Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Téměř celá první polovina filmu mi připomínala svou atmosférou Maxe Payna (hru). Ústřední a musím podotknout že velmi povedená leč nedotažená dvojice policistů a jejich nadřízený byli velmi dobře ztvárněni, včetně jejich hlášek - v podstatě do ponuré atmosféry vnášeli světlo. Bohužel však tato rovina byla jen lehce nakouslá a málo rozvinutá. Potěšili mě některé scény, jako třeba naprosto profesionální policejní jednání v hangáru. Čekal jsem, že se to potáhne v tomto duchu celý film, dokud nepřišel zlom v podobě určité události a film se tak přesunul do své horší poloviny. Sice již opadla ta ponurost prostředí, ale tvůrci ji předali v podobě beznaděje a fanatismu na hlavního hrdinu. Jak film plynul, rozplétal se i příběh, jehož námět byl řekněme velmi, velmi klasický a tím pádem neoriginální, což mě mrzelo nejvíc. Snad každého člověka, který přemýšlel o cestování v čase to napadlo! Druhá polovina na mě tak působila velmi prázdně a uspěchaně. Už nebylo co vyprávět, co vyšetřovat. Zbylo jen čekat a bohužel si autoři to čekání krátili hloupostmi ve scénáři. Škoda. I přes to dávám 4*, které si film nezaslouží, ale nic mezi 3 a 4 zde není… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko zdanlivo funguje; skvelá atmosféra minimálne v prvej hodine, výborný nápad, prekvapivé rozuzlenie. Bohužiaľ mi chýbalo lepšie spracovanie záverečného aktu, v podstate sa tu len rozpráva, či sa podstatné veci dozvedáme z monológu dôležitej postavy. Osobne nie som tak zaujatý proti druhej polovici snímky ako väčšina, pravdou ale je, že je nakrútená omnoho konvenčnejšie ako neo-noirová prvá hodina. Ide ale v prvom rade o sci-fi, pretože je to práve fantazijný prvok, ktorý uvedie udalosti do pohybu. Niečo málo mi tu ale chýba do vyššieho hodnotenia, mám dojem, že ak by bol tento námet spracovaný v osemdesiatkách, vznikol by kult. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská cestuje do minulosti , aby zabila členy jakéhosi hnutí nikde není řečeno, že to je hnutí za práva černých tak nevím co tu každý valí hovna o BLM a rasismu a , že je černá no a co Dahmer taky zabíjel černochy a nebyl žádný rasista prostě zabíjel toho kdo se mu zalíbil a barvu pleti neřešil.  Nicméně zásadní problémy co zde jsou v bodech  1. Proč je všechny nezabila najednou proč cestovala cyklus každých 9 let, když by nemusela chápu, že chtěly natáhnout stopáž, ale i tak?  2. Teoreticky by stačilo zabít toho vůdce třeba dříve než se narodil nebo než došel k těm myšlenkám a bylo by po starostech a nemusela by zabíjet ostatní. Navíc ten film neřeší to, že ti dotyční měly třeba i rodiny a příbuzné a ty mohly jít v jejich stopách  3. Jak to, že do háje žila , když ji v roce 1988  zabil to zabíjely pak její klony nebo jak to teda fungovalo? Však mají i její mrtvolu nebo ta mrtvola mizela taky nebo jak? Sama tam říká, že tam to nemůže už změnit tak, že tím pádem se nevrátila do budoucnosti a nemohla by v tom pokračovat?  4 Proč jich zabíjela tak debilním způsobem stačilo by je třeba zastřelit podělaným revolverem a policie by si to nespojila  5 Ten policajt, když už ji nechtěl zabít stačilo jí tu kapsli  zničit tím pádem by se nedostala do budoucnosti nazpět a bylo by hotovo navíc tím, že ji nezastaví schvaluje vraždy je jedno jakých lidí pořád to jsou vraždy 6 Toho policajta taky zabíjet nemusela už od začátku věděla, že má partnera  a , že všude chodí s ním tak ho stačilo jen střelit do ruky třeba  60 procent ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tušení, do čeho jdu a neměla žádná očekávání. A byl to vážně dobrý film. Začne to jako detektivka s vážně nechutným způsobem smrti obětí, které nic nespojuje, aby se to překulilo do temné scifi detektivky a taky trochu psycho. Ano, je tam pointa, která není originální, ale berme v potaz, že hlavní hrdina není divák, ale hlavní postava filmu a na mě to chvíli působilo jako hustej psychologickej film o cestování v čase. Možná proto je ta scéna u vody v poslední devítiletce tak silná a dojemná, a je jedno, že "vám to už dávno došlo". Film beru jako příjemné překvapení, který mi byl doporučen. Hodlám za to poděkovat, mě se líbilo :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten film žel neví, čím chce být. Kritikou posedlosti (případem, mstou, čímkoliv), klonem Terminátora, rodinným filmem s důrazem na rodinné hodnoty, či liberálně demokratickým zdviženým prstem před americkými rasisty a pro jistotu i "rasisty"? A vůbec - je demokratické našim oponentům "vymýt" mozek? Ta celková neujasněnost tříští jakýkoliv možný prožitek z filmu, a to srdceryvné finále na pláži, nakolik chápu, jak se tvůrci nadřeli na tom, aby tu časovou smyčku vymysleli, mi přišlo nejen nezajímavé, ale taky vlastně směšné (á la cimrmanovské "Nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn). Vlastně i ta časová smyčka je překombinovaná jen proto, aby vznikl ten wow efekt na konci, ale popravdě, napadlo mne to někdy po první třetině filmu, a ejhle, ono jo. Jsem z toho filmu rozpačitý - skvělý vizuál, svým způsobem zajímavé, i když hodně provařené téma (a to tady nikdo nezabil Einsteina, pánové), ale ty dvě hodiny se vlečou jako jízda po slavné D1 v pátek odpoledne. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)
  • Zařízení pro vstřikování izotopů je v podstatě upravená pneumatická přímočará pila používaná především v průmyslu pro opravy karoserií. (DJMaroko)

Reklama

Reklama