Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků II

  • Česko Vytí vlkodlaků 2: Tvá sestra je vlkodlak (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stefan (Christopher Lee) patří k předním znalcům okultismu. Záhadná smrt populární novinářky Karen White v přímém televizním přenosu jej zavede na stopu vládkyně vlkodlaků Stirby (Sybil Danning). Když Stefan zjistí, že její smečka už je imunní vůči stříbru, vypraví se společně s Kareniným bratrem Benem a její kolegyní Jenny Templeton (Annie McEnroe) do vlkodlačího sídla na hradě Jezeri. Jsou odhodlaní utkat se s krvelačnou Stirbou, protože dobře vědí, že osud Karen může potkat kohokoli z nás... (Magic Box)

(více)

Recenze (68)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: A tak jo - Vlci z Vlkova v Transylvanii Českého Krumlova. -------Absolutní béčko. Špatné herecké výkony a primitivní děj. Jenže se to celé točilo v Československu a jsou tam věci, které jen tak běžně v hororech k vidění nebývají. Předně potěší české reálie a také štěky některých českých herců. Třeba Jirka Krytinář tam má docela zajímavou roličku. A jestli mě zrak nešálí tak jsem tam viděl i Kelišovou ze Slunce, sena ... ! Další důvodem proč se na Howling 2 podívat je opravdu sexy hlavní záporačka. Vůbec nahoty je ve filmu docela dost. Vlkodlačí sex se jen tak nevidí. Krom toho kdy se vám poštěstí vidět vyhřezlé oči a střeva Jirky Krytináře? Kvílení 2 je opravdu pěkná rarita. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Až jednou budu sedět u Krause na gauči, nebudem si povídat o ničem jinym. Jirka bude chybět :( ... Závěrečné titulky kult & zpěváka i písničku samozřejmě žeru od první vteřiny (škoda, že on dlouhověkost úplně nechytil za chlupy). [FOD Aero] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sú guľky, ktoré zabili vašu sestru.“ – „Aha.“ – „Čo sa vám na nich zdá čudné?“ – „Ukážte. Hm. Sú zo striebra.“ – „Správne. A viete, čo to znamená?“ – „Nie.“ – Hrobová chvíľa mŕtvolného ticha. Potom Christopher Lee hromovým záhrobným hlasom: „Že vaša sestra bola vlkolak.“ No kurva! ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z nejblbějších filmů, co jsem kdy viděl. Pro mě osobně odpad odpadů. Čeští herci sice potěší, ale ani tu jednu hvězdičku nezachrání. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť horrorovej werewolf série "Howling" nesie podtitul "Tvoja sestra je vlkodlak". Natočili ju v roku 1985, štyri roky po premiere úvodného filmu. Pokračovanie naň volne nadväzuje, avšak kvalitatívne viditeľne zaostáva. Na režisérsku stoličku už neusadol talentovaný Joe Dante. Réžie sa chopil akýsi babrák Philippe Mora. I scenár je len jedna obrovská hlúposť. Navyše to celé pôsobí desne lacno. Zrejme preto, že značnú časť rozpočtu minuli na honorár pre Christophera Lee, ktorý nejakým nedorozumením prijal úlohu v tomto hlboko podpriemernom snímku. * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V Česku po česky nakrúcaná rumunská Transylvánia a jej stredoveká béčkovo mystická atmosféra je super, i ten tupý dej a Stirba, vlkodlačia kurva. Len ten scenár plný nudy a vaty. Viac akcie, menej blabla a bolo by o zábavu postarané. Takto je to len trpké pomyslenie na to, aká krásna kravina to mohla byť. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

V temné zemi vprostřed Evropy, kde výstředně oděné domorodé obyvatelstvo neustále tančí v ulicích na divé tóny houslí, hraje loutkové divadlo a vykořisťuje osoby s výškovým handicapem, žijí nadržené sovy (a výzvou k páření je tedy houknutí), sídlí též střídavě chlupaté a střídavě oholené ZLO v podobě plavovlasé královny vlkodlaků Stirby. Tu se vydává zlikvidovat Drac...lovec zrůd Stefan a dva naprosto zmatení & hrůzně nezahraní mladí amerikánští lidé (ona je hnusná, on je tzv. Mistr jedné minuty) a za použití brokovnic, zahnutých obřadních dýk a sekerníků v kněžském hávu vyorávají mezi místní populací, jež dosud neobjevila taje depilace, brázdu krve, smíchu i paniky. Jeden z filmů, kde je takřka každý moment Trololo, včetně závěrečných titulků, které jsou naprosto ultimátní. Jako bonus se zde rodáci z temné země mohou pokochat známými místy i ksichty v nejspíš doposud neviděných situacích. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos! A stejně mě to dostalo. Kvílení vlkodlaků 2 (s opravdu debilním podtitulem „Tvoje sestra je vlkodlak") dějově začíná tam, kde první snímek skončil, přesto režijním stylem a kvalitou na něj absolutně nenavazuje. Scénář je jedna velká žumpa, která se jednak snaží snad úplně překopat celou mytologii okolo vlkodlaků a pak se v tom zmatku sama ztrácí, potom taky obsahuje opravdu strašné dialogy, při jejichž odříkávání je vám charismatického Christophera Leeho docela líto. A že kromě něj jsou všichni herci z filmu do jednoho totální prkna, už jen přidává k celkové zábavnosti tohohle braku. Ano, zábavné je to zaručeně, ale kvalitu v žádném případě nečekejte. Co můžete čekat, jsou exteriéry natáčené v Čechách a hrstka českých herců, z nichž vám minimálně Jirka Krytinář v roli bojovného trpaslíka přiroste k srdci. Jan Kraus samozřejmě hraje slizouna, což se k jeho vzezření náramně hodí. Poslední má poznámka míří ke střihu, protože ty nemístné a směšné prolínačky byly opravdu třešnička na dortu a poslední kapka tvůrců při boření serióznosti tohohle hororu, na který se někdy milerád znovu podívám, nicméně už jen jako na komickou prasárnu z ranku „so bad it's good" filmů. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Úžasné pokračování skvělého vlkodlačího hororu. Vlkodlaci jsou tu v slušném tempu stříleni,hezké tělo vládkyně vlkodlaků,čeští herci,Krytinář si tu zařve dvakrát a docela dobře. Já byl uspokojen. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo by odolal. Vlkodlaci, kozy, Christopher Lee, zábavná vybíjená českých herců Asterovou počínaje Krytinářem konče, Valerie Kaplanová měnící se v Sybil Danning, laciné triky, tupý scénář, ale taky nezapomenutelná vlkodlačí babka s nůší. V osmdesátých letech to za železnou oponou působilo jako rarita, kterou člověk prostě musel vidět, dnes už je to jen taková ultralevná a nudná béčková pitomost. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Desný film, ktorý nedesí, ale zabáva. Je to však infantilná zábava, ktorú ocenia len zažratí milovníci béčkových hororov. Ak sa nezasmejete na hlúposti filmíku, tak vás určite pobaví aspoň "Transylvánia" a prvé zábery bežiace cez závereční titulky... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

No to byl zas jednou film :). Navazuje to na závěr prvního dílu, ale není potřeba to znát, protože to zas tak zásadní pro zbylý děj tohoto dílu není. Především je tu ústřední trojka hrdinů. První je jakejsi kluk, brácha postavy z prvního dílu, kterej prostě jenom apaticky a bez výrazu recituje repliky :). To se prostě musí vidět jak nezúčastněně i v těch jakože vyhrocených situacích tady ten člověk reaguje. Další je jeho přítelkyně, která je zase pro změnu celou dobu jak dítě na dobrodružným výletě. Prostě přepadne ji vlkodlak a ona vysmátá jak holka na atrakci v lunaparku :). A poslední je okultní vyšetřovatel Christopher Lee se svým standardním a děsně vážným projevem hraběte Drákuly, tentokrát v roce 1985. Část v Los Angeles je jen úvodní a ještě to není úplně ono. Sice je na tom znát, že to byl levnej film, ale pořád to nemá ještě ten správnej běh, kterej přijde až s cestou do Transylvánie :). Tady člověk uvidí čím si Howling 2 zaslouží minimálně jednu hvězdičku navíc. Transylvánie je totiž velmi zvláštní krajina, což si člověk uvědomí hnedka, co vidí vlakové nástupiště, které se zatoulalo z westernového městečka včetně cedule s názvem obce. V Transylvánii totiž nikdo neumí rumunsky, ale všichni velmi dobře umí česky, akorát teda když tihle češi spustí angličtinou, tak zní jak Borat. Každopádně nadržený vlkodlak Jan Kraus je ještě to nejmenší, protože když se na scénu dostane ice cold killa Jiří Krytinář se svými čarovnými špunty do uší, tak snad nemůže existovat člověk, co by tenhle film poslal s dobrým svědomím do odpadu :). K tomu všemu ještě nějaké obzvlášť hloupé dialogy třeba o tom, že hlavní hrdina už teda jakože našel hrad vlkodlaků, protože nejspíš asi v okolí bylo tolik hradů, že si myslel, že to přece nemůže být zrovna ten na kopci přímo nad vesničkou Vlkov nebo jak se jmenovala :). Měli štěstí, že prsatá vedoucí vlkodlaků měla příliš práce s pořádáním vlkodlačího skupinového sexu, takže na hledání hradu a výletění měli dost času. Prostě ale až člověk uvidí svěcené špunty do uší, ninju Krytináře a Christophera Lee jak zadrmolí nějaké latinské vymítačské formulky a následně hodí fosforový granát na vlkodlaka ve škarpě, tak prostě snad dá i tu druhou hvězdičku :). Akorát teda když se vyjeví vlkodlak, tak může člověk být na pochybách, jestli se náhodou nedívá na planetu opic. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak jediné co mě zde zaujalo trošku víc je asi účast českých herců v tomto velmi nepodařeném pokračování. Masky vlkodlaků stejně jako kožešinové rukavice jsou spíše k smíchu, možná i pláči. Dějově to stojí za starou belu, ale nebudu tvrdit, že jsem se u toho párkrát nezasmál. Každopádně tento výtvor hodnotím jako jeden z nejhorších dílů celé série. Ani Christopher Lee to nedokázal zachránit svým podprůměrným výkonem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a dost milá blbůstka. Ultrabéčko (možná na hranici céčka) s hodně, hodně jednoduchým příběhem, který si s ničím neláme hlavu. Má to příjemný nádech gotična, erotiky a Eda Wooda :-). Masky ač jsou fakt dost směšné (Švankmajer se přesto dost snažil) tak mě strašně bavilo je sledovat a očekávat, s čím film zase přijde. Zajímavý střih. K tomu nějaké ty české lokace (orloj) a záplava československých herců s Jiřím Krytinářem a Janem Krausem (ten je dost hustej) v čele. Jak říkám, je to blbost, která by si objektivně zasloužila možná ještě menší hodnocení, než tady má, ale mě to tak nějak sedlo a dost mě to pobavilo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie môjho obľúbeného Howlingu, nesúce podnázov Stirba - Werewolf Bitch (v našich zemepisných šírkach vtipne preložený ako Tvoja sestra je vlkolak) je v porovnaní so skvelým prvým Kvílením kdesi úplne inde... Pokles kvality je citeľný po všetkých stránkach, kým Danteho Howling z roku 1981 sa napríklad mohol pýšiť pozoruhodnými špeciálnymi efektami a maskami, na ktorých pracoval skutočný majster tohto fachu Rick Baker, vzhľad vlkodlakov z Morovho sequelu sa pohybuje kdesi medzi Planétou opíc a človekom neandertálskym a hoci snaha tvorcov občas pritvrdiť je možno sympatická, ako celok Howling 2 za veľa nestojí. ()

Reklama

Reklama