Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě mě neoslnil- viděl jsem lepší kusy o kolektivních sportech, o svérázných trenérech, o alkoholismu, i o tragických ztrátách blízké osoby. Dvakrát jsem se při jeho sledování dojal, ale ani to nepovažuju za jeho přednost, zvlášť když za to jedno dojetí vyplázli odhadem tak milión dolarů, aby poplatili ty stovky lidí, co k tomu byly potřeba. Ty čtyři pecky jsou pro Bena, kterej má v reálu stejnej problém jako jím ztvárněnej Jack, a protože to trápení znám takříkajíc z první, umím si představit, jak to musí mít v životě těžký, navzdory všemu svému talentu, pracovitosti, majetku... Tahle role pro něj byla určitě speciální a vystřihl ji bravurně. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako som čakal. Pre Afflecka osobná terapia a cítiť snahu o návrat k štýlu, ktorým si zreštauroval kariéru až dokým mu Batman neskomplikoval resumé a alkoholizmus osobný život. Či je X miliónov za účinkovanie v obrovskom komiksáku naozaj taký problém je druhá vec, každopádne táto poloha mu určite pristane viac a v rámci svojich možností je podľa mňa veľmi dobrý. Body film stráca za to, že jednotlivé dejové prvky úplne nezúročí - záver v 15-tich minútach rýchlo sumarizuje čo sa dá, ale vzhľadom na predchádzajúcu hodinu a pol je príliš uponáhľaný. Ale dobrá vec a pre Afflecka krok správnym smerom. ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Silné lidské drama o jedné bolavé duši, která se snaží trénováním středoškoláků v basketu ubít vnitřní smutek. Jako sportovní film je to slušný nadprůměr - po výsledkové stránce dosti předvídatelné, naštěstí charisma a způsob trénování Jacka v podání Afflecka je tím správným kořením, která každou scénu z palubovky povznese o level výše. A jako drama je to více než dobré, s pomalým odhalováním minulosti ještě více divák pochopí Jackovu životní situaci a důvod, proč je v něm tolik odevzdanosti a hněvu zároveň (lehce mi to připomnělo Manchester by the sea). A dohromady obě složí vytváří kvalitní film o životě, sportu a bolesti, která nikdy neodezní. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Cesta späť” , do klasického normálu, býva väčšinou poriadne tŕnistá, teda aspoň, čo sa týka jedinca, závislého od alkoholu, z ktorého aj "pivné brucho" máva. O Jackovi Cunninghamovi zatiaľ vôbec nič neviem, len to, že pracuje na stavbe, čochvíľa sa mu blíži aj koniec šichty, keď potom zároveň i do auta nasadá. Po ruke má chladenú plechovku s pivom, ktoré si pred jazdou pohotovo otvorí, napije sa z neho, akoby sa ani nechumelilo. A večer sa už ide iba do baru doraziť, kde vo veľkom množstve, samé drinky nasáva, až sa na záverečnú, ani sám na vlastné nohy postaviť nedokáže, že až tak je zakaždým zrúbaný ! Hotový alkoholik, a pritom ani netuším, čo všetko tomu predchádzalo ? Veď musel mať na to nejaký dôvod, keď začal piť, no nie ? Veľmi nešťastný chlapík už na prvý pohľad ! No i napriek tomuto handicapu, sa mu dostáva jedinečnej príležitosti - trénovať basketbalový tým: Katolíckej strednej školy Bishop Hayes. Príjme napokon túto neľahkú výzvu, keď voľakedy bol sám skvelým hráčom, alebo bude aj naďalej pokračovať v nadmernom pití, či to trebárs nakoniec skĺbi ešte dohromady ? Dokáže trénovať i piť naraz ? Jack má vskutku strašne pestrú minulosť, ktorú sa oplatí dôkladne preštudovať, aby bol divák v obraze... _ Ben Affleck je Jack Cunningham, alebo opačne... Herec, scenárista i režisér v jednej osobe, je počas svojej hollywoodskej kariéry, ako na hojdačke, raz je hore, inokedy zasa dole. Naprosto sa stotožnil so svojou postavou, ktorá má autentické, povahové črty. Síce scenár si nenapísal, ale Brad Ingelsby čerpal (trebárs po vzájomnej konzultácii ?) priamo z jeho života. Nikto ma nepresvedčí, že to tak nie je ! A preto je tak strašne vierohodný, originálny a civilný, čiže je strhujúci, a podáva oddaný, výborný, herecký výkon, pred ktorým, jednoznačne - TLIESKAM ! Okrem Afflecka, h. ansámbel pozostáva predovšetkým z neznámych hercov, čo je len plus, pomáha to navodiť danú atmosféru. G. O'Connor je zručný a rutinný typ režiséra, keďže nakrúca podnetný snímok, ktorý nie je ničím extra výnimočný, ale aj tak som si celkom istý, že si svojich divákov nájde. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Gavin O’Connor je bez debat velmi talentovaný režisér s novátorským přístupem, který mě svými filmy dokázal nadchnout ale také solidně uspat. Jeho nejnovější počin The Way Back se na této pomyslné lajně drží tak nějak uprostřed, jelikož ty nejuzívanější části střídá s naprosto úžasnými sekvencemi, u nichž máte zase pocit, že sledujete něco vážně extra. Celý snímek v těchto momentech stojí a padá na hereckém výkonu Bena Afflecka, jež se řadí do ranku těch lepších v jeho dosavadní kariéře. Je tedy vážně na škodu, že právě tyhle momenty jsou postupem stopáže čím dál tím více vytlačovány nudnými konverzacemi mezi postavami a následnému emočnímu "dojení", které výsledný dojem z celého snímku poměrně markantně sráží. Ve finále tedy dostaneme látku, jejíž potenciál dalece přesahuje finální produkt. Tak snad příště! „You want to know why they're leaving you open? It's because they don't think you can hit the ocean from the beach.“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)
  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama