Reklama

Reklama

Tate no júša no nariagari - Season 2

(série)
Trailer 2

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hrdina se štítem Naofumi konečně očistil své jméno a spolu s ostatními hrdiny odrazil další vlnu nepřátel. Za odměnu dostal panství, které kdysi bylo domovem jeho společnice Raphtalie a zde se se svými přáteli připravuje na další vlnu monster, která má brzy dorazit. Odpočet příchodu této kalamity se však jednoho dne nečekaně zastaví a Naofumi a jeho přátelé jsou napadeni podivnými příšerami, jaké zatím nikdy nepotkali.
Poté, co nepřítele porazí, jsou všichni čtyři svatí hrdinové povoláni ke královně Mirelii, která jim sdělí, že v sousedním království se probudila obrovská želva, která přichází zhruba jednou za tisíc let, aby přinesla světu strašlivou zkázu. A tak je pouze na Naofumim a jeho družině, protože ostatní hrdinové královninu výzvu odmítli, aby se této nové hrozbě postavili. Může však sám jeden hrdina porazit prastaré a neskutečně mocné monstrum? (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série hrdiny se štítem se rozhodně nevyvedla tak, jako ta první. Ono se ani není moc čemu divit, když to, co bylo na první sezóně nejlepší (justice pron), tady už není, a tak zbývá jen v mnoha ohledech průměrná fantasy. Navíc mi i připadá, že autor po vyřešení prvního dějového oblouku a po dokonání hrdinovi pomsty najednou tak nějak nevěděl, co chce dál s příběhem dělat a kam ho má směřovat. Nevím jak vám, ale mě ta premisa s želvou a to, jak je do příběhu dosazená, působí tak nějak nepřirozeně (šroubovaně) a doslova nacpané na sílu. Prostě místo pokračování v již rozepsaném příběhu, který evidentně neskončil a má další prostor pro rozvoj, to najednou na chvíli úplně divně zařízneme a místo nebezpečí A dosadíme úplně jiné nebezpečí B, a to bez nějaké delší a logičtější expozice. Prostě tady je želva diváci, bojte se! A ono to nečekaně vůbec nefunguje, část s želvou nemá napětí, nejde z ní strach a celé to působí jen jako takový ne moc dobrý build up k druhé půlce, kde se pro změnu opět někam narychlo a zvláštně přesuneme a budeme řešit zase něco jiného, co když se vyřeší, tak si uvědomíme, že to vlastně na celkovou zápletku nemělo skoro žádný zásadní vliv a že jsem na konci druhé sezóny plus mínus na stejném místě jako jsme byly na jejím začátku. To pak skoro vypadá, že druhá sezóna byl jen zbytečný a na hlavní linku špatně naroubovaný filler. That’s what i feel… No jo, ale kdyby ten vedlejšák byl aspoň dobrý. První půlka se vleče, hraje si na emotivní, ale v podstatě jen nudí. Druhá půlka se snaží o nějaké to drama, ale buduje ho často těmi nejlacinějšími prostředky a ani fakt, že existují další světy jiných hrdinů (což není spoiler, protože to jsme věděli už od konce první řady), mi neprodává tak, abych o celý ten koncept měl aspoň trochu zájem. Takže co jsem nakonec dostal v druhé sezóně? Sexy želvu, debilního psychopatického záporáka, nového seriálového maskota, trochu laciného dramatu, pořád stejně milou Raphtalii a poslední díl, který má kvality podprůměrného OVA. Tahle sezóna se vážně moc nepovedla, no snad ta další bude lepší… 4,4/10 ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek hodně slabý. Pozdější restart a tím spojené nové levelení a získávání schopností seriál nakopl. Závěr byl ale zase slabý. Tento seriál je zajímavý jen pokud se objevují nové dovednosti a učí nové věci. Příběh o boji s vlnami je naprosto o ničem. A chybí zde také ta šikana hrdiny z první řady. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá série byla celkem pro mě zklamáním, kdy onen neduh první série, který jsem zmiňoval o rozdílnosti s mangou, se tu začíná čím dál více ukazovat a to zrovna v negativním směru. Obecně události z druhé strany měli lepší atmosféru, napínavost a pracovanost v manze, kdy tady je to jaksi odfláknuto tak, aby to měli autoři co nejdříve za sebou v omezeném počtu dílů. Příběhově i když se tu dějí celkem důležité události, tak je to slabší oproti první sérii hlavně kvůli zabitému zpracování a obecně kvůli tomu, že začátek celkem nastavil laťku vysoko, takže už to začíná být takové vedlejší. Animační stránka se drží svého a po hudební stránce OP a ED je opravdu povedené. ()

Rymixta 

všechny recenze uživatele

Dlouhý boj a zbytek totálně urychlený. Začátek slušný, aspoň nějaká změna toho, jak se na Naofumiho lidé dívají. Někomu se to líbilo, ale mě ta neustálá stejně se opakující šikana hrdiny ke konci první sezóny už nebavila, protože to ze všech občanů dělalo totální tupce a občas to bylo až absurdní, možná až očividně umělé. ALE, pak ta želva..které bylo v o polovinu kratší sérii věnováno mnoho času, a když pak přišla (POZOR SPOILER) zajímavá zápletka s přesunem do jiného světa, najednou jsem měla pocit, že už nění čas a děj byl strašně uspěchaný a všechno, včetně osvobození z vězení, získání zbraně a pod. se událo až moc rychle a bylo to až příliš jednoduché. Myslím, že z toho mohlo být pár dalších solidních dílů. Možná se na tom podepsalo vytváření ještě za pandemie. ()

Reklama

Reklama