Reklama

Reklama

Mob Psycho 100 - Season 2

(série)
Trailer 2
Japonsko, 2019, 5 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Dlouho očekávané pokračování anime seriálu Mob Psycho 100 (2016) je tu. Po předchozích událostech, kdy se jistá tajná organizace rozhodla unést a vymýt mozek Mobova bratra Ritsua, se vše vrátilo víceméně do starých kolejí. Tedy až na to, že Mob už není jediný z rodiny Kageyama, kdo oplývá nadpřirozenými schopnostmi. I Arataka Reigen nadále pokračuje ve svém exorcistickém řemeslu a samozřejmě neváhá do každé práce zatáhnout svého svěřence Moba. Jenže jak plyne čas a do života mladého studenta přicházejí stále noví a noví přátelé, začíná si chlapec uvědomovat, že by chtěl začít žít víc jako všichni ostatní obyčejní smrtelníci. Jenže to tak docela nejde. A co víc, na scéně se objevili další nepřátelé. (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Druhá série se mi rozhodně líbila víc jak ta první. Především vývoj postav (hlavně Mob se dostal neuvěřitelně daleko) a divákovo další seznamování s Reigenem bylo moc fajn. Bylo to napínavé, zábavné, dospělé i hravě dětské. Jak se stupňovalo anime, se mi líbilo, ale závěr – tím myslím závěrečný souboj Moba a taťuldy – už ne. Brokolice dobrá, ale to je tak vše. Mob ve škole, odporující Reigenovi, tvořící si komplexní osobnost byl nejlepší. Slabší 4*. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím, ale mě druhá série bavila o něco víc než ta první. Líbil se mi už první díl téhle série, který mi přišel o něco hlubší a propracovanější, než všechno co jsem zatím (v sérii první) viděl. Tenhle krátký příběh mě hodně zaujal. Pak se mi líbil vývoj postav, fakt, že v určitém okamžiku se náš Mob dokázal vzepřít svému "mistrovi", že začíná konečně nějak intenzivněji projevovat svůj charakter oproti první sérii, kde pro mě byla hlavní postava prostě příliš plochá. Stejně tak si mé sympatie stále více získával Reigen. No a užil jsem si i samotný závěr a závěrečný souboj, kde se toho sice na můj vkus hodně namluvilo, ale také to bylo v určitých okamžicích napínavé a hlavně po grafické stránce docela zajímavé. Tedy já zklamaný nejsem a za mě 6,7/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Uzívané a téměř zbytečné pokračování, které nad vodou totální zbytečnosti drží pouze prostřední část týkající se vývoje vztahu mezi Mobem a Reigenem. Pouze tato část dává existenci druhé řady smysl, byť se nabízí otázka, zda by namísto rozplizlých 13 dílů nešlo vytvořit kratší OVA, které by se zaměřovalo právě jen na vývoj těchto dvou postav. Zbytek totiž tvoří jen uzívaná vata, v níž se oproti první řadě výrazně šetří vtipy, zajímavými postavami i dějovými posuny, a tak se v této vatě i pozitivní dojem z povedené předchozí části výrazně ztrácí. Animátorští onanáši z Bones se sice tradičně utrhli ze řetězu a okázale předvádí své schopnosti zejména v akčních sekvencích, ale stejně tak jako z rozmazaného psího exkrementu nutellu neuděláš, tak ani šikovní animátoři nemohou svými ódami na radost vykompenzovat nulový děj korunovaný extrémně plochým záporákem, který byl tak matný a nudný, že už si ani nepamatuji, jak se jmenoval. Těžká špaténka a slabé 2*. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přetrpěl jsem to... Pokračování Moba bylo naprosto o ničem. Episoidní díly, kdy se nikdo ničemu nepřiučí, postavy královsky silné v minulé sérii naprosto nepodstatné v této a poslední záporák byl takový djouk, že jsem u toho skoro usínal. V porovnání s těmito "hlavními" jsou veškeré další postavy doslova vedlejší... Sledoval jsem spíše z povinnosti, bylo to víc a víc absurdní. Na druhou stranu se vyřádili v animacích, které jsou (až na poslední díl) zmáklé opravdu dobře. Za mě hluboké zklamání. Upřímně ani nevím, až na poslední snad 2-3 episody, co se tam stalo. Max si pamatuju episodu se silným duchem a v jedné se Mob rozhodl na chvíli skončit. Jinak bílo, pusto, nepamatuju. Nenechalo žádný dopad. Nulový chtíč se na to kdy kouknout znovu. Ani kvůli příběhu, ani kvůli animaci, postavám, ničemu. To se radši podívám podesáté na Ouran nebo Kaibu. Mob thumbsdown 35 % ()

a.keram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské zlepšení oproti první sezóně, kde se děj prvních pár dílů naprosto vlekl a až na pár světlích momentů byl naprosto irelevantní. Ať už jde o začátek, který se točil okolo Mobovy psyché a jeho nových vztahů ve škole tak o zajímavý vztah Moba a Reigena. Vše bylo zakončeno top tier anime střetem. Jediné co tuto sezónu pro mě shodilo byl trochu moc rychlí rozpat a opětovná náprava vztahu mezi hlavní dvojicí serie, které si zasloužilo alespoň epizodu navíc. A také až příliš klišé anime zakončení, kdy se všichni záporáci otočí na stranu dobra. 8/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Moba jsem očekávala daleko víc než návrat Saitamy, ale mé pocity jsou smíšené. Zatímco první série začíná velmi hořce a dost dlouho trvá, než se začne dít něco pořádného a postavy si získají divákovy sympatie, tady je rozjezd celkem příjemný. Nic vyloženě přelomového, ale dokázalo si to udržet mou pozornost. Což se o druhé polovině říct nedá. Druhá půlka totiž zničehonic upadá v těžce generický shounen plný prázdných soubojů a zapomenutelných záporáků a ani Reigen to nezachrání. A to opravdu zamrzí, protože v první půlce se mi moc líbila práce s postavami, neboť jak Mob, tak Reigen zde prochází velmi slibným vývojem, který takto ale ve výsledku vyzní naprosto do prázdna. Jinak opening je výrazně slabší, ale to se dalo čekat, a nejlepší je opět psychadelická animace. 6/10 ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Mobovi vôbec neškodí ba naopak si dokázala zachocať rovnakú tvár ako predošlá séria ďaka ,čomu seriál pokračuje v rovnakom duchu (doslova) ,vizuále (pozerám sa na teba One Punch Man) a humore. Opening a outro sú na rovnakej úrovni ako u predošlej série ,len menej chytľavé. Ak to mám zhrnúť ,stále je to rovnako podivné anime a to je to hlavné. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť nečakane vtipné, napínavé a parodujúce predošlé dianie. Mob sa vyvíja, čo sa týka jeho vnímania vzťahov. Reigen is tiež uvedomuje zodpovednosť za Moba a dôsledky jeho vlastných rozhodnutí. K dokonalosti niektorým epizódam v druhej sérii chýba väčšie sústredenie na vývoj postáv ako aj rozvoja príbehu a jeho tempa. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nudy jsem dal druhé sérii šanci. Pro mě lehce posun dopředu, více akce a pár epizod se mi dokonce líbilo. Avšak to nic nemění na tom, že Mob Psycho je anime, které má podle mě jen velmi málo co nabídnout. Z velké většiny se jedná o epizodické anime, příběh je extremně slabej. V podstatě jako kdyby ani nebyl... V každém díle se něco málo uděje a v dalším máte pocit, jakoby to na další díly nemělo žádný vliv. Ale když už přijde na řadu akce, tak je na co koukat, vizuálně to vypadá velmi dobře, ale co naplat, když všechno ostatní zaostává.. 3* a to jsem hodnej! ()

Reklama

Reklama