V měsíčním světle

• USA In the Shadow of the Moon
Trailer

VOD (1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Jim Mickle režisér Stake Landu a Cold in July mě opět potěšil a natočil originální thriller se sériovým vrahem, který se vrací každých 9 let. Hlavním hrdinou je detektiv Boyd Holbrook ( Narcos, Predator), který po záhadném vrahovi pátrá celý svůj život, ale zjistit pravdu kolikrát může stát kariéru, práci i vlastní rozum. Film má perfektní hudební doprovod, slušné tempo, hezkou kameru, dojde i na napínavé naháněčky a na trochu krve. Slušně zvládnuté řemeslo s hezkým vizuálem i atmosférou a byť si na film za rok nejspíš nikdo nevzpomene já se opravdu bavil. 70% ()

3DD!3

všechny recenze uživatele

Časová naháněčka tak jak to mám rád, s kvalitními herci a zajímavou zápletkou ala Predestination. Kdo zná pravidla žánru nebude překvapen a spíš si vychutná kvalitní atmosféru. Mickleho specifický styl dodává terminátorovské sci-fi punc reality. Nasynťákovaný soundtrack potěší, stejně jako Dexter v jedné z podpůrných roli. Pointa o zabíjení myšlenky v zárodku je cool, ale je taky hodně nebezpečná. Kdo bude určovat co je v pořádku si myslet a co ne? ()

dO_od

všechny recenze uživatele

// Žánrový kolotoč, který chvíli funguje, chvíli vůbec, jehož celá myšlenka ještě navíc spočívá v tom, že některý věci prostě nezměníš. I fucking hate that. Dovedete si tak představit moje překvapení, když jsem si na konci říkal, že mě ten film paradoxně vlastně docela bavil. Dvojka Boyd Holbrook a Bokeem Woodbine, kterej si toho stereotypního černýho policajta vychutnal naprosto maximálně, to táhne v první detektivní polovině hrozně dopředu, jenom aby se to v druhé přeplo do pomalejšího sci-fi módu s poměrně ambiciózním konceptem cestování v čase, kterej upřímně chvíli trvá, než prohlídnete, a i po tom nutí trochu přemýšlet. Jen to na pár místech utáhnout, režijně si s tím maličko víc pohrát, a klidně se tu mohla zrodit další žánrová pecka ala Looper. Takhle bohužel "jen" 6/10. ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Pane jo, tolik tří hvězd, na tak mysteriózní thriller, jsem v průměru dlouho za sebou neviděl. Na druhou stranu se není čemu divit, protože to, co tady režisér předvádí, to je na Chocholouška. Scénáristicky je totiž tento film absolutní úlet. Dějí se tam divné věci a hrátky s časem tu nemají vůbec žádnou kontinuitu. Na jeho obranu ale musím říct, že řemeslo v tom cítit je. I proto jsem neměl pražádný problém tento kousek dokoukat a uznat, že na film podobného ražení je technicky poměrně na úrovni. ()

castor

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut bylo výtečných. Fakt jo. Budoucí otec a řadový strážník s detektivními ambicemi, konec osmdesátých let, noční Philadelphia, slušná atmosféra, sympatická kamera Davida Lanzenberga, oběti silně krvácející z nosu, očí i uší a cosi vpíchnuté do krku. A někde v dáli tajemné děvče v modré mikině. O devět let později se situace opakuje. V dynamickém podání jsou tu spojitosti s někdejšími událostmi, přicházejí další oběti bez zjevných spojitostí. Z našeho hrdiny je detektiv, ač má policie případ někde na čtvrté koleji, on si jde zarputile za svým, až z toho zanedbává svou již devítiletou dceru, na kterou je navíc sám. Jenže pak se stroj, tedy režisér a jeho tým zasekne. Zavětříme sci-fi stopu a dějí se podivné věci. I tempo zvolní. Kvalitní atmosféra i velmi dobrý Boyd Holbrook naštěstí zůstávají. I režisérův předchozí flák (Pachuť pomsty) nabídl první polovinu, ze které jsem byl nadšený. Druhá půlka chtěla pečlivější dohled. Každopádně kdo má rád temnější příběhy, v nichž je potřeba si na akci počkat, spokojený bude. ()

• Na začiatku, v roku 1988, počúvajú Locke (Boyd Holbrook) a Maddox (Bokeem Woodbine) v rádiu komentár basketbalového zápasu. Hlásateľ hovorí, že Philadelphia prehrala s Atlantou 103:101. Zápas medzí týmito tímami s rovnakým výsledkom sa konal 14. apríla 1988. (m.a.t.o.)
  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)