Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Recenze (78)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit! Rozhodně to není taková unylá sračka jako některými geji, co se xmrti rádi nudí, zmiňované Banší. Tohle je kvalitka silně připomínající vynikající Neduživé oslepovače, jen neseroucí se cigoše nahradili neseroucí se ťamani, kteří to celé kupodivu tentokrát příjemně oživili poměrně vkusným a solidně brutálním kungfením. Výsledkem je fuckt kulantní výpravný seroš o svatofrantiškánských opiových válkách, strhující a téměř bez hluchých míst, ve kterém jsou skoro všichni naprostí zmrdi. A tak zmrdští bílí političtí impotenti, zmrdští rákosníci a zmrdští Irové proti sobě přes devět hodin zmrdsky intrikují a vzájemně se zmrdsky koksují sekerami, meči, holemi, obušky i vlastními a cizími končetinami. Kapku bezútěšně přezmrdovaná, nicméně skvěle odsejpající a roztomile násilná zábavička. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ _1.séria_Tak takéto kung-fu vývrtky v doprovode neutichájucého sexapílu zúčastnených, nakoniec môžem. Malo to šťavu, čoho som sa obával, že to nadšenie po prvých dieloch upadne ale má to viacero dosť slušne vystavaných postáv z dobrými umýsľami samozrejme takže pozornosť si to drží neustále. Spokojnosť!!! /90%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba. Začal jsem na to koukat jako na oddechový kung fu seriál s cílem si u toho prostě odpočinout. Což první série splňuje na jedničku. Ale ve druhé sérii se o něco upozadí hlavní hrdina, ale všechny ostatní charaktery jdou mnohem víc do hloubky a je to fakt nečekaně komplexní a kvalitní seriál, aniž by slevil o kvalitní bitky. Předposlední díl, kde je ten pogrom mi fakt vyrazil dech. Jak jsem psal, postavy dostanou až nečekaně vrstevnatý vývoj, ale mě asi nejvíc bavil seržant Bill. Fakt morálně nejednoznačnej chybující člověk. Bravo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmům se letos až tak moc nedaří, ale definitivně rok 2019 patří Seriálům! Krom Chernobylu a Deadly Class je zde další záležitost, která splňuje vlhké sny fanoušků. Jonathan Trooper zodpovědný za Banshee nás nyní přivádí do druhé poloviny 19.století do Čínské čtvrti v San Franciscu, kde probíhají války 3 čínských gangů Tong. Hlavní hrdina je inspirován na motivy Bruce Leeho a přijíždí z Číny do San Francisca najít svou sestru, ale aby přežil je nucen se přidat k místnímu gangu. Perfektní takřka v každém ohledu a seriál velmi táhnou skvělé postavy. V nepřátelském gangu se objeví dvě známé martial arts hvězdy ( Joe Taslim z Raidu a Night comes for Us) a také Dustin Nguyen z Vietnamské pecky Rebel. Je zde také skupina Irů, kde vévodí Irský mafián Dean S. Jagger. Potěší i zkorumpovaná policie, politici či bordel máma. Po akční stránce je film bezchybný. Především je seriál velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii ( kouká se na to skvěle). 5 díl je příjemnou Westernovou odbočkou s přestřelkou v hospodě, kterou by záviděl i leckterý Western. Skvělá dobová atmosféra, parádní soundtrack, slušný děj i dějové zvraty, skvělé postavy, které si divák oblíbí ( záporné i kladné) a dostatek akce. Co víc si přát.100% Tohle je regulérní seriálový RAID! " Bojovník má pouze dvě cesty. Buď padne! nebo se zlepší! " !! ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle jsem si hodně rychle zamiloval. Původně jsem doufal v podobně infernální akce jako v Gangs of London a i když jsem je tak úplně nedostal, ve výsledku mě to bavilo ještě víc. Špičková dobová gangsterka se solidními bitkami, skvěle napsanými, obsazenými a zahranými postavami (s řadou silných ženských hrdinek), napínavým dějem plným zvratů, který s postavami pořádně cloumá a každou dřív nebo později srazí na kolena, údernými a vtipnými dialogy a parádní výpravou. Chytlo mě to od prvního dílu a nepustilo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jen jako by narychlo utkaný jednoduchý příběh, který slouží hlavně jako podklad pro nekonečné bojové scény a souboje. Ty jsou ale zvládnuté výtečně, takže trochu s hvězdami přidávám. