Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mnohovrstevnaté drama "Úspěch" pojednává o vlivných postavách. Sleduje vzájemně propletené příběhy čtyř cizích lidí, všech v jistém ohledu vyčerpaných každodenním bojem o přežití ve městě, které neodvratně propojí jedna násilná událost. Když důsledky činů těchto lidí z různých sociálních vrstev začnou prostupovat všemi aspekty jejich životů, všichni se rozhodnou bránit. Je to hořká óda na město Záhřeb, která podrobně zkoumá různé struktury současné společnosti prostřednictvím životních příběhů obyčejných lidí, jež ta samá společnost vytlačila na okraj. Přestože je seriál na první pohled neoddělitelně spjatý se Záhřebem, jedná se o univerzální a vrstevnatý příběh. Zkoumáme v něm pocity frustrace, bezradnosti a pasivity, které v současné době převládají v každodenním životě člověka nejen v této oblasti, a to skrze lásku, práci, rodinu, věrnost, nejistotu a zločin. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Doporučuji sjet jen první epizodu. Ta je skvělá a bez potíží funguje jako takový malý samostatný film. Pak už to ale jede jenom z kopce... bohužel. Chorvati mají velmi dobré herce, promakaný vizuál v malíku (ještěže máme např. Hořící keř, jinak by se zdejší produkce mohla jen zahanbeně plácat do čela), a taky cit pro silné melancholicko-industriální scény. Ale to je naneštěstí všechno. Prostřední cca dvouhodinová část seriálu tone v nezáživné šedi, spousta linek a postav se nepříliš elegantně odporoučí do pryč, a narychlo spíchnuté, násilím roubované rádoby akční finále už je jen scénáristickým hřebíkem do bohatě zdobené rakve. Od druhého dílu se to holt táhne jako nudle, a jeden se nezbaví myšlenek, jak parádní by to mohlo být pouze jako jeden dlouhý film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mohl to být příjemný večer na jednom záhřebském sídlišti, nebýt toho, že se potkali lidé, kteří se potkat neměli, a vzedmuly se emoce, které už nikdo nedokázal zastavit. Na zemi zůstalo tělo syna jednoho z nejmocnějších zločineckých bossů a čtyři lidé, kteří měli štěstí, že přežili, záhy pochopili, že štěstí je pojem relativní. HBO předvádí, v čem je jeho síla a přednosti, když dává příležitost regionálním týmům, a tak máme možnost vidět vynikající chorvatské herce a práci špičkového režiséra, jenže co naplat, celkový dojem sráží scénář, který po slibném rozehrání příběhu stále častěji dává poznat, jak moc chce scénárista tlačit příběh tam, kam potřebuje. Takhle opravdu v reálném světě miliardáři nekončí a spravedlnost nevítězí. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Nemám prakticky žádné znalosti o chorvatské kinematografii, ale toto se jim vážně povedlo. Mám ráda, když kromě působivé vizuální stránky nepostrádá snímek opravdovost a to Američani popravdě moc neumí, takže když jsem viděla v nabídce, že jde o evropský seriál, rozhodla jsem se to prubnout. A chybu jsem neudělala. Jistě, všude se najde pár detailů, nedokonalostí, ale tady mi rozhodně nic nebránilo si seriál užít a možná i tím, že jsem viděla všechny díly během pár dnů mi vůbec nepřipadal rozvláčný, jak se tu píše. Brala bych pokračování. Nebo něco jiného od stejných tvůrců. A aspoň tu mladou holku bych ráda ještě v něčem viděla. Ta se neztratí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úspechom je už dopozerať. Balkánska kriminálka má svoju typickú záhrebskú atmosféru, ale inak by stačili na dané udalosti aj tri časti. Celkovo nič výnimočné, ale pozrieť sa to dá. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Za mě a to hlavně na konci moc rozvláčné až utahané. Zajímavá předmluva na začátku, plus neokoukaní herci v příběhu, který se nakonec sveze úplně jinam, než by člověk na začátku čekal. Není to žádný megaprůser, ale vzhledem k vysokému hodnocení na IMBD jsem čekal mnohem víc. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama