Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V celovečerním snímku "Deadwood" od režiséra Daniela Minahana a scénáristy Davida Milche se dočkáme pokračování příběhu, který započal v kritiky uznávaném a cenou Emmy ověnčeném stejnojmenném seriálu z produkce HBO. Nezapomenutelné postavy v podání původního hereckého obsazení se po deseti letech znovu shledají, aby oslavily státní suverenitu Jižní Dakoty. Někdejší rivalové opět zažehnou své spory, spojenectví procházejí tvrdou zkouškou a staré rány jsou znovu otevřeny, zatímco se všichni snaží přizpůsobit nevyhnutelným změnám, které s sebou přinesl čas a moderní doba. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

bobstock 

všechny recenze uživatele

K pochopení příběhu mi stačila první série seriálu. Film se táhne na vlně o 10let později, starší a mírně změněné postavy v chování jsou příjemné hlavně u šerifa Olyphanta je plnější vizáž plusem. Kalamity Jane lesbička a hlavní kšeftař McShane změklý a nemocný, už nehraje důležitou roli. Standartní kousek obsahuje odhadem tak tři díly k doplnění seriálu z městečka Deadwood v čerstvě vzniklém státu Jižní Dakoty. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch sme sa dočkali filmu od ktorého sme očakávali, že uzavrie niektoré nedokončené línie. Hlavne zúčtovanie so zákerným Hearstom. Najväčším problémom filmu je jeho nevyvážené tempo a dej, ktorý by vystačil na jednu hodinovú epizódu seriálu. Takže úvodných 40 minút sledujeme jak si naše milované postavy žijú po desiatich rokoch. Všetky tie flashbacky sú trochu otravné. Hlavne keďže som si krátko pred filmom zopakoval celý seriál. Okrem masiek, ktoré majú postavy ostaršiť, sa prekvapivo príliš nezmenili. Dokonca aj zápletka s Hearstom pôsobí jak keby veľa času od minulej epizódy neubehlo a stále sa rieši to isté jak minule. Pomsta miestnych za smrť nejakého ich milovaného kamaráta. Takže to bohužiaľ schytá ďalšia obľúbená kladná postava, aby to vo finále mohlo poriadne vyeskalovať. Ale po všetkých tých provokáciách a chystaniu sa do boja, film nakoniec cúvne podobne ako vo finále tretej série a okrem menšieho hromadného lynču nám neposkytne adekvátne uspokojenie. Záver je podobne otvorený jak minule a vyzerá to, že tvorcovia dúfajú vo vznik ďalšieho filmu. Výsledkom je trochu zbytočný film, ktorý dej príliš neposunuj napriek mnohým rokom, ktoré ubehli. Film najviac poteší divákov, ktorým stačí proste stráviť ďalšie dve hodiny s ich obľúbenými seriálovými postavami. Je obdivuhodné, že sa podarilo zohnať skoro každého predstaviteľa, ktorý medzitým nezomrel. Aj keď viacerí sa tu len mihnú a chorľavý Al je podobná mrcina ako v druhej sérii, čo som nerád videl. Zato Bullock je stále pripravený po vás vyštartovať a na jeho stret s Hearstom som sa celý čas tešil. Najviac vo filme ale vynikne Trixie, ktorá si tú hubu vo chvíli, keď ma byť ticho, proste ani za boha nezavrie. Potešilo ma aj cameo Garreta Dillahunta tentoraz už v tretej úlohe. Takže celkovo z filmu síce nie som nadšený, ale ani sklamaný. 6/10. CZ dabing potešil návratom snáď všetkých pôvodných dabérov, ale sklamal prekladom, ktorý sa znova vyhýba nadávkam ako v prvej sérii. Jane a Trixie bez nadávok sú proste iné postavy. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako seriál, i zde se opakují stejné chyby a i zde opět vládne silná sentimentalita a hloupá vypočítavost scénáristů. Ti nejen, že nedotáhli děj k nějakému zdařilému závěru, ale ohánějí se flashbacky, znovupřipomínáním seriálových postav (včetně jejich trapnosti, jako třeba samomluva, lesbičnost a jiné pakárny - viz. můj komentář k seriálu) a porcují nám jednu trapnou scénu za druhou (svatbou konče). Myslím, že nemá cenu zdůrazňovat, že samostatně tento film nemá co říct - bez vidění seriálu to prostě nemá cenu, ale skouknout ho - to vám prostě nemůžu doporučit. Vlastně jediné mírné plus je Timothy Olyphant a to jen proto, že ho mám rád... a to i s knírem. Takže stejně jako nechápu přehnanou oblíbenost seriálu, nechápu ani tento zákusek. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Finále seriálu s pokojným priebehom. Veľa postáv, veľa príbehov, logicky teda aj dlhá minutáž. Udržalo si to ten seriálový ráz, žiadne nadštandartné akčné scény alebo výrazné prekvapenia. Niečo sa ukončilo, McShane zase raz najlepší. Trochu mi kvôli tej spleti príbehov chýbala väčšia dravosť, inak pozeratelné. 3 z 5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že sa z Deadwoodu stal Oldwood. Každá jedna z postáv je stará, unavená a v niektorých prípadoch aj platí, že na sklonku života. Kedysi fantastický westernový seriál, prichádza s epitafom v podobe tohto televízneho filmu, ale česť seriálu veľmi nerobí. Ale nie z dôvodov, aké by mohli pri tomto tvrdení jedného napadnúť. Dôvod, prečo to už nefunguje nie je ani v tom, že postavy zostarli. To je pochopiteľné. Problém spočíva v tom, že chýba toľko drobných mikropríbehov a uzatvorení. Celý čas som mal pocit, že som ukrátený o emócie, fakty a scény. A hoci chápem, že sa Milch potreboval rozlúčiť a chopil sa šance, keď ju dostal, je cítiť, že sa musel v rámci nápadov a celej svojej predstavy s ktorou do Deadwoodu pôvodne išiel, vzdať. A je to cítiť v každej scéne. Aj napriek tomu ale bolo príjemne rozlúčiť sa s postavami, hoci všetkým chýbalo skutočné vyvrcholenie, ktoré by si každá jedna z nich zaslúžila.  A tie niektoré happyendy mi tiež neprišli úplne zaslúžené. Epilóg v ktorom vo veľkom absentuje duša seriálu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v roce 1889, tedy 10 let po skončení poslední epizody stejnojmenného seriálu. (ČSFD)
  • Klobouk, který nosí Joanie Stubbs (Kim Dickens), je stejný šedý cylindr, který měla na sobě v původním seriálu Deadwood (od r. 2004)., ale byl upraven hnědou tkaninou, aby vypadal novější. (ČSFD)
  • Píseň hraná během titulků, „Hog of the Forsaken“, je stejná píseň, která zazněla v titulcích epizody Deadwood (2004) seriálu Deadwood (od r. 2004). (ČSFD)

Související novinky

Kdy dorazí filmový Deadwood?

Kdy dorazí filmový Deadwood?

10.02.2019

Programový šéf HBO Casey Bloys měl nedávno příležitost rozpovídat se něco málo o plánech, které má kabelovka pro letošní rok. Kromě spokojených reakcí na třetí řadu Temného případu pak došlo mimo… (více)

Reklama

Reklama