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jonathan Tropper po skvělém, ale přeci jen poněkud béčkovém Banshee přišel s dalším chytlavým brutálním akčním seriálem, který hned od první epizody strhne pestrými a výraznými charaktery (seržant O'Hara, irský bitkař Leary), skvělou krvavou akcí a v tomto případě i nezanedbatelným společenským přesahem, jenž z Bojovníka dělá mnohem ambicióznější a hodnotnější dílo, než by se mohlo na první pohled zdát. Bojové umění v podání Andrewa Kojiho a Joea Taslima je (nepřekvapivě) velká radost sledovat. Snad se časem dočkáme ještě aspoň jedné série. Takhle dobrá televizní zábava si zaslouží pořádný a důstojný závěr... S01: 80 %; S02: 80 %; S03: 80 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu nový historický seriál od stanice Cinemax. Údajně je to podle motivu Bruce Lee. Děj se odehrává v roce 1878 v San Franciscu a vypráví o střetu místních obyvatel s čínskými gangy. Akce je dost propracovaná a originální na televizní poměry. Hlavní postava Ah Sama je docela sympatická. Postupně se tu setkávají různé intriky v rámci vnitropolitické moci ve městě. Nikdy nevíte, komu můžete věřit. Bitky jsou dost dobře udělané. Finále je trochu otevřené, tak snad bude pokračování. Určitě se budu těšit. :) "Žluťáci, táhněte domů! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Bojovník má pouze dvě cesty. Buď padne! nebo se zlepší!" Tak tohle je bomba! "Bojovník" je perfektní takřka v každém ohledu. Jde o technicky skvěle zvládnutou záležitost se solidními hereckými výkony po všech stránkách, zejména u hlavních představitelů. V nepřátelském gangu se objeví dvě známé martial arts hvězdy (Joe Taslim z "Raidu" a "Night comes for Us") a také Dustin Nguyen z vietnamské pecky "Rebel". Je zde také skupina Irů, kde vévodí Irský mafián Dean S. Jagger. Potěší i zkorumpovaná policie, politici či bordel máma. I scénář je hvězdný. Zabývá se obtížnými tématy, jako je rasismus a politika, aniž by byl svatouškovský, a dokáže polidštit jak "hodné", tak "zlé" lidi, mezi nimiž je tenká hranice. Navzdory experimentálnímu prostředí, které se v zábavním průmyslu dříve vyskytovalo jen zřídka, se nebojí experimentovat ještě dál. Například poslední epizoda první série se celá odehrávala v salonu v Nevadě, kde se skupina cizinců stmeluje, aby společně čelila kovbojům a banditům, což připomíná Tarantina nebo Sergia Leoneho. Po akční stránce je seriál bezchybný. Především je velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii (kouká se na to skvěle). Skvělá dobová atmosféra, parádní soundtrack, slušný děj i dějové zvraty, skvělé postavy, které si divák oblíbí (záporné i kladné) a dostatek akce. Je to jedinečné, stylové a niterné zobrazení kulturního tavicího kotle, kterým byly USA na konci 19. století. Ze všeho nejvíc je to ale okouzlující milostný dopis bojovým uměním, který vychází z textů samotného Bruce Leeho. /100% + TOP 10/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výpravou povedený seriál, kde mě však baví pouze občasná akce, ale postavy mě nechávají úplně chladným. Což je v tomto případě špatně, protože jako každý jiný seriál, je i tento hlavně o postavách. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože je skoro každý trochu svině, většině postav jsem fandil. Tehdejší doba byla syrová, krutá a kdo chtěl přežít, nemohl brát ohledy. Coolový čínsko-westernový seriál z čínské čtvrti v San Franciscu druhé poloviny 19. století. Obě série jsou super. Jen to bohužel vypadá, že další pokračování nebude. Trailer k první sérii: https://youtu.be/79rtcCnaeyo ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Jednoducho nie. Nebaví ma sledovať kopec antihrdinov, ktorí ani jeden nevyzerá ako postava, ktorú má hrať (vrchol je polo Japonec polo Angličan ako hlavný hrdina) Zopár bojových scén ôk, ale väčšina predvídateľná a choreograficky nezaujímavá (absenciu fyziky a biológie radšej ani nespomeniem) Ďalší seriál kde je hlavne veľa násilia, sexu, digitálnej krvy, totálne nesympatické postavy a nulový príbeh. Zase mi bolo jedno, kto umrie a kto nie (najlepšie asi všetci) P. S. Aspoň jedna postava mi prišla mierne uveriteľná a to Chao ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odvažuji se napsat, že od dob Bruce Leeho tady nic takového nebylo. Choreografie soubojů je natolik vymazlená, že jsem si některé sekvence musel několikrát zopakovat a ani tak jsem neměl dost. Ale označit seriál jen za kung-fu záležitost by byl omyl. Podobně jako u Banshee i tady sází Tropper na nejednoznačné postavy propletené ve složitých vztazích, přidává něco politiky a vše zastřešuje nekompromisní brutalita. Jednoznačným plusem je i prostředí Ameriky resp. San Francisca v druhé polovině předminulého století, kdy se irští dělníci bouřili proti levné síle z Číny, což dalo vzniknout nejen národnostním třenicím, ale základům budoucích odborů. A protože se děj odehrává v době pistolníků, dojde i na westernový díl, který je jednoduše boží. Herecky naprostá pecka a Koji s Dianne Doan v roli osudových sourozenců nemají chybu. Jestli to po dvou sériích skončí, tak budu pěkně nas*anej. 100% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kľudne by som mohol skopírovať svoj koment k seriálu Banshee, lebo Warrior trpí rovnakými nedostatkami a aj kladmi. Na jednej strane sú fenomenálne bitky a na druhej strane sú divné úchylné postavy ktorých príbehy ma vôbec nezaujali a tak som po dvoch dieloch nadobro rezignoval a zo zvyšku série som si preklikal len bitky. Dúfal som v niečo podobne drsné ale zároveň dostatočne uveriteľné a fascinujúce ako bol seriál Deadwood, ale v tomto pojatí to je podobne prehnané a pre mňa nezáživné ako Banshee. Ale bitky sú teda fakt špička. Tak kvalitné bitky, väčšinou bez zjavných trikov, neboli ani v seriáli Into the Badlands a dokonca aj v samotnom HK sa už takto natvrdo bez otravného CGI a drátov dlhší čas netočí. Choreografia je parádna a ponúkne aj náročnejšie chvaty v dynamickom prevedení. Najviac sa mi páčilo tempo bitiek. Nie je to také nereálne nonstop gulometné tempo chvatov v ktorom si súperi ani na sekundu neodýchnu ako to je teraz v móde v Indonézii, vďaka čomu súperi nemajú čas zareagovať na údery, takže nevynikne ich tvrdosť. Naopak v týchto bitkách padne pár úderov po ktorých začnú súperi lapať dych a snažia sa nabrať sily na ďalší útok. Jednak to zvýrazní náročnosť chvatov a zároveň vďaka tomu nezačne bitka pôsobiť monotónne. Takisto jej to pridá na prehľadnosti, ktorá je u všetkcýh bitiek ukážková. Subjektívne mi trochu vadil len dôraz na prehnanú brutalitu. No a objektívne mi príliš nesedeli občasné až príliš akrobatické reakcie súperov na údery a kopy. Proste namiesto toho aby chlapík po kopu odletel priamočiarou trajektóriou, tak namiesto toho urobil vrut, salto alebo kolo kolo mlynské, čo pôsobilo príliš nacvičene a komicky. Ale to je len drobný kaz na tých špičkových bitkách, ktorým dávam 9/10 a samotný seriál ma bavil na 4/10. Druhú sériu vynechám a pustím si na youtube len nejaký zostrih bitiek. Určite budú znova stáť za to. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeci jen, mě Warrior trošku zklamal. Místama mi přišlo, že tvůrci nevěděli jak s danou látkou naložit, ale potěší plno herců z Banshee, Joe Taslim, který zde má hodně prostoru a i ten hlavní týpek není špatnej. Skvělé exteriéry, akorát zdejší mluva působí hodně nepřirozeně a místama na efekt. Akce je skvělá, trošku mi přeci jen chyběl větší tah na branku během soubojů, ale choreografie je precizní. Dost mimo mi přišla závěrečná hudba u každého dílu, to Banshee mělo vždy ukázkovej výběr písničky. Konec mě lehce přeci jen zklamal, čekal jsem dospělejší rozhodnutí, hlavní postavy, i když mám pocit, že má v plánu trošku tam ty základy rozervat a taky, že druhá série, pokud se jí tedy dočkáme, což doufám - nabídne daleko víc všeho v lepším provedení. Takovej edit; Myslím si, že jsem se nevyjádřil k akci tolik, jako to běžně dělám, takže - soubojů je dost, používají se řezné zbraně, choreografie je pestrá a bitky působí kontaktně. Jak Taslim, tak i hlavní týpek, jsou naprostý mašiny v bitkách a hlavně jejich dva fighty působí jako vrchol akčních scén. Místama mi však přišlo, že bitky nemaj takovou tu brutální destruktivitu, jako v Banshee, kde mě vyloženě unavoval každej chvat. Choreografie a architektura soubojů zde působí o proti Banshee, víc elegantně. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě hodně zvláštní situace.. Na jednu stranu jsem dokoukal sérii seriálu, který je po všech stránkách parádní.. Na druhou stranu jsem sérii zkonzumoval tempem cca 1 díl za 2 týdny, protože mě vlastně moc nezajímalo jak to celé bude pokračovat.. Všechno se sune kupředu tak pomalu a tak moc do všech stran otevřeně, že mě to po celou dobu hodně ohleduplně nudilo.. Navíc.. Po Boardwalk Empire a o kus slabších Peaky Blinders, je tohle další, podle stejného receptu uvařená polívčička.. A už se to -popravděřečeno- poněkud zajídá.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Za mě velké překvapení! 5 hvězd je možná trochu nadhodnoceno, pač příběh není úplně nejsilněší. Ale, skvělé bojové scény ve stylu Donnie Yena, syrovost scén, slušné pletichaření, výborní Irové, hlavně pan Leary a mnoho dalšího. Těšil jsem se na každý nový díl. Za mě opravdu dobře natočený akční seriál zasazený pro mě do neobvyklého období 19.století v San Francisku. Rozhodně jsem spokojený a věřím, že další řada budu minimálně stejně dobrá jako ta první! ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama