Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Recenze (291)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vtipné intro s Knoxvillem, funkční emocionální rovina s holkou-chráněnkyní, odflákle urychlené finální zůčtování s bad guys. Popkulturní bejkovina se zbytečně moc úmrtími nevinných, které mají být jakože vtipné, a záporákáma, kteří mají být jakože cool. A charakterním hercem Mikkelsenem, který se do ní vůbec nehodí, ale paradoxně jí jako jediný prvek dělá docela koukatelnou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dokonale hustý Mikkymaus a nádherně slizký Endy Pipkin v masitém krystalickém vinném potěšení, které artovým hnědopichům ani milovníkům těch tolik seriózních a veskrze sofistikovaných svištících homopelerínek a konečníků, těsně obepnutých pastelovým elastanem, zjevně příliš neučarovalo. No nic, někdo ty buzny přepětkovat musí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dá Dalajmáma zřejmě odpad. Ani mě příliš nenadchnul, ta snaha o cool za každou cenu působila křečovitě. Mads si zřejmě chtěl odflusnout od náročných roli, biflování složitých dialogů a dopřát si prcačku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bola by to priemerná báchorka o obstarožnou hitmanovi, ktorý ak si chce zaslúžiť penziu, musí vykynožiť armádu mladších kolegov. Je to zmätené medzi bizarne komiksovým krvákom a vážnejším thrillerom, navyše to napriek všetkej tej krvi a čvachtavým headshotom vlastne nemá ktovieako dobre natočené akčné scény. Ale do plusových hodnôt to ťahá ako vždy skvelý Mads Mikkelsen, ktorý je tu opäť kráľ všetkých badassov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že od Jonase Akerlunda odejdu z jednoho filmu absolutně nadšený (Vládci chaosu) a druhý mi svojí efektivnosti rozhodí div ne vyrážku na ruce. Přitom hudbu složil Deadmau5 a hlavní herec je Mads Mikkelsen. To už jsou lákadla, která se neodmítají. Jediné, co ale stojí opravdu za zájem je úvodní scéna s Johnny Knoxvillem, která by dobře posloužila jako krátkometrážní film a ne jako vstup do samotného filmu. A o tom celý film je. Sral mě od začátku do konce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ NAŠI AGENTI UMŘOU VE SLUŽBĚ NEBO PŘI NESPECIFIKOVANÝ NEHODĚ, KLAUZULE V JEJICH SMLOUVĚ UVADÍ, ŽE VŠECHNY PENÍZE ZŮSTÁVAJÍ FIRMĚ...“ /// Fajn pohodový a uvolněný tempo. Navíc zabíjení už dlouho (možná od Sejmi je všechny) nebylo tak zábavný. Násilí... jo, jo. Toho je tady fakt dost! Dojde i na mučení... takže Netflix si v klidu může odškrtnout ze seznamu přání - „natočit nepřístupnej film“. Což je mimochodem dobře. Špatnou zprávou je, že tady vo nic jinýho v podstatě nejde. Scénář je mix všeho možnýho s podobnou tématikou, ale já už dlouho neviděl Mikkelsena v akci. Jako vůbec. A stejskalo se mi po tom jeho vážným ksichtu. Takže nepřekvapí, že týhle jeho Netflix „One man show“ dávám palec – víte co, rovnou tři! – nahoru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Polar: Came from the Cold“, kterou stvořil Viktor Santos, neznám. 2.) Ujíždím na bezduchejch píčovinách (navíc v nich hledám přidanou hodnoutu.). 3.) Thx za titule „mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix ze začátku roku tasí vynikající akční jízdu ve stylu Johna Wicka, ale hlavně má blíže k Japonským šílenostem. Mads Mikkelsen jako vysloužilý veterán a nejlepší nájemný zabiják na světě je naprosto vynikající a rád by si už spočnul, ale jeho bývalý zaměstnavatel ho nyní považuje za přítěž a chtěl by ho odstranit, posílá tedy A- team šílených nájemných zabijáků, aby jej odstranili. Mads je však vždy o krok napřed a nebere si s nikým servítky. Skvěle nahláškované, extravagantně přestylizované, pořádně akční, neskutečně krvavé ( vrtačka ou!) a sex appealem nabité. Takhle nějak bych si představoval natočení filmového Hitmana. Působivá audiovizuální béčková jízda, která potěší fanoušky ujetostí, zvrhlého sexu, nekompromisních antihrdinů a dávkou drsné adrenalinové akce. Zvrat v závěru slušný a sem s dvojkou. Spokojenost. 80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Duncan by si rozuměl s Johnem Wickem...i když vzhledem k tomu, jak dopadl Duncanův pes, by se asi museli scházet jenom pracovně. Každopádně Mads jako nájemnej vrah je doslova jako účes a celkovej vzhled Vanessy Hudgens v tomto filmu. Ano je děsivý, smrtící a vážně z něj jde strach. Kromě toho, že Vanessa tu vypadá opravdu příšerně, je vše ostatní, buddhodík, v pohodě. Hlavní zmrd je něco tak neskutečně odpornýho, že sem málem vrhla pokaždý, když se objevil na obrazovce. Teplej pašík,porážkové váhy s botoxovejma rtíkama ho má v řiti tak 5x denně, každopádně svou roli dává na pána - Nenávidíte ho od prvního pohledu. Jako bonus je to kolosální debil a krásná ukázka, že občas je lepší svému zaměstnanci zaplatit a klidně přidat i nějakou tu prémii, jelikož Madse by vyplatil i Strýček Skrblík, pokud by nechtěl skončit bez jedinýho brka na pekáči. Ve filmu se vyskytuje celkem vražedný číslo zavražděných, Mads to kosí na všech světovejch stranách a zuby si na něm vyláme i speciální ASSasýnský komando. Přitom stačilo tak málo...Sáhnout do peněženky a vyplatit ho. Konec mě navnadil na pokračování, který určitě nebude, ale je to asi jako se sexem se Suki Waterhouse - Ten taky, dle všeho neklapne, ale snít o něm můžu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejnebezpečnější doba pro muže je začátek důchodu." To určitě je, ale firma Damocles má s odchodem svejch zaměstnanců do důchodu drobný problémy. Ovšem pan Vizla důchod chce a vyrazí si pro něj cestou trnitou, na který by ho stěží zastavila tanková brigáda. Já jsem si to tedy celkem užil, ale nadšením úplně neskáču, protože na mě přitom někdo vylil nějakej ten hektolitr krve a já se po filmový produkci nerad musím umývat. Přesto nezapomenu na "pohřebákovu" přednášku ve škole a pobaveně se pousměju nad tím, jak se s konkurenční zabíjačkou souloží na sekyru. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kŕčovitý experiment, ktorý po celý čas balansuje medzi klasickým thrillerom a čiernohumornou komiksovou jazdou... no poriadne nefunguje ani v jednej z týchto polôh, pretože nemá zmysluplnú štruktúru a všetko je na seba náhodne naskladané, ako keď psíček a mačička piekli tortu. Na ako-tak stráviteľnú úroveň povyšuje Polar jedine charizma titulného Madsa Mikkelsena, ktorý však i tak miestami pôsobí, že sa v tomto kástingu plnom podivných karikatúr ocitol omylom. No a zjavne vyhorenému Jonasovi Åkerlundovi, ktorý sa až zúfalo snaží o moderný videoklipový štýl, by mal niekto vysvetliť, že množstvo samoúčelnej brutality z filmu automaticky nerobí sviežo pôsobiacu záležitosť. O to viac ak je snímaná takto rutinne. 30% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Já vážně nenávidím filmy, které ukazují vraždění nevinných jako něco cool. Chudák účetní. Kretén tento film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ohraný scénář, na efekt jedoucí, až otravná komiksová stylizace s papírově crazy postavičkami zabijáků a spoustou okázale krvavého násilí, nápaditá a úderná akce a charizmatický Mikkelsen. Na jedno zhlédnutí ok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Existují branže, kde tendence zaměstnavatele nevyplatit penzijní fond přinášejí samé nehezké věci.. Polar nezapře svůj komiksový origin a obskurní harlekýni (vládne Blut s Gorbačovovou skvrnou na ksichtě) skáčou z jednoho pop-artového políčka na druhé, nicméně tohle všechno je jen zanedbatelná stafáž kolem ikonického hitmana, který na sklonku praxe šetrně předvrtá do čela díru, než skrz něj pošle kulku. Rozhodování mezi třemi a čtyřmi průstřely hlavy usnadní přítomnost nadsázky (uctivý odchod bossovy ochranky) a především představitel hlavní role, který jako potomek muže jménem One-eye z Valhalla Rising přijal v průběhu snímku kromě jeho praktik i jeho přesnou podobu. Inu mistr Mikkelsen. Ten chlap kornatí z vnějšku a svým charisma ucpe každou škvíru.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pořádnej polární masakr. Z prvních recenzí jsem čekal nudu a vlastně jsem se přestal těšit, jenže Mads Mikkelsen nikdy nezklame a Netflix také ne. Minimálně v nekompromisním násilí. Polar jsou totiž naprostá jatka , jedna nechutnější scéna střídá druhou až jsem musel odvrátit zrak. Madsovi to pořád neskutečně střílí, takže za sebou nechává průběžně znetvořené mrtvoly a závěr je zkrátka čiré brutální nechutenství. Dokonce je tu i pomrknutí na Johna Wicka, škoda, že trvá jen 5s. Co je ale důležitější, je to zábava sledovat a dvě hoďky utečou jako voda. Ať už kvůli zajímavým režijním prostřihům či kýčovité saturaci barev nebo žhavým scénám z postele. Madsovi jde prostě všechno a cítím ve vzduchu, že dvojka tu bude cobydup. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nářez. Komiksovou předlohu to nezapře, stylizace je příjemná, ale nepřehnaná a do konce filmu mě neomrzela. Neomrzelo mě ani všechno to neustálé zabíjení, protože se z něj nikdy nestala rutina a pořád se dělo něco zajímavého a nápaditého... Například likvidace hlavního padoucha. Černý humor se tady mísí s vážnější sondou do duše téměř penzionovaného čističe, ale mísí se přirozeně a není to ani chvilku trapné - hlavně tedy díky fantastickému tahounovi Madsi Mikkelsenovi. Srovnání s Johnem Wickem se Polar asi nevyhne, ale mně mnohem více připomněl klasické akčňáky s rozporuplnými hlavními postavami, ve kterých hrál třeba Charles Bronson a které také rozhodně nebyly jen tupými střílečkami.___P.S. Vanessu Hudgens jsem do závěrečných titulků nepoznal. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tlupa inhumátorů neskládala z karikatur, bylo by to asi i dobré. Kdyby v úhlavní roli nekornatěl Mads, stálo by to za totální shit. Takhle si odnáším především rozjásaný zážitek z lékařské prohlídky nájemného vraha. Velice zábavný, lidský a absurdní moment. Jo, a kouzelné ,,jednou jsem měl psa".... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne. Urážka všem dokonce i průměrným akčním filmům a Johnu Wickovi obzvláště - to často skloňované přirovnávání snad ani nemůže být myšleno vážně! Polar se navíc pyšní jedním z nejdebilnějších "akčních vyvrcholení" všech dob, to nejlepší holt přijde už v polovině, a pak se jede na čtvrt plynu. Zmáknul jsem to jenom kvůli Madsovi a zajímavě dávkovaný brutalitě. Jinak vážně přestřelený experimentální meh. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Johnem Wickem se Polar asi nevyhne a upřímně nám dodal možná o něco zajímavější postavu. Duncan Vizla je totiž parádní přírůstek do rodiny postav, které nám Mads Mikkelsen kdy naservíroval. Pro mě nejlepší možná zpráva by nastala, kdyby jej povolal režisér Miller do pokračování Šíleného Maxe, kde by šel po krku Tomu Hardymu. Polar jsem si užil a Netflix u mě nadále boduje. No fear without compromise = dreams come true. Škoda protaženého konce. 75% ()

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama