Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Série 1 (2019) (S01) 

První sezóna seriálu nebyla špatná, jen se mi zdála být poněkud nevyrovnaná, například pátá epizoda byla úplným úletem a na ostatní děj neměla absolutně žádný vliv, zatímco jiné díly neměly daleko k dokonalosti.Trochu mě mrzelo, ze se tvůrci nedokázali vyhnout klišoidům tolik typickým pro tuto tématiku, ani úplně zbytečné mezirasové romantice, bez níž by se příběh úplně obešel. Akční scény se ale tvůrcům podařily na výbornou, hlavní dějová linie mě hodně bavila a na další řadu se určitě podívám. ()

Horkokrevný cibul (2019) (S01E01) 

Na seriál jsem se sice těšil, ale pilotní díl mě zrovna dvakrát nepřesvědčil. Hned na úvod mě zarazilo, že nějaký Číňan zmlátí tři imigrační úředníky a nic se neděje, pohoda, vánek. Nesedl mi ani použitý soundtrack, hlavní hrdina vypadá, jako že mu nikdo neřekl, ve kterém století se příběh odehrává, jeho namachrovaný projev mi začal lézt velmi rychle na nervy, ale samotný děj mě docela zaujal, takže doufám v lepší zítřky. ()

V Bibli se o Číně nepíše (2019) (S01E02) 

Negativa z mého předchozího komentáře přetrvávají, ale příběh není vůbec špatný a všechny bojové scény vypadají velmi dobře. U druhé epizody jsem se přece jen lépe bavil, organizovaný zločin by bez politiky nemohl fungovat a tvůrci si to evidentně uvědomují. ()

John Číňan (2019) (S01E03) 

A zase byl výsledek o něco málo lepší. Tvůrcům se zatím daří budovat pro mě zajímavý příběh, politikaření a intriky jedou naplno, tentokrát se navíc ukázalo, jak je důležitá funkční ochrana svědků, v devatenáctém století tato instituce neexistovala, rodiny byly v ohrožení, domy hořely... ()

Bílá hora (2019) (S01E04) 

Tak pěkně se seriál vyvíjel, a teď jsem se dočkal úplně zbytečného zklamání. Tvůrci přišli s vysoce nepravděpodobným romanticko- sexuálním vztahem, který mě nezajímá a který jen zbytečně přibrzdil tempo příběhu. No, co už, můžu být rád, že zas nešlo o dnes tak populární testosteronové ejchuchů. ()

Krev a sračky (2019) (S01E05) 

Jednu hvězdičku jsem epizodě udělil za výborné akční scény, druhou za to, že jsem zas po čase viděl Vince Masuku, ale jinak jsem neměl, co hodnotit. Tvůrcům asi došlo, že mají materiál jen na devět dílů, a aby splnili smlouvu, narychlo natočili epizodu, která nemá s hlavní dějovou linií nic společného a nechápu, jaký by mohla mít vliv na další děj. Byla to prostě jen vata, akční a zábavná, to uznávám, ale pořád jen vata. ()

Rozkousaný, vyplivnutý a rozšlápnutý (2019) (S01E06) 

Jak jsem předpokládal, neměla šestá epizoda žádný vztah k předchozímu Zvláštnímu westernovému dílu a potvrdila tak, že byl úplně zbytečný. Tentokrát jsem byl spokojený, příběh měl velmi slušné tempo, děj se pěkně pohnul kupředu a bavily mě události v Chinatownu i O´Harovo řešení dluhů z hazardu. ()

Tygr a liška (2019) (S01E07) 

Kromě Leeova dojemného a krajně politicky korektního příběhu jsem byl se sedmou epizodou vcelku spokojen. Trend z předchozího dílu pokračoval, události se daly nezadržitelně do pohybu, Ah Toy konečně ukázala drápy a já jsem se dobře bavil. Tvůrci navíc naplno ukázali, že jsou pěkné svině:-D, zakončení epizody bylo jako rána do hlavy- jako fór to bylo hodně dobré:-D ()

Na myšlení nám neplatí dost (2019) (S01E08) 

Nejprve přišlo těžké zklamání, po závěru předchozí epizody, jsem čekal něco víc než minutový střet, ale zbytek dílu mě dostatečně vyklidnil. Zase se jednou zvesela politikařilo, intrikovalo a manipulovalo, a to, co mi chybělo v úvodním boji, mi alespoň částečně vynahradila Ah Toy. ()

Čínský box (2019) (S01E09) 

Filmy a seriály, v nichž se používají různá východní bojová umění, mají jeden základní problém- když dojde na souboj 1 vs 1, největší nakládačku dostane zpočátku ten bojovník, který na konci vyhraje, to je neměnné pravidlo a je to už tak profláklé, že by jeden zaplakal. Celkem jsem se nudil u vzpomínek na dětství a netuším, jak se paní starostová dozvěděla o souboji, takže to bylo spíš slabší. 3*- ()

Když už poklonu, tak hlubokou (2019) (S01E10) 

Na finále první sezóny byla desátá epizoda poměrně slabá. Asi jsem čekal přece jen výraznější děj, na druhou stranu předpokládám, že tvůrci budou moci druhou řadou plynule navázat na všechny připravené dějové linie, takže jde spíš o můj pocit. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama