mě to neskutečně. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řada chyb a nesmyslů. Například policajti nemohli vědět, že diskžokeje Dardan pustil z auta s tím, že je vše v pořádku, bo jeho dcera nebyla pod drogama. Na uhryznutých koulích dýlera policajti těžko mohli najít DNA Uroše, když se válel ve vodě. Nehledě na to, že by je patrně ani nenapadlo ji tam hledat. Naopak by ji bylo možno snadno najít na těle a šatech, protože krvácejícího Uroše následně položili na něj. Řekl bych, že ani v zemi Škipetarů už dnes nejsou poměry takové, aby si mafiánská soldateska mohla dovolit zablokovat se samopaly v rukou nemocnici plnou pacientů a kukláči jen nečinně přihlíželi a ještě tam pouštěli další členy famiglie, mafiány nechali chodit sem tam a nakonec všechny v pohodě pustili. Takové věci posunují jinak velmi dobrý seriál tak trochu do roviny fantasy. Škoda. Jinak solidní kamera, velmi dobrý casting (Dardan je fajny psychopat), krásné exteriéry. Celkově je tam znát nechuť ke Kosovu a EU. Není divu. Přesto všechno se jedná o dobře natočený seroš a tak lze spoustu věcí odpustit. ()

Galerie (265)

Reklama

Reklama