Reklama

Reklama

Dororo

(seriál)
Trailer 3
Japonsko, 2019, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Osamu Tezuka (komiks)

Hudba:

Jošihiro Ike

Hrají:

Mugihito (vypravěč), Hiroki Suzuki, Rio Suzuki, Mucumi Sasaki, Naoja Učida, Akio Ócuka, Šója Čiba, Secudži Sató, Kóhei Amasaki, Masajuki Akasaka (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Honbou za mocí, prosperitou a vojenskými úspěchy svých zemí se jeden mocný pán samurajů zřekl víry a upsal se 48 démonům. Výměnou si démoni, k plné spokojenosti onoho lorda, vzali orgány a části těla jeho nově narozeného syna. Hyakkimaru by býval tento úděl nepřežil nebýt svědomité péče doktora Honmy, který mu poskytl i velmi prosté protézy pro jeho chybějící končetiny. O 16 let později je znetvořený Hyakkimaru na vytoužené cestě stát se konečně člověkem: Každým zabitým démonem získává nazpět jednu ztracenou část svého těla. Na této výpravě se mimo jiné setkává s mladičkým sirotkem Dororem, který sám sebe nazývá nejlepším zlodějem v Japonsku. (Scalpelexis)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (17)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto strhnul a každá minuta byla pastva pro oči. S každou další epizodou však začíná kvalita trochu víc pokulhávat a nakonec mi přestala docházet energie na tu strnulou epizodičnost. Konec už jsem shlédla jen se skomírající jiskřičkou prvotního plamene nadšení. Takže pokud můžete, zkoukněte to na jeden zátah. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Za mě dobře skloubená akce s příběhem, který má místy slušný filozofický přesah. Zkrátka pojďme si nenápadně povídat třeba o cenně vyššího dobra, o tom, kdo má o čem právo rozhodovat a kdy je člověk člověkem a co to vlastně znamená a aby to nenudilo, tak u toho zabijeme pár démonů! A i já za sebe říkám, že to byla fajn cesta, zajímavá i drsná (s reálnými problémy jako je třeba hlad, prostituce, válka i smrt), na které mě prováděli uvěřitelné a sympatické postavy. Zkrátka takhle nějak má vypadat kvalitní a dobře vyvážené anime. 8/10 ()

Reklama

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Sice je to anime a tam je dovoleno vše, ale mě v jistém smyslu ta nelogičnost rozčilovala. Kupříkladu přestože milý Hyakkimaru, který od svého narození neslyší a nemluví, když získá sluch kupodivu rozumí lidské řeči. Ale je to anime. Animace je moc pěkná, příběh je originální ač nelogický, podívaná to není špatná. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

S Dororo mam jeden maličký problém a to, že kvalita anime ide postupne dole a to nie len príbehovo, postavy sa stávajú plochejšie, ale aj animačne / vizuálne sú nejaké problémy hlavne v dvoch dieloch ku koncu Dorora a to mi normálne pripomenulo trocha Naruta, kde animácie robili rôzne tými a kvalita animácie / vizuálu dosť haprovala, alebo Dororu došiel proste budget. Nápad je výborný a postavy sú naozaj dobre napísané, ale ako som spomenul čím je anime dlhšie tým sa stávajú "plochejšie" a ich záujmy sú veľmi predvídateľné. Morálna hladina či morálny aspekt toho, že či je viac niekto, alebo väčšia skupina ľudí je tu zobrazená dostatočne kvalitné a tento aspekt sa mi naozaj najviac páčil. Neviem čo by bolo pre mňa viac, ale asi spravodlivosť a to, že Hyakkimaru vlastne nemohol za nič čo sa mu dialo a vlastne chcel len späť to čo mal dostať do vienka a áno hlavná postava Hyakkimarua sa postupne čoraz viac z toho ako bol tajomný sploští len na jednu vec , aj keď emócii by mohol mať viac tieto nie sú dostatočne prezentované. Možno to tu znie celé ako HATE, ale anime je to naozaj kvalitné po všetkých stránkach, ale z toho nápadu sa dalo ešte viac získať a hlavne vadí kontrast toho, že najlepšie diely su niekedy okolo polovice anime hlavne diely okolo Mio arcu sú naozaj kruté a také kruté ako samotná vojna, dodávajú tomuto anime to čo potrebuje a tieto diely s ňou a mnoho ďalších považujem určite za 5 hviezdové v csfd meradle, ale celkovo to je na 4 rozhodne. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně slabá pohádka pro děti. Naprosto nelogická. Hlavní hrdina zabíjí démony a vždy mu doroste nějaká chybějící část těla. Až na to, že pak je zabíjí a nic mu nedorůstá. Nikdy nic neslyšel, neviděl a najednou umí mluvit? Bojovat s meči místo rukou proti někomu kdo má mnohem delší zbraň je taky strašný nesmysl. Tak by se horkotěžko někomu dostal na tělo. Kdo aspoň někdy zkusil boj s bokenem nebo bo ví o čem mluvím. V ději není prakticky nic zajímavého a překvapivého. Jsme tu jen oblažováni povrchními moudry, kterých jsou podobná díla plná. Rozsekat v 17. epizodě na kousky démonického čtyřnohého mistra Třísku je jako že vtipné? U téhle scény jsem trpěl nejvíc. ()

Galerie (912)

Reklama

Reklama