Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Recenze (137)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $13,590,514Tržby Celosvetovo $14,690,514Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,329,611Tržby za predaj DVD v USA $1,518,072║ Ben Affleck keď má dobrý námet tak vie čo to predať zo seba. V celku poctivá športová dráma, ktorá má slušný náboj. /65%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, motivující, silné a hlavně si nepamatuji na dobrý sportovní film z basketbalu už delší dobu. Ben Affleck odvádí skvělý herecký výkon a především na hřišti je z něj respekt. Poutavé story, trable s alkoholem, basketbal, sympatický tým hráčů a nečekané rozuzlení. Gavin O'Connor špatné filmy zkrátka nenatáčí.Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Z Bena Afflecka si mnohí robia srandu. Mám ho rád, ale zároveň chápem aj jeho kritikov, lebo párkrát bol už fakt príšerný a úplne mimo. Toto ale platí takmer o každom hercovi, nie každý deň je sobota. Hlavný problém, čo sa Bena týka, vidím v tom, že málokedy má čo povedať. Vtedy je dosť hrozný, uznávam. V lepšom prípade priemerný. Akonáhle ale má čo svetu povedať, je fantastický. V 90. rokoch sa s kamošom Mattom vykecal v jednom z mojich najobľúbenejších filmov desaťročia, samozrejme v Dobrom Willovi Huntingovi. K tomuto skvelému filmu Matt a Ben zároveň napísali scenár a je to scenár brilantný, ako to býva skoro vždy, ak umelec do svojho diela zakomponuje kus samého seba a rôzne osobné výpovede, smútky, názory, ale i radosti. Kypel z toho život, energia, chuť čosi povedať, niečo po sebe zanechať pre budúce generácie. Fakt. No a teraz je tu zase film a Ben Affleck znova má čo povedať. A je naozaj dobrý, alkohol som z neho doslova cítil aj cez obrazovku. Práve včera sme sa s Rižom bavili o Štefanovi Skrúcanom, ktorý sa v našich končinách preslávil svojím hereckým podaním typického slovenského alkoholika. Kto to pokladá za vrchol, bude Benovým výkonom sklamaný. Čo sa mňa týka, videl som tucty filmov o alkoholikoch, ale Benovo stvárnenie (samozrejme podporené temnými osobnými skúsenosťami) patrí k najpresvedčivejším. Mnohí iní by na jeho mieste afektovali. On nie. On bol len sám sebou (alebo svojím minulým Ja). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Cože, sportovní drama o basketbalu, ve kterém se hraje i nějaký ten basketbal? Hlavně to neříkejte režisérovi Zlatého podrazu... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč to není jen další šablonovitá self-improvement story ze sportovního prostředí, která rovnou vyšumí, nýbrž film, co chytne za srdce a stojí za pozornost, je Ben Affleck. Otázka, do jaký míry musel hrát namísto pouze vžít se do svých vlastních trablí alkoholika, i tak ale, nemyslím, že na mě kdy herecky zapůsobil víc. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já zas dostanu od křesťanů v poště strašný kázání ale, jak říkáme my ateisti, "S boží pomocí do toho" (myslím do komentáře). Takže v tomto filmu je krásně ukázáno, jak drtivá většina pánbíčkářů v sutaně jsou pěkný svině. Když měl velebníček basketbalovej tým kolosálně na píču, tak to si náhle vzpomněl, že před čtvrt stoletím za ně hrál nějakej Jack Cunningham, kterej je dotáhl do play-off a tak proč by je tam nemohl dostat znovu, že? Akorát tentokrát místo z pozice hráče to bude z pozice trenéra a čert vem, že Jack má tunu osobních problémů a plné právo do sebe klopit jedno pivo za druhým a zakončovat to tvrdým. To je velebníčkovi u prdele, jen ať Jack projeví lásku k bližnímu a pomůže, však o tom je křesťanství, no ne? Pomáhej blízkým a těm v nouzi, pyčo! A tak Jack zahodí s velkým sebezapřením flašku, ponoří se do trénování, z bandy lůzrů udělá drým tým a pak, když se po čtvrt století tým dostane do plej a of k tomu, tak se stane co? Jack dostane další bombu od osudu, vyleje se, zcela po právu, jak váza a dovolí si tak přijít na jeden posranej trénink s kocovinou o něco později. A tramtadadáááá náš milej velebníček ho za prokázané služby okamžitě vyhodí a odmítá se s ním o tom vůbec bavit. Kde je to odpuštění? Kde je ta boží láska? Co na tom, že z bandy kluků, co byli k hovnu, udělal úplně nové osoby, co si věřili a kterým se rapidně zlepšil život i mimo basketbalové hřiště. Co na tom, že kluci ho zbožňují a co na tom, že sám bůh kdyby mohl, tak sestoupí z nebe, kopne velebníčka do koulí, sebere mu kolárek a pošle ho do pekla. Kdepak, Jack je tuze zlej, bumbal a tak minimálně na sto let do očistce. Nemám nic proti normálním křesťanům, ale svině jako byl tenhle, bych střílela. A ještě má tu odvahu mluvit JEHO jménem. Kokot starej! Jinak film se mi velmi líbil, Jacka sem plně chápala, na jeho místě bych také lila první ligu a Beník to zahrál skvěle. Jasně, že mu pomohlo, že má s chlastem tunu zkušeností, ale to je mi u prdele a na jeho výronu to nic nemění, prostě byl skvělej. A, jak konec naznačil, možná nakonec nebylo vše tak posraný jak se zdálo. Takže (k)ámen a Buddha s váma! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mě všeobecně moc neberou a když už, tak spíš o nějakym jinym sportu než o basketbalu. Takže je to asi moje blbost, že se na takovej film koukám. Ale tohle byla fakt ztráta času. Navíc moc nemusim ani Bena Afflecka. Paradoxně byl tady snad jedinej, kdo něco zahrál. Zejména ty mladý herci v rolích basketbalistů byli otřesný. Jinak se jedná o takovou tu sbírku klišé, co známe z jinejch sportovních filmů. Originální je tady snad akorát to, že trenér je opilec. 40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck je můj oblíbený herec a leccos mu prominu. Ty úplně největší faily jsem neviděl, ale the Way Back (jež hezky koresponduje s jeho nynější kariérou) jsem celkem věřil a spolupráce s Gavinem O'Connorem zkrátka zklamat nemůže. Pro fanoušky basketu a pořádných depek poměrně neškodné doporučení...7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlastal Matt Dillon, toho času literární alter ego undergroundového spisovatele Charlese Bukowského, a pak každé ráno takřka rituálně zvracel, hned v několika verzích si rád přihnul rovněž muzikant, který narazil na hudebně nadanou dívku a Zrodila se hvězda (naposledy to byla Lady Gaga), z vlivu alkoholu se pokoušel dostat v Roce ďábla i Jaromír Nohavica a naopak k smrti se vědomě upíjel v Las Vegas Nicolas Cage a právem za to dostal Oscara. Nově si rád přihne i někdejší basketbalová naděje, která dostala šanci pozvednout nejen beznadějné basketbalové družstvo jedné církevní školy, ale hlavně svůj zoufalý život. Koženého Bena Afflecka budu mít vždycky rád, tady je navíc velmi dobrý. Navíc v látce, u které se v reálném životě nebojí přiznat, že boj s alkoholismem je celoživotní a obtížný. Prošel si pobyty v léčebně, má za sebou ambulantní léčbu. A teď si také na plátně prochází závislostí. Skutečně silné paralely. Jeho postava je jinak stavebním dělníkem, samotářem, který rád zajde na pivo. Brzy pochopíme, že jeho docházení na bar není úplně v pohodě. Pak se rozjede druhá linie o sportovních outsiderech, kteří se musejí semknout a dokázat, že koše střílet umí. A ještě vyřešit vlastní sociální trable. Asi tušíme, kam to bude směřovat. Záhy také zjistíme, proč Ben chlastá, já mu to celé věřil. Ve výsledku jde o velmi obyčejně uchopený příběh, ovšem možná právě v té jednoduchosti je ta největší síla. Velmi civilní a docela dospělé. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Filmy Gavina O' Connora ma bud uplne nadchnu (Miracle, Warriior) alebo prinesu uplne priemerny zazitok (Cest a slava, Uctovnik). Toto je niekde medzi. Ako sportovy film je to super vyplnene klise s presne davkovanymi emociami. Tu sa vsak snazili tvorcovia o viac a ako drama o rozpade je to bohuzial prilis naivne a malo neprijemne. Affleck v ramci svojich moznosti vyborny. Zvrat v poslednom akte a facka tradicnemu klise funkcna. Fajn film s nevyuzitym potencialom. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V případě Bena Afflecka ve mě stále zůstává jakási pachuť, která je spojená s tím že hrál Batmana a v civilu je prakticky alkoholik. Takže co s ním? Dáme ho na střední katolickou školu, aby trénoval kluky basket a do ruky mu dáme ve volných chvílích skleničku. S tímto nápadem přišel Gavin O'Connor, který dokáže prodávat sportovní dramata přesvědčivě jako málokdo. Je spíše otázkou zda-li tohle tedy chcete sledovat či ne. Affleck smutný být umí. Hrát se taky naučil, ale vadilo mě to křesťanské prostředí. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor natočil niekoľko solídnych filmov (Miracle, Warrior) obzvlášť Účtovník s Benom Affleckom stojí za to, no ich druhá spolupráca sa moc nevydarila. Prechlastaný Affleck je trošku nudný a celý film sa mi zdal, že trvá asi tri hodiny. No pokiaľ bývalý basketbalista nastúpi na post trénera a začne presadzovať svoje metódy (ako napríklad zjapanie na trénerov) a sem tam aj vyhrávať, začalo ma to baviť. No chýba tomu nejaká iskra, pretože ten film je úplne bez duše. 65% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) The Way Back mě trailerem docela zaujmul, na Bena Afflecka jsem se těšil. Ve výsledku to dopadlo dost divně. Rozhodně to tady nebudu kritizovat do aleluja, přesto se to moc nezdařilo – jako celek to nefunguje. Téma: Basketbal, ok – máme tu hráče, Affleck hraje postavu opileckého trenéra, jenže od začátku bylo vše špatně. Hned se šlo na věc, trenér je začal trénovat, bez toho aby jednotlivé hráče nějak poznal. No, to možná trochu kecám, pár kontaktů s nimi měl – spíš mám na mysli skutečnost, že mezi trenérem a hráči neexistoval žádný vztah – a to je podle mě zásadní problém. Takže cca ty první 2/3 mě moc neoslovily, závěrečná se už vylepšila, soustředila se víc po dramatické ose na postavu Afflecka a tím to končí. Finále dopadlo úplně debilně. Přeci jen jsem čekal, že se s hráči ten onen opilecký trenér setká a ono to skončilo úplně jinak. Ben Affleck mě ale bavil, hrál to obstojně, víc kladů ale moc najít nemůžu. Ostatní herci bez připomínek, včetně nevýrazné hudby. Ani nemůžu hledat vyloženě zápory. Jen jsem čekal mnohem víc, tohle bylo takové nudné, uhozené, do hodiny jsem na ten film zapomněl. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych mít k tomu spoustu výhrad, ale dneska není ten den. The Way Back mě dnes trefila skoro plnou palbou, tak si jí budu v potají vychutnávat. Takovej normální film a příběh o tom, že skoro vždy má cenu šlápnout na brzdu. V případě Bena osobní zkušenost se vším všudy, kterou se mu podařilo převést do filmu téměř dokonale. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Way Back" prináša Bena Afflecka v skutočne najlepšej forme. A v oveľa lepšom filme, než som ho videl naposledy. V réžii Gavina O´Connora, s ktorým už v minulosti spolupracoval skutočne predviedol maximum čo mohol. Veril som mu každú jednu sekundu v tomto filme. S absolútnym presvedčením zahral človeka, ktorý má problémy s alkoholom. A potom dostane možnosť ako sa z toho všetkého dostať. Ako som počul pár rokov dozadu v inom filme... je len jediný spôsob ako sa dá bojovať so závislosťou. Nahradiť ju inou závislosťou. A koučovanie basketbalového tímu, ktorý má dokopy 10 hráčov a vôbec nevedia hrať je ideálna príležitosť ako sa z toho vymotať. Hoci sme počuli tento príbeh veľmi veľakrát, tak tento film sa k tomu postavil trošku iným štýlom, než väčšina ostatných filmov, ktoré rozprávajú tento príbeh. V prvom rade to viac pôsobí ako film podľa skutočnej udalosti, pričom je to vymyslený príbeh. A môže za to fakt, že Jackov príbeh je tu podaný absolútne na maximum.Čo sa týka mladých hráčov, majú svoje charaktery, sú sympatickí, no súčasne sú schopní podporiť srdce filmu, aby to celé fungovalo lepšie. A dokonca sa nebránia aj trošku humoru. Najlepšia scénka je, keď má Kenny neustále behať a jeho tri "frajerky" majú zhodnotiť, kedy už bol trest zaslúžený. Ak chcete silnú športovú drámu, tak si myslím, že tento film vás chytí. Gavin O´Connor skutočne priniesol film, za ktorý som mu vďačný a som rád, že som ho videl. Nebude to jeden z najlepších filmov, lebo je to trošku povedomý koncept a je to známe, ale na druhú stranu je to povedané spôsobom, ktorý ma zaujal. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck sa v súčasnosti predbieha s Bradom Pittom v tom, kto je väčší alkoholik. Zrejme aj to je dôvod, prečo bol obsadený do tohto filmu a to celkom seriózne - Affleck tu naozaj vyzerá presne tak ako má, ako chlap, čo sa reálne vrátil z odvykačky. O'Connor sa orientuje na filmy zo športového prostredia, tentokrát zamiesil do basketbalu a opäť nezabúdol primiešať závislosť, nešťastie, frustráciu , zármutok, snahu o seba-vykúpenie. Affleckov osobný život a skutočnosť, že vlastne tu nemusel až toľko hrať, ho priviedla k jednému z jeho najlepších hereckých výkonov. Miestami silná hudba celkom dobre dotvára tie emotívnejšie pasáže. Ľudsko-vzťahová rovina podaná veľmi dobre. Źiaľ tá športová ma vôbec nebavila a úplne by som ju obmedzil. Pre mňa silnejšie tri hviezdy. ()

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama